Vrije Universiteit Brussel

Professor 'Artificiële Intelligentie'

Unspecified
Opslaan als favoriet

1 - Werken bij de VUB

De Vrije Universiteit Brussel staat al meer dan 50 jaar voor vrijheid, gelijk(waardig)heid en verbondenheid en dat leeft sterk op onze campussen bij zowel studenten als personeel. Bij de VUB vind je een diverse verzameling aan persoonlijkheden: innovators pur sang, maar vooral mensen die 100% hun authentieke zelf zijn. Met zo’n 3500 medewerkers zijn we de grootste Nederlandstalige werkgever, in de privésector, in Brussel; een internationale stad waarmee we ons maar al te graag verbinden en waar(rond) onze 4 campussen gelegen zijn.

Ons onderwijs en onderzoek zijn gegrond op het beginsel van vrij onderzoek met het oog op de vooruitgang van de mensheid. We verwerpen elk louter gezagsargument en waarborgen de vrije oordeelsvorming die nodig is voor de maatschappelijke inschakeling van dit basisbeginsel.

De VUB is autonoom en wordt democratisch beheerd. Daarmee waarborgen we het uitoefenen van de fundamentele vrijheden binnen onze universiteit, maar ook het recht van de Universitaire Gemeenschap om deel uit te maken van het beleid van de Universiteit en de controle hierop.

Tot de zending van de Universiteit behoren:

 • het ontwikkelen, het overbrengen en het toepassen van een hoogstaand academisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, vrij van elk vooroordeel;
 • de maatschappelijke inschakeling hiervan in een geest van sociale bewogenheid;
 • de kritische vorming van iedereen in het licht van de in de gemeenschap te dragen verantwoordelijkheid.

2 - Functie

Momenteel zijn we voor het Zelfstandig Academisch Personeel van de Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappenVakgroep Computerwetenschappen, op zoek naar een voltijds professor.

Meer concreet zal je takenpakket er als volgt uitzien:

Onderwijs- en onderzoeksdomein:

Artificiële Intelligentie

Onderwijsopdracht:

 • Je zal zowel algemene vakken binnen de computerwetenschappen en artificiële intelligentie op bachelorniveau als geavanceerde research-gerichte vakken in de master verzorgen.
 • De gemiddelde lesopdracht bedraagt 4 vakken van 6 ECTS per jaar, waaronder 1 geavanceerd vak gerelateerd aan jouw specifieke onderzoeksexpertise.
 • Voor alle vakken is ondersteuning van een onderwijsassistent voorzien.
 • Er wordt tevens van jou verwacht bij te dragen aan de ontwikkeling van ons nieuw Bachelorprogramma in de artificiële intelligentie.

Onderzoeksopdracht:

 • Er wordt van jou verwacht dat je het onderzoek van het Computerwetenschappen departement versterkt, door onderzoek te doen dat gerelateerd, maar complementair is, aan het huidige onderzoek binnen het departement.
 • Gerelateerd onderzoek uit het departement omvat: multi-agent systemen, kennisrepresentatie, ontstaan van communicatie en taal, computationele creativiteit, en machinaal leren aan het Artificial Intelligence Lab (ai.vub.ac.be) waaraan je geaffilieerd zal worden; programmeertalen, frameworks en tools voor gedistribueerde en data-intensieve systemen aan het Software Languages Lab; en mens-machine interactie aan het Web & Information Systems Engineering Lab.

Overige taken:

 • Er wordt van jou verwacht bij te dragen aan de algemene taken binnen de vakgroep en de universiteit, voor elke graad gespecificeerd in de centrale reglementen van de VUB. Dit houdt onder andere in: supervisie van PH. D. en M.Sc. studenten, en het verwerven van financiering voor onderzoeksprojecten.

Voor deze functie zal onze Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus (Elsene) je thuisbasis worden. 

3 - Profiel

Wat verwachten wij van jou?

Je bezit een diploma van doctoraat op proefschrift in de computerwetenschappen of artificiële intelligentie, of je kan equivalente expertise aantonen.

 • Je hebt sterke expertise in het (brede) domein van artificiële intelligentie, met een focus die complementair is aan de huidige aanwezige expertise in het AI Lab, bijvoorbeeld in fundamenten en theorie van deep learning of cognitieve AI.
 • Je moet in staat zijn om een track record voor te leggen dat in verhouding is tot zijn/haar academische anciënniteit, idealiter bestaande uit zowel fundamenteel als meer toegepast onderzoek.
 • Je hebt een sterk academisch dossier en een goede wetenschappelijke output die jouw expertise in het veld kan demonstreren.
 • Je publiceert op het hoogste wetenschappelijke niveau, bijvoorbeeld in AAAI, IJCAI, ECAI, AIJ, JAIR, NeurIPS, ICML, ECML, ICLR, JMLR, JACL, Cognitive Science, Trends in Cognitive Science, Cognitive Computation.
 • Voor een aanstelling in de graad van docent heb je aantoonbare ervaring met supervisie van Ph.D. en M.Sc. studenten, en het managen van research, en jouw dossier demonstreert ook een potentieel om onderzoeksfinanciering te verwerven.
 • Voor een aanstelling in de graad van hoofddocent, heb je bewezen ervaring met zelfstandige supervisie van Ph.D. en M.Sc. studenten, en reeds projecten verworven.
 • Je onderschrijft de onderwijsvisie van de universiteit, waarvan de integrale tekst te raadplegen is op de website van de universiteit.
 • Elke eerste aanstelling is mede afhankelijk van het met gunstig gevolg doceren van een proefles.
 • Leden van het academisch personeel die als titularis belast zijn met een onderwijsopdracht moeten de vereiste kennis van de onderwijstaal van desbetreffende opleidingsonderdelen kunnen aantonen. Voorbeeld: Wanneer een opleidingsonderdeel in het Engels onderwezen wordt dient de kandidaat te beschikken over het vereiste kwalificatiegetuigschrift. Meer informatie over de taalregeling vind je via: https://jobs.vub.be/content/Taalregeling/

4 - Aanbod

Word jij onze nieuwe collega?

Dan bieden we je een aanstelling als voltijds professor aan, met voorziene startdatum 01-10-2022.

 • Indien je wordt aangeworven in de graad van docent, gebeurt dit met toepassing van het tenure trackstelsel, nl. een aanstelling voor 5 jaar met uitzicht op benoeming als hoofddocent na het verstrijken van die termijn, en mits een gunstige beoordeling van de oriëntatie- en integratieperiode.
 • Indien je wordt aangeworven in een andere graad, betreft dit een aanstelling voor 3 jaar met uitzicht op benoeming in dezelfde graad na het verstrijken van die termijn, en mits een gunstige beoordeling van de oriëntatie- en integratieperiode.

In functie van je competenties en eerdere relevante werkervaring, ontvang je een salaris gekoppeld aan een van de barema’s die door de overheid worden vastgelegd. 

Bij de VUB garanderen we een open, betrokken en diverse werkplek en bieden we je kansen om je carrière (verder) uit te bouwen.

Daarnaast geniet je van voordelen als:

 • Maximale terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of een fietsvergoeding;
 • Een kosteloze hospitalisatieverzekering;
 • De ruimte om je job-inhoud mee te vormen en voortdurend bij te leren via VUB LRN;
 • Voordelige sportmogelijkheden;
 • Ecocheques;
 • Heerlijke maaltijden in onze campusrestaurants aan een aantrekkelijk tarief;
 • Een open en familiale werkomgeving met aandacht voor je work-life balance én een uitzonderlijke verlofregeling met 35 verlofdagen (bij voltijdse tewerkstelling).

5 - Geïnteresseerd?

Spreekt deze functie je aan?

Bezorg ons dan ONLINE en ten laatste op 02-04-2022:

 • je motivatiebrief, met inbegrip van je visie op onderwijs en onderzoek, en een toelichting over de uitbouw van je toekomstig onderzoek;
 • je curriculum vitae, met inbegrip van jouw academisch dossier;
 • je diploma’s (niet van toepassing voor VUB-alumni) en taalattesten.

Heb je vragen over deze functie? Contacteer dan Prof dr. Geraint Wiggins via Geraint.Wiggins@vub.be of +32 (0) 2 629 1227. 

Wil je graag weten hoe het is om te werken bij de VUB? Ga dan naar jobs.vub.be en ontdek alles over o.a. onze campussen, voordelen, strategische doelen en collega’s.

Informatie over de vacature

Functienaam
Professor 'Artificiële Intelligentie'
Locatie
Boulevard de la Plaine 2 Brussel, België
Gepubliceerd
2022-02-28
Uiterste sollicitatiedatum
Unspecified
Soort functie
Opslaan als favoriet

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

De Vrije Universiteit Brussel is ontstaan uit de Franstalige Université Libre de Bruxelles (ULB) die in 1834 door de Brusselse advocaat van Vlaamse...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Teaching Computers How to See the World King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) Leestijd: 5 min
...
Making Perception Engineering a Reality University of Oulu Leestijd: 4 min
Meer stories