Radboud University

Universitair hoofddocent Belastingrecht

2023-02-01
Opslaan als favoriet

Over de werkgever

Radboud University is a denominational university originally established in 1923 as the Catholic University of Nijmegen.

De pagina van de werkgever bekijken

Dienstverband 0,8 - 1,0 fte

Bruto maandsalaris € 5.784 - € 7.362

Werk/denkniveau Gepromoveerd

Organisatieonderdeel Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Reageer uiterlijk 01 februari 2023

Als universitair hoofddocent Belastingrecht ontwikkel, coördineer en verzorg je Nederlands- en Engelstalig bachelor- en masteronderwijs op het gebied van het belastingrecht. Je levert een bijdrage aan het begeleiden van scripties en je ontwikkelt onderzoeksprojecten en -voorstellen, mede met het oog op externe financiering. Ook lever je een substantiële bijdrage aan het vaksectieonderzoek, zowel wat betreft eigen publicaties als innovatie. Verder word je betrokken bij de begeleiding van promovendi en coaching van docenten en behoren bestuurlijke en organisatorische facultaire taken tot jouw takenpakket. In nauwe samenwerking met de hoogleraar Algemeen Belastingrecht/vaksectievoorzitter, geef je vorm aan het beleid op het terrein van onderwijs en onderzoek van de vaksectie belastingrecht.

Profiel

 • Je bent een gepromoveerd fiscaal jurist of fiscaal econoom met grondige allround kennis van en inzicht in het belastingrecht.
 • Je beschikt over uitstekende didactische en communicatieve vaardigheden.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
 • Je onderzoekskwaliteiten blijken uit relevante wetenschappelijke publicaties en een afgeronde promotie.
 • Je hebt interesse voor wat er in de rechtspraktijk speelt.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring op het terrein van universitaire bestuurlijke taken.

Wij zijn

De vaksectie Belastingrecht maakt deel uit van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. De vaksectie Belastingrecht is verantwoordelijk voor de masteropleiding en post-initiële master Belastingrecht en het fiscaalrechtelijke bacheloronderwijs. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

Het onderzoek van de vaksectie Belastingrecht richt zich vooral op het fiscale ondernemingsrecht, de fiscale rechtsbescherming en het Europese belastingrecht. De vaksectie bestaat uit ongeveer 20 personen.

De vaksectie Belastingrecht participeert in de onderzoekscentra Onderneming en Recht (OO&R) en Staat en Recht (SteR). Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. SteR is gespecialiseerd in multidisciplinair publiekrechtelijk onderzoek. Het centrum stelt zich ten doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek.

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Wij bieden

 • Het betreft een dienstverband van 0,8-1,0 fte met een minimum van 4 dagen per week.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 5.506 en maximaal € 7.362 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 13 of 14).  Afhankelijk van werkervaring is na één jaar bevordering naar schaal 14 voorzien.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Meer weten?

Neem met inhoudelijke vragen over de functie contact op met mr. dr. Harm van den Broek, voorzitter vaksectie Belastingrecht via 024 361 19 43 of harm.vandenbroek@ru.nl. Ook kun je contact opnemen met prof. mr. Gerard Meussen, hoogleraar Belastingrecht via 024 361 23 14 of Gerard.meussen@ru.nl.

Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uiterlijk solliciteren op 1 februari 2023. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan mr. dr. Harm van den Broek. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:

 • Een motivatiebrief.
 • Je cv.

Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Informatie over de vacature

Functienaam
Universitair hoofddocent Belastingrecht
Werkgever
Locatie
Houtlaan 4 Nijmegen, Nederland
Gepubliceerd
2022-12-12
Uiterste sollicitatiedatum
2023-02-01 23:59:59
Vakgebied
Opslaan als favoriet

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

Radboud University is a denominational university originally established in 1923 as the Catholic University of Nijmegen.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant