Radboud University

Onderzoeker/docent NOLAI toepassingen van AI in onderwijs

2024-08-04 (Europe/Amsterdam)
Baan opslaan

Over de werkgever

Radboud University is a denominational university originally established in 1923 as the Catholic University of Nijmegen.

De pagina van de werkgever bekijken

Dienstverband 0,8 - 1,0 fte

Bruto maandsalaris € 4.332 - € 5.929

Werk/denkniveau Universitair

Organisatieonderdeel Faculteit der Sociale Wetenschappen

Reageer uiterlijk 04 juli 2024

Ben jij een onderzoeker met interesse in onderwijs, onderzoek en intelligente technologie? Wil jij bijdragen aan de innovatie van intelligente technologieën voor het primair en voortgezet onderwijs?  Dan ben jij nodig!

Het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) werkt de komende tien jaar aan de ontwikkeling van prototypes voor passend en verantwoord gebruik van AI in onderwijs. Als onderzoeker lever je binnen NOLAI een bijdrage aan onze doelstellingen in het wetenschappelijk programma. Je gaat werken als onderzoeker aan de “pilot co-implementatie”. Daarnaast begeleid je op deze en andere NOLAI-projecten bachelor- en masterstudenten van de opleiding Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde (Radboud Universiteit) bij het schrijven van hun scriptie. Voor het nieuwe Nationaal OnderwijsLab AI (NOLAI), gevestigd aan de Radboud Universiteit in Nederland, zijn we op zoek naar een onderzoeker. Je maakt deel uit van het wetenschappelijke team binnen NOLAI.

Het wetenschappelijke programma ondersteunt het co-creatieprogramma en schept de randvoorwaarden die noodzakelijk zijn voor succesvolle vraagarticulatie met de scholen en co-creatie van onderwijsinnovaties met AI tussen scholen, wetenschap en bedrijfsleven. Het doel van het wetenschappelijke programma is inzicht krijgen in de pedagogische, maatschappelijke en ethische consequenties van onderwijsinnovaties met intelligente technologie. Hierin worden de kansen en risico’s van intelligente technologieën in het onderwijs onderzocht vanuit het uitgangspunt dat AI een hulpmiddel kan zijn voor leraren en leerlingen.

Als onderzoeker (0.4 tot 0.5 fte)  ben je werkzaam binnen de  “Pilot Co-implementatie”. Het co-implementatieprogramma heeft als doel de doorontwikkeling van intelligente educatieve technologieën naar schaalbare producten en het breed, diepgaand en duurzaam implementeren daarvan in het onderwijs. We richten ons op het ontwikkelen van een nieuwe co-implementatie methodiek waarin scholen, bedrijfsleven en wetenschappers innovaties opschalen. We zijn een pilot co-implementatie gestart waarbij de focus ligt op de implementatie van curriculum adaptiviteit in een adaptieve leermiddelen in het basisonderwijs.

Als docent neem je voor 0.4 – 0.5 fte onderwijstaken binnen de opleiding pedagogische wetenschappen en onderwijswetenschappen op je. Je begeleidt bachelor- en masterscripties binnen de NOLAI co-creatieprogramma’s. Op die manier maak je kennis met veel verschillende NOLAI projecten en kan je interesse voor onderwijs, onderzoek en AI in onderwijs goed combineren.

Spreekt dit je aan en wil jij werken bij een organisatie die van maatschappelijke betekenis is? Dan kijken we uit naar je sollicitatie en motivatie. Wacht niet tot de sluitingsdatum, maar reageer direct!

Profiel

 • Je bent recent gepromoveerd in een relevant vakgebied, bijvoorbeeld onderwijskunde, onderwijspsychologie of kunstmatige intelligentie.
 • Je hebt een achtergrond/opleiding in de Sociale Wetenschappen (bijv. Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde, Psychologie).
 • Je hebt affiniteit met technologieën die worden gebruikt in AI in het onderwijs en je hebt inzicht in de pedagogisch-didactische implicaties van AI in het onderwijs.
 • Je hebt inzicht in het gebruik van onderwijstechnologieën in termen van leertheorieën, instructieontwerpen en pedagogische praktijken.
 • Je hebt ervaring in het samenwerken met onderwijsprofessionals, onderzoekers en bedrijfsagenten.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van bachelor en masterscripties (in het Nederlands).
 • Je hebt ruime ervaring in het schrijven van wetenschappelijke publicaties.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij zijn

Het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) is een breed consortium van scholen, wetenschapsinstanties en het bedrijfsleven dat de komende tien jaar werkt aan de ontwikkeling van innovaties met intelligente technologie voor het primair en voortgezet onderwijs. Deze innovaties voorzien in de toenemende vraag naar aan de verantwoordelijke inzet van intelligente technologieën in het onderwijs en onderzoek daarnaar. Het NOLAI is organisatorisch ingebed bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit en bestaat enerzijds uit een wetenschappelijk programma (waar onderzoekers en data-scientists werken) en anderzijds uit een co-creatie programma (waarin onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samen innovaties vormgeven). In totaal werken straks ongeveer 30 tot 40 mensen bij het NOLAI en zullen er nog veel meer mensen betrokken zijn bij het uitvoeren van co-creatieprojecten.

Binnen de opleiding Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde wordt het gedrag van mensen en de processen die zich tussen hen afspelen in opvoeding, onderwijs, vorming en hulpverlening bestudeerd. De pedagogiek levert vanuit wetenschappelijk onderzoek een bijdrage aan de verbetering, verandering en preventie van problemen bij kinderen, jongeren en jong volwassenen. Onderwijswetenschappen doet dat in het onderwijs op alle niveaus: van primair onderwijs tot het leren in arbeidsorganisaties.

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Sociale Wetenschappen
Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen verdiepen we ons in het gedrag, voelen en denken van mensen. Mens en maatschappij vormen de focus van ons werk. We kijken binnen die context naar thema's als het gedrag en de psyche van de mens, onderwijs en opvoeden, communicatie, maatschappij en cultuur. De faculteit biedt onderwijs aan 6.000 studenten en heeft 700 medewerkers in dienst. De zes opleidingsclusters (Psychologie, Artificial Intelligence, Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen, Communicatiewetenschap, Sociologie en Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie) zijn ondergebracht in het onderwijsinstituut Sociale Wetenschappen. Ons onderzoek is ondergebracht binnen drie onderzoeksinstituten: Donders Centre for Cognition, Behavioural Science Institute en Radboud Social Cultural Research.

Wij bieden

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar.
 • Je salaris binnen salarisschaal 11 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek. Aanloopschaal 10 kan van toepassing zijn.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Carolien Knoop-van Campen. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 9 juli. De tweede gesprekken vinden plaats op dinsdag 16 juli. Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

Informatie over de vacature

Functienaam
Onderzoeker/docent NOLAI toepassingen van AI in onderwijs
Werkgever
Locatie
Houtlaan 4 Nijmegen, Nederland
Gepubliceerd
2024-07-01
Uiterste sollicitatiedatum
2024-08-04 23:59 (Europe/Amsterdam)
2024-08-04 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan
...

Discover Radboud University: Your Path to an Excellent Career in AI

For over three decades, Radboud University in the Netherlands has been at the forefront of Artificial Intelligence (AI) research and education, fostering a c...

You'll Have Access to Premier Facilities and Programs

Working at Radboud University opens doors to outstanding research facilitie

You'll Collaborate Across Disciplines and Industries

Kickstart valuable interdisciplinary collaborations through Radboud AI, a n

You'll Experience A Supportive International Environment

Radboud University empowers you to carve your AI career within a supportive

The Netherlands Is a Wonderful Place to Live

Looking beyond the career and academic opportunities that Radboud AI offers

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

Radboud University is a denominational university originally established in 1923 as the Catholic University of Nijmegen.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant