KU Leuven

LUCAS KU Leuven zoekt een wetenschappelijk medewerker voor kwantitatief onderzoek over trajecten van kinderen en jongeren in de jeugdhulp.

2024-08-15 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

LUCAS is het interdisciplinair kenniscentrum van KU Leuven op het gebied van zorg en welzijn, en is sterk actief in de domeinen van de ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg en de welzijnssector. Wij realiseren drie opdrachten: onderzoek, vorming en consultancy. LUCAS heeft meer dan 35 jaar ervaring in het verbinden van kennis uit de wetenschap, de praktijk en het beleid, in voortdurende dialoog met alle belanghebbenden. Wij streven ernaar de levenskwaliteit van mensen te verbeteren door wezenlijke vernieuwingen in de zorgpraktijk en het zorgbeleid te initiëren en te ondersteunen.

LUCAS coördineert tevens het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Dit is een interuniversitair en interdisciplinair consortium voor beleidsgericht onderzoek. Het Steunpunt voert onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek uit om de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin te ondersteunen bij het voeren van een slagvaardig, innovatief en effectief beleid inzake welzijn en gezondheid.

http://www.steunpuntwvg.be
https://www.kuleuven.be/lucas/nl/

Functie

Je werkt onder leiding van een projectleider aan het kwantitatief longitudinaal onderzoek naar trajecten in de jeugdhulp. De bedoeling van dit onderzoek is om de trajecten van kinderen en jongeren in kaart te brengen. Je bouwt voort op de rapporten die het SWVG al heeft gepubliceerd hierover. Je maakt gebruik van de administratieve gegevens afkomstig van de sectoren die betrokken zijn bij de integrale jeugdhulp. Je werkt nauw samen met medewerkers van de betrokken Agentschappen Opgroeien en VAPH die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de desbetreffende databanken.  

Profiel

  • Je hebt een licentiaats- of masterdiploma in de Humane of Biomedische wetenschappen.
  • Je hebt je tijdens je studies onderscheiden.
  • Je bent nieuwsgierig en geboeid door onderzoek met maatschappelijke impact in het algemeen en door jeugdzorg in het bijzonder.
  • Je hebt bij voorkeur reeds ervaring met kwantitatief onderzoek en met het werken met administratieve databanken.
  • Je hebt een wetenschappelijke en vlotte schrijfstijl.
  • Je bent contactvaardig en kan kennis op een aangename en duidelijke manier overbrengen.
  • Je werkt graag samen in een team en staat open voor constructieve, multidisciplinaire feedback.
  • Je bent enthousiast, een doorzetter en hebt zin voor verantwoordelijkheid.
  • Je bent zelfstandig en flexibel, beschikt over een goed organisatievermogen waardoor korte deadlines halen geen probleem is.
  • Je weet structuur aan te brengen in een veelheid aan informatie.

Aanbod

  • Wij bieden een voltijdse, tijdelijke tewerkstelling voor 7 maanden. Bij gunstige evaluatie kan je contract afhankelijk van de financiële middelen verlengd worden.
  • KU Leuven biedt een concurrentieel loon aan, met verschillende andere voordelen (Academic Staff - Research & Education: informatie - Jobsite KU Leuven)
  • Je maakt deel uit van een dynamisch team.
  • Je komt in een lerende omgeving waarin je verschillende zorgdomeinen en onderzoeksmethoden beter leert kennen. 
  • Je onderzoek heeft impact op zorg en welzijn van vele mensen.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Anja Declercq, tel.: +32 16 32 00 28, mail: anja.declercq@kuleuven.be of prof. dr. Koen Hermans, tel.: +32 16 32 30 92, mail: koen.hermans@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
LUCAS KU Leuven zoekt een wetenschappelijk medewerker voor kwantitatief onderzoek over trajecten van kinderen en jongeren in de jeugdhulp.
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-06-25
Uiterste sollicitatiedatum
2024-08-15 23:59 (Europe/Brussels)
2024-08-15 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken