KU Leuven

Deeltijdse praktijkassistent Nederlands (80%)

2024-08-14 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De groep Nederlands van de onderzoekseenheid Taalkunde en de onderzoeksgroep Nederlandse literatuur van de Faculteit Letteren van de KU Leuven is op zoek naar een deeltijdse (80%) praktijkassistent in het domein van de Nederlandse literatuur, taalbeheersing en taalkunde.

Functie

De praktijkassistent verzorgt onderwijs en onderwijsondersteuning binnen de onderzoeksgroep Nederlandse literatuur (50%) en de onderzoekseenheid Taalkunde (30%) in de bachelor taal- en letterkunde. Als praktijkassistent neem je de volgende taken op: 
• het geven van seminaries-met-opdracht (twee per vak) in het kader van de literatuurvakken in Leuven en Kortrijk, namelijk: ‘Nederlandse Letterkunde I: moderne literatuur’, ‘Nederlandse letterkunde I: vroegmoderne periode’, ‘Nederlandse Letterkunde II: naoorlogse literatuur’ en ‘Nederlandse letterkunde II: middeleeuwen’;
• het doceren van het vak ‘Nederlandse taalbeheersing II: toepassingen’ aan een of twee groepen in de bachelor taal- en letterkunde in Leuven; 
• het ondersteunen van de vakken ‘Nederlandse taalbeheersing I’ en ‘Nederlandse taalkunde I’ in Leuven, bijvoorbeeld in de vorm van het geven van enkele oefensessies; 
• het meewerken aan de correctie van de taken en examens die in het kader van verschillende vakken Nederlands door de studenten gemaakt worden; 
Daarnaast functioneer je in het team van Nederlands en neem je in het kader hiervan ook enkele administratieve en organisatorische taken op, zoals de praktische organisatie van en communicatie voor het ‘Basiscollege literatuur’ in de derde bachelor, surveillantie bij examens, het organiseren van de startersdagen en de algemene ondersteuning van de CC Nederlands. 

Profiel

Je beschikt over de volgende diploma’s: 
- Bachelor in de taal- en letterkunde, met Nederlands als een van de talen 
én
- Een van de volgende masters: 
   • master in de taal- en letterkunde 
   • master in de taalkunde 
   • master in de Westerse literatuur 
Ook studenten die momenteel in het laatste jaar zitten en zeker zijn dat ze zullen afstuderen ten laatste in september 2024, worden aangemoedigd om te solliciteren voor deze functie. 
Je kunt affiniteit aantonen met de verschillende domeinen van de studie van het Nederlands (taalkunde en taalbeheersing, literatuur en cultuur) en bent gemotiveerd om je onderwijsvaardigheden verder te ontwikkelen.
We verwachten van de kandidaat dat die in staat is om: 
• vlot en in verzorgd Nederlands te communiceren (zowel schriftelijk als mondeling); 
• onderwijs te verzorgen op academisch niveau; 
• onafhankelijk te werken en taken op creatieve en efficiënte wijze uit te voeren; 
• goed en flexibel samen te werken in een team en proactief te communiceren met collega’s en studenten. 

Aanbod

We bieden een deeltijdse (80%) tewerkstelling van bepaalde duur in barema 43 vanaf 1 oktober 2024. Aanvankelijk wordt een contract van één jaar aangeboden. Na positieve evaluatie wordt dat contract verlengd voor maximaal 2 x 2 jaar. De totale duur van de aanstelling is dus maximaal vijf jaar.
Je werkt in een intellectueel uitdagende en stimulerende omgeving. Het takenpakket is heel gevarieerd en laat toe om verschillende vaardigheden in te zetten en verder te ontwikkelen. Je krijgt veel autonomie bij de uitvoering van die taken en draagt bij tot een kwalitatieve opleiding Nederlands aan de KU Leuven.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Pieter Verstraeten (pieter.verstraeten@kuleuven.be) en prof. dr. Dorien Van De Mieroop (dorien.vandemieroop@kuleuven.be). 
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 14 augustus 2024 via de online toepassing van de KU Leuven. Je voegt een sollicitatiebrief toe, alsook een CV (met je opleidingen, je opgenomen vakken en behaalde scores) en een schrijfvoorbeeld (een paper die je hebt ingediend voor een vak Nederlands).
De sollicitatiegesprekken met een selectie van de kandidaten zullen plaatshebben tussen rond 22 augustus 2024. Mocht je in die periode niet beschikbaar zijn, gelieve dat dan duidelijk te vermelden in je sollicitatiebrief.  

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Deeltijdse praktijkassistent Nederlands (80%)
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-06-25
Uiterste sollicitatiedatum
2024-08-14 23:59 (Europe/Brussels)
2024-08-14 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken