Centrum Wiskunde & Informatica (CWI)

Coördinator QuSoft/Quantum.Amsterdam (m/v/x) 0,8 fte - 1,0 fte

Unspecified
Baan opslaan

Over de werkgever

Founded in 1946, CWI is the national research institute for mathematics and computer science in the Netherlands and is located at Science Park Amst...

De pagina van de werkgever bekijken

QuSoft is het onderzoekscentrum voor quantum software; een samenwerking tussen het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ongeveer 75 mensen werken in dit centrum samen aan funderend onderzoek naar nieuwe protocollen, algoritmes en applicaties voor quantumcomputers en -netwerken. QuSoft werkt langs vijf onderzoekslijnen: quantumsimulatie en toepassingen op systemen met weinig qubits, quantum informatie theorie, cryptografie in een quantumwereld, quantumalgoritmes en complexiteit, en quantum voor maatschappij en industrie.

Quantum.Amsterdam (Q.A) is de Amsterdamse hub in het Nationale Quantum Delta Nederland (QDNL) programma. Het is tevens de lokale netwerkorganisatie voor de onderzoekinstellingen die zich op het Amsterdam Science Park richten op quantumtechnologie-ontwikkeling. Quantum.Amsterdam organiseert voor deze instellingen de verbinding met de samenleving, industrie en andere wetenschappelijke samenwerkingspartners. QuSoft is een van de leidende partners in Q.A. . Tot op heden werden deze twee organisaties door verschillende teams aangestuurd. Om de verbinding te verbeteren, de slagkracht te vergroten en efficiënter te opereren, is de aansturing van QuSoft en Q.A. gecombineerd.

We zoeken daarom een Cöordinator QuSoft/Quantum.Amsterdam, die samen met de wetenschappelijke directeur van QuSoft (professor Christian Schaffner) het directieteam vormt en samen met het supportteam dagelijks sturing geeft aan deze organisaties. Daarnaast is de Coördinator lid van een breder managementteam binnen de organisaties, samen met wetenschappelijke medewerkers, business developers en externe adviseurs. De Coördinator valt hiërarchisch onder de instituutsmanager van CWI.

Functiebeschrijving

Als Coördinator QuSoft/Q.A ben je de rechterhand van de wetenschappelijk directeur. Dit betekent dat je strategisch meedenkt over de richting van deze organisaties, zowel wat betreft wetenschappelijke ontwikkelingen, als wat betreft de connecties met andere bij quantum-onderzoek betrokken instituten op het Amsterdam Science Park (zoals AMOLF, eScience Center, Nikhef en SURF). Je denkt ook mee over de rol van QuSoft en Q.A in het nationale QDNL-programma, kijkt uit naar financieringsmogelijkheden, zowel nationaal als Europees, en werkt proactief mee aan de totstandkoming van consortia en voorstellen.

De Coördinator stemt regelmatig af met belangrijke personen in de verschillende samenwerkingsverbanden, zoals de Manager Valorisatie bij het CWI en de directeur Marktontwikkeling van de FNWI-faculteit van de UvA, met de directie van het quantum Talent & Learning Center, het Quantum Application Lab (QAL), en het Quantum Software Consortium (QSC), maar bijvoorbeeld ook met de directie van Startup Village en het Amsterdam Science Park. Als Coördinator rapporteer je ook in het Valorisatieoverleg van het CWI.

Een belangrijke rol zal zijn het coördineren van de inbreng en ingroei vanuit QuSoft en het Q.A- ecosysteem bij de invulling en programmering van het nieuwe quantumgebouw, ‘LabQ’, dat naar de huidige verwachting in 2028 opgeleverd zal worden.

Als Coördinator ben je ook verantwoordelijk voor de organisatie van verschillende overleggen (bijv. de DT- en MT-overleggen van QuSoft/Q.A, de 8-wekelijkse “faculty meetings” van QuSoft, het bestuurlijk overleg van QuSoft en overleg met de bij de FNWI betrokken instituuts-directeuren, maar ook voor de team-overleggen binnen Q.A). Daarnaast geef je functioneel leiding aan het supportteam, bestaande uit o.a. een management support officer, een coördinator communicatie & impact voor QuSoft en een coördinator communicatie & community Q.A.

De verantwoordelijkheden op een rij:

  • Lid directieteam QuSoft/Q.A; strategische en organisatorische rechterhand van wetenschappelijk directeur;
  • Mede vormgeven organisatie, o.a. via ontwikkelen van het management team;
  • Samenbrengen partners binnen QuSoft en op Amsterdam Science Park;
  • Sterk consolideren van QuSoft en Amsterdamse Quantum-ecosysteem in het nationale QDNL- programma – aanspreekpunt zijn voor QDNL en ondersteunen van wetenschappers bij rapportages naar QDNL;
  • Meewerken aan grotere Europese consortiavorming en onderzoekfinanciering;
  • Organiseren bestuurlijke overleggen en overleg met wetenschappelijke staf;
  • Verantwoordelijk voor de uitvoerende taken van Q.A en dagelijkse leiding aan het support team van QuSoft en Q.A.

Wat wij vragen

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Ervaring met (het doen van) wetenschappelijk onderzoek;
  • Inzicht in de stand van zaken in de quantum-technologie, nationaal en internationaal;
  • Ervaring in team-management – een inspirerende en verbindende leider;
  • Excellente schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.

    Wat vinden we bovendien extra interessant?

  • Een afgerond promotieonderzoek in een relevant veld (wiskunde, informatica, (technische) natuurkunde);
  • Iemand die een netwerk meeneemt waar QuSoft/Q.A effectief gebruik van kunnen maken;
  • Ervaring met het organiseren van onderzoek- en innovatie-netwerken;
  • (Ruime) programmamanagementervaring;
  • Inzicht in de kansen bij nationale en Europese subsidie-instrumenten;
  • Bestuurlijke ervaring op directieniveau van een kennisinstelling, of een innovatie-afdeling van een technisch bedrijf;
  • Affiniteit met outreach- en educatie activiteiten.

Wat wij bieden

De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van een jaar en bij wederzijds positief functioneren uitzicht op een verlenging met 3 jaar, tot de oplevering van LabQ. Het salaris is minimaal
€ 4.524,- en maximaal € 7.075,- bruto per maand (schaal 11 - 12) op basis van een fulltime dienstverband, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering.
Onze gunstige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Onderzoekinstellingen, met onder andere ruime verlofmogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn flexibel en maken de combinatie van zorg en werk mogelijk.
Je dagelijkse werkzaamheden zullen meestal in Amsterdam plaatsvinden, maar reizen binnen Nederland en incidenteel internationaal horen zeker bij deze functie.

Informatie en sollicitatie

De sluitingsdatum voor deze vacature is 15 september 2024.
Een sollicitatie bestaat minimaal uit een motivatiebrief en een uitgebreid CV.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Voor aanvullende informatie over de vacature kan je contact opnemen met Christian Schaffner, wetenschappelijk directeur QuSoft (c.schaffner@qusoft.org). Voor arbeidsvoorwaardelijke vragen met Irma van Lunenburg, HR adviseur CWI, telefoonnummer 020-5924055, e-mail irma.van.lunenburg@cwi.nl.

De werving vindt gelijktijdig in- en extern plaats waarbij geschikte interne kandidaten voorrang hebben. Voor meer informatie over het CWI, bezoek dan www.cwi.nl of bekijk onze film “Working at CWI”.

Diversiteitscode

CWI streeft naar een divers personeelsbestand: we willen talent en creativiteit ontwikkelen door mensen met verschillende achtergronden en culturen samen te brengen. We werven en selecteren op basis van competenties en talenten. Daarom moedigen we iedereen, die zich herkent in de vacature, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, geaardheid of handicap, aan te reageren.

Over CWI

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica en is onderdeel van de Institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). CWI verricht fundamenteel toponderzoek en draagt kennis over aan de maatschappij, in het bijzonder aan het bedrijfsleven. CWI is gevestigd op het Science Park Amsterdam, knooppunt van vooraanstaand onderwijs, hoogwaardig onderzoek en kennisintensieve bedrijven.

Samen met zijn ruim 150 wetenschappers uit meer dan 25 landen biedt CWI een prettige, collegiale en internationale werkomgeving voorzien van uitstekende faciliteiten. Voor meer informatie over CWI, bezoek dan www.cwi.nl of bekijk onze film over werken bij CWI.

Informatie over de vacature

Functienaam
Coördinator QuSoft/Quantum.Amsterdam (m/v/x) 0,8 fte - 1,0 fte
Locatie
Science Park 123 Amsterdam, Nederland
Gepubliceerd
2024-08-23
Uiterste sollicitatiedatum
Unspecified
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

Founded in 1946, CWI is the national research institute for mathematics and computer science in the Netherlands and is located at Science Park Amst...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Futureproofing Computer Security Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 4 min
...
Better Statistics Leads to Better Research Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Making the Invisible Visible Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Bringing Quantum Computers Closer to Reality Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 4 min
Meer stories