KU Leuven

Assistent met onderzoeks- en onderwijsopdracht (3x2jaar)

2024-10-01 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

L-BioStat is een afdeling binnen het Departement Maatschappelijke Gezondheidszorg en Eerstelijnszorg, binnen de Faculteit Geneeskunde en de Groep Biomedische Wetenschappen. Fundamenteel en theoretisch onderzoek richt zich daarom sterk op medische statistiek, epidemiologie, statistische bioinformatica, statistische genetica, en andere takken van de statistiek binnen de levenswetenschappen. Daarnaast is L-BioStat een deelnemende groep aan het Leuven Statistics Research Centre (LStat), van waaruit samenwerkingsverbanden ontstaan zijn met andere deelnemende groepen, ondermeer in de psychometrie, ingenieurswetenschappen, bioingenieurswetenschappen, en sociale wetenschappen.

L-BioStat is één van de twee entiteiten binnen het Interuniversitair Instituut voor Biostatistiek en statistische Bioinformatica (I-BioStat), samen met het Centrum voor Statistiek (CenStat) van de Universiteit Hasselt. Internationaal is het instituut bekend om zijn onderzoek op het vlak van herhaalde metingen, ontbrekende gegevens, klinische studies, de evaluatie van surrogaat eindpunten, spatiale data, infectieziekten, voedselveiligheid, statistische bioinformatica en statistische genetica (microarray experimenten, false discovery rates, analyse van grote en complexe data, enz.), survey en sampling methodologie, enz.

Leden van het instituut publiceerden met collega's van over de hele wereld, en zijn zichtbaar actief in de internationale wetenschappelijke verenigingen, in het bijzonder de International Biometric Society, American Statistical Association, Royal Statistical Society, en International Society of Statistical Modeling, waar leden van het instituut diverse bestuursfuncties opnamen/opnemen. Daarnaast zijn/waren stafleden van het instituut editor van leidinggevende tijdschriften in de biostatistiek, bvb. Biometrics, Journal of the Royal Statistiscal Society, Biostatistics, etc.

Website van de eenheid

Project

  • Functioneren in een onderwijsteam van assisterend academisch personeel, wat instaat voor het doceren van practica in de biostatistiek, o.a. in de opleidingen geneeskunde, farmacie, verpleegwetenschappen, tandheelkunde.
  • Onder begeleiding van een promotor wetenschappelijk onderzoek verrichten in de medische statistiek, ter voorbereiding van een doctoraat in de biostatistiek.
  • Bereid zijn om voor een beperkt deel van de tijd statistisch advies te verlenen aan onderzoekers binnen de Groep Biomedische Wetenschappen en de Universitaire Ziekenhuizen van KU Leuven.
  • Actieve deelname aan nationale en internationale wetenschappelijke bijeenkomsten.

Profiel

  • Master diploma in een kwantitatieve richting (statistiek, wiskunde, natuurkunde, informatica, (bio-)ingenieur, ...).
  • Ruime voorkennis van (toegepaste) statistiek.
  • Over goede didactische kwaliteiten beschikken.
  • Interesse in het doceren van biostatistiek aan studenten met geringe statistiek voorkennis en/of interesse.
  • Interesse in het toepassen van kwantitatieve methoden in de biomedische wetenschappen (geneeskunde, farmacie, verpleegwetenschappen, tandheelkunde, ...).
  • Interesse in het ontwikkelen van nieuwe statistiek methodologie om klinisch relevante vragen uit de biomedische wetenschappen te beantwoorden.
  • Goede studieresultaten kunnen voorleggen.
  • Degelijke kennis van het Nederlands en het Engels (gesproken en geschreven).

Aanbod

Aan de geselecteerde kandidaten zal een divers takenpakket worden aangeboden, met een combinatie van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en dienstverlening. De kandidaten zullen tewerkgesteld worden in een interessante omgeving, waar wetenschappelijk  onderzoek en maatschappelijke relevantie hand in hand gaan. Aanstellingen gebeuren initieel voor 2 jaar, te beginnen op 01-11-2024 (onderling te bespreken), met mogelijkheid tot twee maal verlengen, tot een maximale duurtijd van 6 jaar. Aan deze functie is een verloning in barema 43 gekoppeld.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Ariel Alonso Abad, tel.: +32 16 32 58 44, mail: ariel.alonsoabad@kuleuven.be en prof. dr. Geert Verbeke, tel.: +32 16 37 33 33, mail: geert.verbeke@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Assistent met onderzoeks- en onderwijsopdracht (3x2jaar)
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-09-06
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-01 23:59 (Europe/Brussels)
2024-10-01 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken