KU Leuven

Praktijkassistent Chemie

2024-10-15 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen organiseert op Campus De Nayer de opleidingen tot academische bachelor en master in de Industriële Wetenschappen (Bouwkunde, (bio)chemie, elektromechanica en elektronica-ICT). Deze opleidingen zijn gekarakteriseerd door een combinatie van enerzijds een sterke wetenschappelijke fundering en anderzijds een sterke toepassings- en praktijkgerichtheid. Wij zijn op zoek naar een dynamische en gemotiveerde persoon om het onderwijs van opleidingsonderdelen in het domein chemie te versterken en projectonderwijs te begeleiden en verder te ontwikkelen. De kandidaat ondersteunt de opleiding bij de dagelijkse organisatie van het onderwijs, studiebezoeken en bedrijfsstages. De planning van je activiteiten zal geoptimaliseerd worden in functie van de onderwijskalender en de onderwijsluwe periodes.
Onderwijsvernieuwing, samenwerking met industriële partners in het kader van onderwijs en public relations verzorgen behoren ook tot de kerntaken.
Website van de eenheid

Functie

  • Je biedt ondersteuning en begeleiding bij (hoor)colleges en geeft oefeningen en labozittingen in het bredere domein van de chemie.
  • Je ontwikkelt, in overleg met de collega's in het domein (zowel van Campus De Nayer als van de andere campussen van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen) het nodige studiemateriaal en houdt dit up-to-date.
  • Je begeleidt studenten, geeft hen feedback en evalueert ze, in het kader van hoorcolleges, labozittingen, projectwerk, bachelor- en masterproef.
  • Je bent een motivator en een vlot toegankelijk aanspreekpunt.
  • Je ondersteunt de opleidingen door bedrijfsstages en/of studiebezoeken mee te coördineren, organiseren en begeleiden.
  • Je neemt initiatief om het projectonderwijs in de opleidingen verder uit te bouwen.
  • Je neemt initiatief om onderwijsvernieuwing op de kaart te zetten.
  • Je begeleidt assistenten en doctoraatsstudenten bij hun didactische opdracht en geeft hen feedback.
  • Je volgt bijscholingen die zowel inhoudelijk als didactisch aansluiten bij je taak.
  • Je speelt een rol in de public relations van de opleiding en werkt mee aan infodagen, open lesdagen, wetenschapspopularisering, STEM-workshops en SID-ins om zo de opleiding te promoten en toekomstige studenten te informeren.
  • Je verkent nieuwe terreinen voor (internationale) samenwerking.

Profiel

  • Ben je in het bezit van een doctoraat in een relevant domein, dan wordt dat gezien als een pluspunt.
  • Onderwijs verzorgen en vernieuwen is volledig jouw ding. Je bent een gepassioneerd lesgever en coach en je kan je inleven in de leefwereld van studenten.
  • Ervaring in het onderwijs binnen het domein van de Industriële Ingenieurswetenschappen: chemie is een pluspunt.
  • Je bent communicatief (in het Nederlands en het Engels), sociaal vaardig en hebt een duidelijke interesse in hoger academisch onderwijs.
  • Je bent technisch aangelegd en gemotiveerd om nieuwe inzichten en technieken aan te leren.
  • Je werkt nauwkeurig en kan zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren.

Aanbod

Wij bieden een functie aan als voltijds praktijkassistent voor een periode van 1 jaar, verlengbaar mits positieve evaluatie. Verloning gebeurt volgens barema 43.

De succesvolle kandidaat komt als assistent terecht in een stimulerende en uitdagende werkomgeving met een grote mate van flexibiliteit en autonomie.
De onderwijsactiviteiten aan de KU Leuven gebeuren hoofdzakelijk in het Nederlands.  
De aangestelde kandidaat moet bereid zijn om in het kader van zijn opdracht de vereiste mobiliteit op te brengen.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. ir. Lise Appels, tel.: +32 15 68 82 31, mail: lise.appels@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant