KU Leuven

Praktijkassistent Geowetenschappen

2024-10-21 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Het Departement Aard- en Omgevingswetenschappen, gehuisvest in het Geo-Instituut, bestaat uit 36 voltijdse professoren en meer dan 240 wetenschappelijke en algemeen ondersteunende medewerkers. In functie van het aanbieden van kwaliteitsvol onderzoeksgebaseerd onderwijs wetenschappen, beslaat het onderzoek van het departement een breed spectrum. In dienst van de Faculteit Wetenschappen verzorgen de leden van de Afdelingen Geografie en Toerisme + Geologie de inrichting van de opleiding Geowetenschappen alsook geografische opleidingsonderdelen voor andere studentengroepen (bv. archeologen, biologen, en bio-ingenieurs). De praktijkassistent zal volledig geïntegreerd worden in de didactische werking van het departement en betrokken worden in de begeleiding van studentengroepen. Onder de verantwoordelijkheid van de docenten zal ook samengewerkt worden met andere assistenten (doctoraatstudenten en postdocs). Naast taken in de onderwijsprogramma’s, levert de praktijkassistent binnen het departement ook ondersteuning bij de organisatie van het onderwijs, het ontwikkelen van innoverende onderwijsmethodes en in de ondersteuning van de permanente onderwijscommissies en wetenschapscommunicatie.
Website van de eenheid

Functie

  • Didactische ondersteuning van geografische vakken in de bachelor programma’s van de Faculteit Wetenschappen en in service onderwijs voor andere opleidingen.
  • Participeren in de ondersteuning en het organiseren van het onderwijs (oefeningen, practica, terreinstages, examens).
  • Ontwikkelen van nieuwe onderwijsmethodes en bijstaan van docenten bij de implementatie van online en blended onderwijs
  • Ondersteuning van startende doctoraatstudenten die onderwijstaken op zich nemen
  • Opnemen van een belangrijke rol bij activiteiten rond het informeren en aantrekken van nieuwe studenten (infodagen, SidIns,...) en activiteiten rond wetenschapscommunicatie.
  • Je bent samen met twee collega praktijkassistenten geowetenschappen het aanspreekpunt voor zowel studenten als docenten voor wat betreft onderwijsaspecten binnen de bacheloropleiding Geowetenschappen.

Profiel

  • Je bezit een masterdiploma in een studierichting aangeboden binnen het departement Aard- en Omgevingswetenschappen (bv. Geografie, Geologie, Bio-ingenieurswetenschappen: landbeheer) of gelijkwaardig.
  • Je beschikt over sterke didactische, communicatieve en praktische vaardigheden.
  • Je bent vertrouwd met GIS en programmeren en schrikt er niet voor terug om terreinwerk en excursies te begeleiden.

Aanbod

  • Een voltijdse aanstelling als praktijkassistent Geowetenschappen voor een contractduur van 1 jaar, verlenging tot maximaal 5 jaar is mogelijk.
  • Eventueel kan de aanstelling gecombineerd worden met een verkort studietraject teneinde tijdens de contractduur het diploma 'Educatieve master in de wetenschappen en technologie', te behalen.
  • De aanvangsdatum van het contract is 1 februari 2025.
  • Er wordt verwacht dat je een uitgebreide motivatiebrief, CV en diploma met supplementen oplaadt

Meer informatie

Onderwijs (afdeling Geografie & Toerisme)
Onderwijs (afdeling Geologie)

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Anton Van Rompaey, tel.: +32 16 32 64 03, mail: anton.vanrompaey@kuleuven.be of prof. dr. Manuel Sintubin, tel.: +32 16 32 64 47, mail: manuel.sintubin@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Praktijkassistent Geowetenschappen
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-09-09
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-21 23:59 (Europe/Brussels)
2024-10-21 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken