Universiteit Hasselt

Navorser-expert Experimentele en Computationele Neuroimmunologie

2024-08-21 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond
De faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen draagt bij aan duurzame oplossingen voor gezondheidsgerelateerde vraagstukken in de civic Universiteit Hasselt. De faculteit zet in op excellentie in onderwijs en onderzoek en verbindt zich met de samenleving via een sterke samenwerking met onze partners. Vanuit voortdurende aandacht voor kwaliteit en innovatie is de faculteit een voedingsbodem en magneet voor talent met een open blik op de samenleving, van regio tot wereld.
 
Het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED) van de Universiteit Hasselt is een interactief en goed uitgerust multidisciplinair instituut waar zowel fundamenteel als toegepast onderzoek wordt verricht om ziekteprocessen van (auto)immuunziekten, neurologische aandoeningen en hartaandoeningen beter te begrijpen.
 
Binnen deze stimulerende omgeving zijn we op zoek naar een enthousiaste postdoctoraal onderzoeker om ons team te versterken.

Functie-inhoud
In onze onderzoeksgroep werken we rond twee grote onderzoekslijnen: (i) de identificatie, validatie en functionele karakterisatie van nieuwe auto-antilichaam biomarkers en (ii) het bestuderen van de pathologische bijdrage van B-cellen aan verscheidene auto-immune en neurologische aandoeningen. Voor de eerste onderzoekslijn rond auto-antilichaam biomarkers zijn we op zoek naar een postdoctoraal onderzoeker voor een project waarin de biologische rol en prognostisch potentieel van nieuwe en bestaande autoantilichamen onderzocht worden in patiënten met traumatische ruggenmergletsels. In een eerste experimenteel luik wordt de biologische rol bestudeerd van recent geïdentificeerde nieuwe auto-antilichaam biomarkers voor ruggenmergschade in de context van ziekteprocessen. In een tweede luik zal een panel van nieuwe en bestaande biomarkers ontwikkeld worden voor de prognose van traumatische ruggenmergletsels met een combinatie van experimentele en bio-informatica tools.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van plasma, cellen, weefsels en data afkomstig van patiënten, maar mogelijk ook een dierlijk in vivo model. We zoeken een gemotiveerde postdoctorale onderzoeker die biochemische technieken (antilichaam reactiviteit d.m.v. ELISA, affiniteitsopzuivering van humane antilichamen, proteomics, immunohistochemie) kan integreren met computationele technieken voor biomarker panel ontwikkeling. Naast het doen van kwalitatief hoogstaand onderzoek, zul je PhD- en masterstudenten begeleiden, laboranten aansturen, verantwoordelijk zijn voor nieuwe projectaanvragen en het geven van onderwijs.

Profiel

  • Je hebt een doctoraat in de (bio)medische wetenschappen (immunologie, neurowetenschappen) of gelijkwaardig. Of je hebt een doctoraat in de Bioinformatica, Computationele Biologie, Biostatistiek, of gelijkwaardig met ervaring in experimenteel werk.
  • Je hebt een bewezen track record met publicaties, die relevant zijn voor het onderzoeksonderwerp.
  • Expertise in neuroimmunologie, biomarker analyse en programmeren met R/Python zijn een pluspunt.
  • Je bent in staat om zelfstandig aan een onderzoeksproject te werken.
  • Je hebt uitstekende schrijf-, communicatie- en relationele vaardigheden in het Engels en het Nederlands.
  • Je hebt een goed probleemoplossend vermogen.
  • Je toont initiatief.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als Navorser-expert.
We bieden een contract van twee jaar, met de mogelijkheid tot verlenging met een derde jaar. De UHasselt biedt haar medewerkers tal van personeelsvoordelen.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 21 augustus 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier en een interview.

Meer info
Prof. dr. Veerle SOMERS, +32-11-269202, veerle.somers@uhasselt.be
Prof. dr. Judith FRAUSSEN, +32-11-269270, judith.fraussen@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Navorser-expert Experimentele en Computationele Neuroimmunologie
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-06-24
Uiterste sollicitatiedatum
2024-08-21 23:59 (Europe/Brussels)
2024-08-21 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
More Plants on Our Plates: Transforming the Food System With Fermentation Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) Leestijd: 4 min
...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku Leestijd: 5 min
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku Leestijd: 5 min
Meer stories