KU Leuven

Phd: metabole dysregulatie en voeding tijdens kritieke ziekte

2024-07-25 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Je komt terecht in de onderzoeksgroep Intensieve Geneeskunde, deel van het departement Cellulaire en Moleculaire Geneeskunde aan de KU Leuven. Je zal werken aan een translationeel doctoraatsproject onder begeleiding van Prof. Lies Langouche, Prof. Michael Casaer en Prof. Jan Gunst. We zijn een multidisciplinair, translationeel basis/klinisch onderzoeksteam ingebed in de afdeling Intensieve Zorgen van het UZ Gasthuisberg. Deze unieke combinatie van klinische studies en dierexperimenteel werk zorgt voor verrijkende en cumulatieve kennisgeneratie.
Website van de eenheid

Project

Het project focust op kritieke ziekte, een ziektebeeld gedefinieerd als een acute, levensbedreigende toestand waarbij intensieve medische zorgen zoals orgaan-ondersteunende therapie noodzakelijk zijn.  Een universeel kenmerk van kritieke ziekte is het ontstaan van een hypercatabole toestand die niet kan opgelost worden met voeding. Met dit project willen we de metabole dysregulatie verder uitklaren en bekijken hoe voeding hierop zowel een verslechterende als verbeterende invloed kan hebben. De onderzoeksvragen zullen onderzocht worden in een klinisch relevant muismodel van kritieke ziekte en waar mogelijk vertaald worden naar de patiënt aan hand van retrospectieve en prospectieve studies. 
Keywoorden: kritieke ziekte, sepsis, metabolisme, voeding

Profiel

  • We zijn op zoek naar een gemotiveerde, enthousiaste, kritische en creatieve kandidaat met een master diploma in Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde, Bio-Ingenieurwetenschappen, Biologie, Biochemie of gelijkaardig (of zal dit diploma behalen  in 2024)
  • Goed in mondelinge en schriftelijke wetenschappelijke communicatie
  • Houden van team werk en individueel werk
  • Spreekt goed Engels

Aanbod

  • We bieden een doctoraatspositie aan voor 1 jaar.  Na een positieve evaluatie zal de positie met 3 jaar verlengd worden.
  • Je komt terecht in een translationeel multidisciplinair onderzoeksteam dat internationaal erkend is als expert in onderzoek naar metabolisme en voeding tijdens kritieke ziekte. 
  • Je krijgt toegang tot state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en zal kunnen instappen in een specifiek  doctoraatsprogramma, georganiseerd door onze doctoral school

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Lies Langouche, tel.: +32 16 33 05 24, mail: lies.langouche@kuleuven.be

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Phd: metabole dysregulatie en voeding tijdens kritieke ziekte
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-06-10
Uiterste sollicitatiedatum
2024-07-25 23:59 (Europe/Brussels)
2024-07-25 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken