Universiteit Hasselt

Doctor-assistent Bioinformatica

2024-10-08 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond
De faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen draagt bij aan duurzame oplossingen voor gezondheidsgerelateerde vraagstukken in de civic Universiteit Hasselt. De faculteit zet in op excellentie in onderwijs en onderzoek en verbindt zich met de samenleving via een sterke samenwerking met onze partners. Vanuit voortdurende aandacht voor kwaliteit en innovatie is de faculteit een voedingsbodem en magneet voor talent met een open blik op de samenleving, van regio tot wereld.

Onderwijsopdracht
In het kader van het onderwijs dat verzorgd wordt binnen de faculteit ben je nauw betrokken bij de implementatie van de datawetenschappen leerlijn, ondersteun je specifieke opleidingsonderdelen (oa genetica onderwijs, experimental design en stages) en doceer je in de bachelor en master biomedische wetenschappen. Daarnaast zal je mee instaan voor het ontwikkelen en implementeren van een opleiding basis bio-informatica voor onderzoekers.

Onderzoeksopdracht
Je wordt aan de Universiteit Hasselt lid van de faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen en de onderzoeksgroep Immunologie en Infectie van het Biomedisch onderzoeksinstituut (BIOMED). De vakgroep is op zoek naar een doctor-assistent (postdoc) in het domein van de bioinformatica. Binnen de context van het (auto-)immuniteits- en neurowetenschappelijk onderzoek dat wordt gedaan binnen de vakgroep zal de kandidaat bioinformatica-gericht onderzoek (dry lab) uitvoeren op omics datasets. Deze datasets omvatten onder andere bulk, single cell en spatial transcriptomics, lipidomics, proteomics, peptidomics, immunomics, TCR/BCR sequencing en 16S sequencing data afkomstig van fecale, bloed- en weefselstalen van preklinische diermodellen en patiënten. In samenwerking met de onderzoeksgroepen binnen de vakgroep en het Data Science Instituut (DSI) van de UHasselt ontwikkel je innovatieve bioinformatica methodologieën en pas je deze toe om nieuwe inzichten te verkrijgen in onder andere ziektemechanismen, levensstijl-interventie en effecten van therapieën. Je maakt hierbij gebruik van de nieuwste ontwikkelingen in het domein om de verschillende omic datasets te integreren.

Profiel

  • Je hebt een doctoraat op proefschrift in het domein van de (bio)medische wetenschappen, bioinformatica of gelijkaardig.
  • Je hebt een uitstekende academische staat van dienst met auteurschappen op artikelen in internationale hoogstaande wetenschappelijke tijdschriften in het specifieke veld.
  • Je hebt ervaring en ambitie om in een interdisciplinaire omgeving te werken en fungeert als bruggenbouwer tussen bioinformatica en het biomedisch onderzoek.
  • Je hebt een sterk onderzoeksprofiel in het gebied van de bioinformatica.
  • Je hebt specifieke ervaring in de analyse van multiomics en metagenomics data en de verwerking van big data-sets (e.g. scRNA-seq, lipidomics, CITE-Seq, RNAseq, epigenetics).
  • Je bent gemotiveerd om les te geven. Ervaring met academisch onderwijs strekt tot aanbeveling.
  • Je hebt ervaring inzake het begeleiden van studenten.
  • Je hebt goede relationele, communicatieve en rapporteringsvaardigheden.
  • Je bent vlot in schriftelijke en mondelinge communicatie, zowel in het Nederlands als het Engels.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als Doctor-assistent.
Aanstelling in het tijdelijk kader voor drie jaar, met mogelijkheid tot verlenging na positieve evaluatie.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 08 oktober 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier, een interview en een proefles / presentatie.

Meer info
Prof. dr. Jerome HENDRIKS, +32-11-269207, jerome.hendriks@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctor-assistent Bioinformatica
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-09-13
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-08 23:59 (Europe/Brussels)
2024-10-08 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
More Plants on Our Plates: Transforming the Food System With Fermentation Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) Leestijd: 4 min
...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku Leestijd: 5 min
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku Leestijd: 5 min
Meer stories