Universiteit Hasselt

Zelfstandig academisch personeel ontwikkelingsbiologie / ontwikkelingstoxicologie

2024-05-24 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond

De vakgroep Biologie van de Universiteit Hasselt nodigt kandidaten uit om te solliciteren voor een ZAP-positie in ontwikkelingsbiologie als tenure track, hoofddocent of (gewoon) hoogleraar, aansluitend bij de expertise van de sollicitant. Deze positie heeft als doel het vakgebied van de ontwikkelingsbiologie te versterken en de technologische en moleculair-biologische expertise van de vakgroep uit te breiden. We zoeken een onderzoeker die zich richt op baanbrekende vragen binnen het vakgebied van cel- en ontwikkelingsbiologie met betrekking tot de invloed van de omgeving op deze processen. 

Onderwijsopdracht

 • Je onderwijsopdracht situeert zich binnen de leerlijn cel- en moleculaire biologie. Je werkt mee aan de verbreding van het topic ontwikkelingsbiologie binnen de opleiding biologie.

 • Je voert onderwijsopdrachten uit binnen het bachelor- en masterprogramma van de opleidingen Biologie en Biomedische Wetenschappen.

 • Je werkt met vernieuwende didactische onderwijsconcepten passend binnen de visie van de opleiding.

 • Je werkt mee aan competentiegericht onderwijs, inclusief wetenschappelijke competenties en interdisciplinaire samenwerking. 

 • Je werkt in teamverband en stuurt een onderwijsteam voor één of meerdere opleidingsonderdelen aan.

Onderzoeksopdracht

 • Je onderzoek kadert in het domein van cel- en ontwikkelingsbiologie, met de focus op de invloed van de omgeving op deze processen. Onderzoekers die geïnteresseerd zijn in de effecten van nieuwe opkomende verontreinigende stoffen en partikels op ontwikkelingsprocessen of celcommunicatie worden in het bijzonder aangemoedigd om te solliciteren.

 • Je voert onderzoek uit binnen het Centrum voor Milieukunde, een interdisciplinair onderzoeksinstituut dat zich concentreert op algemene milieustress, met specifieke aandacht voor de effecten op organismen, bodem, water en luchtverontreiniging.

 • Je gaat op zoek naar samenwerkingen, trekt onderzoekers aan en werft onderzoeksprojecten.

 • Je neemt de begeleiding van doctoraatsstudenten op en toont organisatiebetrokkenheid. Je werkt mee aan de doelstellingen van de Universiteit Hasselt, de Faculteit Wetenschappen, de vakgroep Biologie en het Centrum voor Milieukunde.

Profiel

 • Je hebt een doctoraat behaald in de biologie, biomedische wetenschappen, geneeskunde, bio-ingenieur of farmacie (of gelijkwaardig). Daarnaast heb je ook meerdere jaren ervaring in postdoctoraal onderzoek.
 • Je voert baanbrekend onderzoek uit op het gebied van ontwikkelingsbiologie, met de nadruk op de effecten van milieuverontreinigende stoffen op celcommunicatie, weefselontwikkeling of orgaanvorming.
 • Je stelt externe onderzoeksfondsen veilig ter ondersteuning van hun onderzoeksprogramma.
 • Je publiceert onderzoeksresultaten in toonaangevende peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften.
 • Je geeft onderwijs aan bachelor- en masterstudenten over ontwikkelingsbiologie en draagt bij aan het curriculum van de Bachelor Biologie en de Master Biomedische Wetenschappen.
 • Je begeleidt en adviseert bachelor-, masterstudenten en doctoraatsstudenten, inclusief begeleiding van het proefschriftonderzoek.
 • Je neemt deel aan beleidstaken en institutionele diensten.
 • Je werkt samen met interdisciplinaire onderzoeksteams en bevordert externe partnerschappen in ontwikkelingsbiologie/ ontwikkelingstoxicologie.
 • Het Nederlands is de bestuurstaal van de Universiteit Hasselt. Indien u bij aanstelling het Nederlands niet voldoende beheerst (ERK-niveau B2), dan verwachten we dat u het vereiste niveau bereikt uiterlijk 5 jaar na aanstelling of uiterlijk op het moment van benoeming (gebruikelijk na een stageperiode van 3 jaar voor ZAP). We bieden u hiervoor de nodige taalondersteuning. Als u een onderwijsopdracht opneemt als coördinerend verantwoordelijke dan dient u de onderwijstaal te beheersen op ERK-niveau C1. Ook hiervoor bieden wij u de nodige taalondersteuning.

Aanbod

 • We bieden 
  • ofwel een aanstelling in de graad van docent, in tijdelijk dienstverband in het tenure track stelsel voor een duur van vijf jaar. Deze periode mondt uit in een onmiddellijke vaste benoeming in de graad van hoofddocent, als het universiteitsbestuur de prestaties van betrokkene gunstig beoordeelt op basis van vooraf gestelde en bekend gemaakte beoordelingscriteria, 
  • ofwel een voltijds ambt in de graad van docent of hoger, die in principe aanleiding geeft tot een benoeming in vast verband. Het universiteitsbestuur kan, in geval van een eerste benoeming tot lid van het ZAP, overgaan tot een aanstelling in tijdelijk dienstverband voor een duur van ten hoogste drie jaar. Deze periode mondt uit in een vaste benoeming indien het universiteitsbestuur de prestaties van betrokkene gunstig beoordeelt.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 24 mei 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier, een interview en een proefles / presentatie. Een assessment voor de geselecteerde kandidaten behoort ook tot de selectieprocedure.

Meer info
Prof. dr. Karen SMEETS, +32-11-268319, karen.smeets@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Zelfstandig academisch personeel ontwikkelingsbiologie / ontwikkelingstoxicologie
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-01-11
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-24 23:59 (Europe/Brussels)
2024-05-24 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) Leestijd: 4 min
...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku Leestijd: 5 min
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku Leestijd: 5 min
...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä Leestijd: 4 min
Meer stories