Centrum Wiskunde & Informatica (CWI)

Informatiespecialist Bibliotheek (x/v/m) voor 32 - 40 uur per week

2024-10-07 (Europe/Amsterdam)
Baan opslaan

Over de werkgever

Founded in 1946, CWI is the national research institute for mathematics and computer science in the Netherlands and is located at Science Park Amst...

De pagina van de werkgever bekijken

De bibliotheek van het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) heeft een unieke collectie boeken en rapporten over wiskunde en informatica die toegankelijk is voor wetenschappers en andere belangstellenden van binnen en buiten CWI. Kom jij binnenkort onze papieren en digitale informatievoorziening beheren en onze wetenschappers wegwijs maken in de bibliotheek?

Functiebeschrijving

Als informatiespecialist voor de CWI Bibliotheek beheer je de analoge en digitale collecties en help je onderzoekers en promovendi bij het vinden van wetenschappelijk werk. Je organiseert de open opstellingen en archieven en brengt bijzondere materialen onder de aandacht bij onze bezoekers. Als je kansen ziet om de informatievoorziening te verbeteren dan bieden wij je alle ruimte om dit op te pakken.

Het is een uitdagende, zelfstandige functie in een klein team van vier collega’s die samen meer dan 250 wetenschappers van binnen en buiten CWI ondersteunen.

In de rol van informatiespecialist:

  • Beheer je de modules binnen het WMS bibliotheeksysteem van OCLC: recordmanager, acquisitions, licenties, uitleen en interbibliothecair leenverkeer (IBL)
  •  Help je wetenschappers, bezoekers en externen om literatuur te vinden
  •  Je houdt de collectie up-to-date (op papier en digitaal), catalogiseert en samen met de coördinator werk je aan gebruikersonderzoeken
  • Je houdt je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het veld en neemt deel aan de WMS gebruikersgroep
  • Je beheert de archieven en digitaliseert stukken op aanvraag en naar eigen inzicht
  • Je beheert informatie in andere digitale systemen, bijvoorbeeld de foto database en dissertaties in de Institutional Repository
  •  Wanneer nodig help je mee bij andere werkzaamheden binnen het team, bijvoorbeeld bij data invoer in de Institutional Repository

Wat wij vragen

In dit team zoeken we iemand die snel zelfstandig aan de slag kan. Elke functie is anders, dus er is in het begin aandacht voor inwerken. Deze functie past bij jou als je je herkent in de volgende punten:

  •  Je hebt kennis van en/of ervaring met WMS en bibliotheekwerk en je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
  •  Je stelt je servicegericht op en communiceert makkelijk en snel in zowel het Nederlands als het Engels (mondeling en schriftelijk).
  •  Je bent proactief, collegiaal en bent bereid bij te leren.
  • Herken je jezelf volledig in dit profiel óf voldoe jij niet aan alle eisen maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!

Wat wij bieden

De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Het salaris is 

minimaal €3.520,- en maximaal €4.852,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een fulltime dienstverband, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering.

Onze gunstige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Onderzoekinstellingen, met onder andere ruime verlofmogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn flexibel en maken de combinatie van zorg en werk mogelijk.

Informatie en sollicitatie

De sluitingsdatum voor deze vacature is 7 oktober 2024.
Een sollicitatie bestaat minimaal uit een motivatiebrief en een uitgebreid CV. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Voor aanvullende informatie over de vacature kan je contact opnemen met Vera Sarkol, Coördinator Information & Documentation, telefoonnummer 020- 5924011, e-mail vera.sarkol@cwi.nl.

De werving vindt gelijktijdig in- en extern plaats waarbij geschikte interne kandidaten voorrang hebben.

Meer informatie

Voor meer informatie over het CWI, bezoek dan www.cwi.nl of bekijk onze film “Working at CWI”.

Diversiteitscode

CWI streeft naar een divers personeelsbestand: we willen talent en creativiteit ontwikkelen door mensen met verschillende achtergronden en culturen samen te brengen. We werven en selecteren op basis van competenties en talenten. Daarom moedigen we iedereen, die zich herkent in de vacature, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, geaardheid of handicap, aan te reageren.

Over CWI

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica en is onderdeel van de Institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). CWI verricht fundamenteel toponderzoek en draagt kennis over aan de maatschappij, in het bijzonder aan het bedrijfsleven. CWI is gevestigd op het Science Park Amsterdam, knooppunt van vooraanstaand onderwijs, hoogwaardig onderzoek en kennisintensieve bedrijven.

Samen met zijn ruim 150 wetenschappers uit meer dan 25 landen biedt CWI een prettige, collegiale en internationale werkomgeving voorzien van uitstekende faciliteiten.

Informatie over de vacature

Functienaam
Informatiespecialist Bibliotheek (x/v/m) voor 32 - 40 uur per week
Locatie
Science Park 123 Amsterdam, Nederland
Gepubliceerd
2024-09-13
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-07 23:59 (Europe/Amsterdam)
2024-10-07 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

Founded in 1946, CWI is the national research institute for mathematics and computer science in the Netherlands and is located at Science Park Amst...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Futureproofing Computer Security Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 4 min
...
Better Statistics Leads to Better Research Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Making the Invisible Visible Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Bringing Quantum Computers Closer to Reality Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 4 min
Meer stories