Aeres University of Applied Sciences
Beleidsadviseur/ projectleider onderwijs
Aeres University of Applied Sciences
To Aeres, learning is the engine for growth and change.
Bezoek werkgeversprofiel
DETAILS
Gepubliceerd: 8 dagen geleden
Sluitingsdatum: mei 07
Locatie: Wageningen, Nederland
U moet zich aanmelden of een account aanmaken om deze vacature op te slaan
Vergeet in uw sollicitatie niet te vermelden dat u deze vacature bij Academic Positions hebt gevonden.
DEZE VACATURE DELEN

Beleidsadviseur/ projectleider onderwijs

Ben jij onze nieuwe beleidsadviseur?
Analytisch onderwijskundige met ervaring in curriculumontwikkeling, kwaliteitszorg en examinering? Met breed organisatorisch inzicht, coördinerende, organisatie en planningscompetenties? Met projectleiderscapaciteiten, en goede interpersoonlijke competenties? Met kennis van leraren- en bedrijfsopleidingen, op de hoogte van ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek op hogescholen, van innovatieve visies op leren en ervaring met onderwijsontwikkeling? Zelfstandig, ondernemend en creatief, met goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, uitgerust met humor en relativeringsvermogen?

Aeres Hogeschool Wageningen zoekt per 1 augustus een 
Beleidsadviseur/ projectleider onderwijs 
Omvang 0,6 fte

De beleidsadviseur ondersteunt het faculteitsmanagement bij curriculumontwikkeling en implementatie, onderzoek, kwaliteitszorg of examinering, afhankelijk van de projecten die er lopen. De adviseur is werkzaam bij de ondersteunende diensten van Aeres Hogeschool Wageningen en verricht werkzaamheden die betrekking hebben op één of meer van de volgende resultaatgebieden: (complexe onderwijs)beleidsontwikkeling en advisering (met een meerjarig karakter) en/of leiden van projecten. De beleidsadviseur werkt in een team met twee andere beleidsadviseurs.

Functie-inhoud

  • Beleidsontwikkeling en advisering, zoals: ontwerpen van richtlijnen, methoden, technieken enz. op één of meerdere beleidsgebieden; coördineren van de inhoudelijke, procesmatige en procedurele voorbereiding van besluitvorming; opstellen van of inhoudelijk bijdragen aan implementatieplannen en begeleiding, implementatie- en uitvoeringsprocessen en bijbehorende besluitvorming en/of het (coördineren van) inhoudelijk, procesmatig en procedureel implementeren van producten en diensten en het voorbereiden van besluitvorming; leveren van bijdragen aan de informatievoorziening door het samenstellen en analyseren van managementinformatie en het geven van adviezen; opstellen van meerjaren beleidsplannen, kwaliteitszorg..
  • Projecten: optreden als projectleider en richting geven aan complexe en multidisciplinaire innovatieve onderwijsbeleidsprojecten rekening houdend met andere politieke, maatschappelijke en/of organisatorische vraagstukken; formuleren van de projectopdracht en (eind)resultaten, beoordelen van de politieke, maatschappelijke en/of organisatorische haalbaarheid en het benoemen van kritische succesfactoren; aansturen van projectmedewerkers; formuleren van de projectopdracht en (eind)resultaten, beoordelen van de haalbaarheid en het benoemen van kritische succesfactoren; organiseren van het projectsecretariaat.
  • Samenwerking en functioneel aansturen van medewerkers: brengen van samenhang tussen de diverse activiteiten en processen; zorgen voor optimale afstemming met andere eenheden; organiseren en plannen/prioriteren van de uit te voeren werkzaamheden; bewaken van de voortgang van de uitvoering van de werkzaamheden;


Organisatie
Aeres Hogeschool is geworteld in het groene en educatief hoger onderwijs. Wij richten ons op onderwijs,
onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Professioneel ontwikkelen, grenzen verleggen, innovatief ondernemen, contextueel leren en duurzaam handelen; dat vinden we belangrijk. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte, innovatieve professionals die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in een complexe wereld. Binnen de faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen studeren circa 3.200 studenten. Iedere faculteit heeft een eigen profiel en focus.

Op de faculteit Aeres Hogeschool Wageningen, waar deze functie vacant is, leiden we innovatieve docenten en kennismanagers op voor beroepsgerichte vakken in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de groene sector, de sector voeding, horeca en consumptieve technieken, dienstverlening en producten. We zijn nauw betrokken bij inhoudelijke en maatschappelijke ontwikkelingen binnen deze sectoren. Sinds jaar en dag hebben veel afgestudeerden een circulaire of hybride carrière, juist door de verbinding van het beroepsdomein en de sector met leren en onderwijs. Duurzaam leren en ontwikkelen staat centraal in alle opleidingen, het onderzoek, de nascholingen en deskundigheidsbevordering. Onze masteropleiding Leren en Innoveren is al vijf jaar achtereen uitgeroepen tot Topopleiding (Keuzegids Masters 2018).

Functie-eisen
We vragen een ervaren onderwijskundige met minimaal een mastergraad. Actuele vaardigheden in data-analyse en verwerking (spss, kwalitatieve analyses), kennis van curriculumontwikkeling, opleiden van leraren, kwaliteitszorg zijn een pré. Ervaring in het leiden van projecten met professionals. Communicatief, pro-actief, een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en een flinke dosis veerkracht..

Aanstelling
De taken worden uitgevoerd vanuit de functie adviseur conform het functiehuis van de hogeschool. Inschaling afhankelijk van leeftijd en ervaring. De omvang is 0,6 fte. De functie is gewaardeerd met een functie in functieschaal 11. Het betreft een structurele functie. Eerste aanstelling voor bepaalde tijd met een maximum van een jaar bij de Stichting Aeres Groep

Solliciteren, procedure en meer informatie
Via mw. Sadhna Bharos, s.bharos@aeres.nl, kunt u de functiebeschrijving opvragen. Wij ontvangen uw gemotiveerde sollicitatie en cv uiterlijk 7 mei 2018 t.a.v. mw. drs M. de Beus, faculteitsdirecteur, via s.bharos@aeres.nl of via de 'Solliciteer' button. Gesprekken worden gehouden in mei in Wageningen. Sollicitaties via andere kanalen worden niet meegenomen in de selectieprocedure. Voor vragen kunt u contact opnemen met Madelon de Beus (faculteitsdirecteur) via 0622 414 855 of m.de.beus@aeres.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Keywords: Vacature, parttime, Wageningen, Beleidsadviseur/ projectleider onderwijs, advies, school, coaching.

Lees verder
U moet zich aanmelden of een account aanmaken om deze vacature op te slaan

SOORTGELIJKE FUNCTIES

Project Leader Marine Technology Development (PhD)
NIOZ Royal Netherlands Institute for Sea Research
Gepubliceerd 8 dagen geleden
Policy Analyst
International Baccalaureate® (IB)
Gepubliceerd 13 dagen geleden