KU Leuven

Professor in micro-omgevingsbeheersingstechnologie voor menselijke gezondheid

2024-12-02 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De Groep Wetenschap & Technologie van de KU Leuven verwelkomt kandidaturen voor een voltijdse academische positie bij het Departement Biosystemen en de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (FBIW). We zijn op zoek naar internationaal georiënteerde kandidaten met een uitstekende interdisciplinaire onderzoeksachtergrond en onderwijscompetentie, met de bedoeling om een onderzoeksprogramma op te zetten in het domein van Micro-omgevingsbeheersingstechnologie voor Menselijke Gezondheid in de Afdeling Dier en Mens (A2H) van het Departement Biosystemen en om het master’s programma Human Health Engineering te versterken in de FBIW.
De afdeling A2H focust zich op het uitvoeren van baanbrekend onderzoek om de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van individuele levende organismen (dieren en mensen) te verbeteren door technologie te integreren met nieuwe proceskennis over (epi) genetica, immunologie, microbiologie, voeding, fysiologie, bio-omgeving en bio-respons.
De FBIW organiseert Nederlandstalige en Engelstalige studieprogramma’s op bachelor, master, en PhD-niveau in het brede domein van de bio-ingenieurswetenschappen, waaronder Human Health Engineering.
Website van de eenheid

Opdracht

Onderzoek

Het onderzoek is gericht op het bestuderen van biofysische interacties tussen individuen en hun fysieke micro-omgeving. Er wordt beoogd  om innovatieve regelsystemen te ontwerpen die online gemeten biologische responsies integreren voor het creëren van gezond en duurzaam binnenklimaat. Geavanceerde technologieën voor bio-omgevingsbeheersing zullen ontwikkeld worden voor toepassingen in menselijke gezondheid en dit voor verschillende ruimtelijke schalen en met aandacht voor een ‘One Health’ context (in overeenstemming met het onderzoek aan het Departement Biosystemen en gelinkt aan het KU Leuven One Health Instituut). Datagebaseerde en mechanistische modelleringsbenaderingen zullen worden gecombineerd met inzichten in energie-uitwisselingen tussen individuen en hun fysieke omgeving. 
-  U bouwt een onderzoeksprogramma op rond micro-omgevingsbeheersingstechnologie voor menselijke gezondheid dat past binnen de Afdeling Dier en Mens.
-  U streeft naar excellentie in uw onderzoek en levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het domein van micro-omgevingsbeheersingstechnologie voor menselijke gezondheid binnen de afdeling, het departement en de internationale wetenschappelijke gemeenschap.
-  U maakt gebruik van deze kennis om nieuwe technologieën te ontwikkelen en deze te vertalen naar producten die oplossingen bieden voor reële uitdagingen.
-  U zet samenwerkingen op met andere stafleden van het departement evenals met andere onderzoekseenheden aan de KU Leuven.
-  U bent in staat competitieve financiering te verwerven.
-  U publiceert op het hoogste wetenschappelijke niveau, verwerft middelen voor fundamenteel/toegepast onderzoek, zet internationale samenwerkingen op en begeleidt doctoraten op internationaal niveau.

Onderwijs

-  U zorgt voor hoogwaardig onderwijs in het studiegebied bio-ingenieurswetenschappen met focus op bio-omgevingsbeheersing en systeemtheorie en met duidelijke inzet voor de kwaliteit van  de opleidingen als geheel. U draagt ook bij aan het pedagogisch project van de faculteit/universiteit door het begeleiden van  masterproeven en als promotor van doctorandi.
-  U ontwikkelt uw onderwijsactiviteiten in overeenstemming met de KU Leuven-visie op activerend en onderzoeksgebaseerd onderwijs en maakt   gebruik van de mogelijkheden voor pedagogische professionalisering, aangeboden door de faculteit en de universiteit.
-  Uw onderwijstaak wordt bepaald in overleg en op basis van uw specifieke profiel. De belasting is beperkt in de eerste jaren van uw  benoeming. In uw verdere carrière wordt gestreefd naar een evenwichtige balans tussen onderzoek en onderwijs.

Dienstverlening

-  U vertaalt en exploiteert basiskennis op het gebied van micro-omgevingsbeheersingstechnologie voor menselijke gezondheid en bouwt  een netwerk van nationale en internationale samenwerkingsverbanden op met onderzoeks-, industriële en overheidspartners.
-  U neemt enthousiast deel aan de activiteiten van verschillende commissies en werkgroepen in de Groep Wetenschap & Technologie, het Departement Biosystemen en de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen.

Profiel

-  U dient houder te zijn van een doctoraat in de bio-ingenieurswetenschappen, regeltechnologie, ingenieurswetenschappen, wetenschappen of in een ander domein dat relevant is voor het onderzoeks- en onderwijsprogramma. Ervaring met omgevingsbeheersingstechnologie is een vereiste.
-  U hebt een uitstekende staat van dienst in onderzoek zoals blijkt uit internationale peer-reviewed tijdschriftpublicaties.
-  U beschikt over zeer goede onderwijs- en opleidingsvaardigheden zodat u een belangrijke bijdrage kan leveren aan de  onderzoeksoutput van het departement en aan de kwaliteit van het onderwijsprogramma.
-  U hebt internationale onderzoekservaring.
-  U beschikt over organisatorische vaardigheden en staat open voor samenwerking. U bezit ook leiderschapscapaciteiten binnen een universitaire context.
-  Een goede kennis van het Engels is een vereiste. KU Leuven biedt cursussen i.v.m. academisch Engels aan.
-  De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Als u bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een taalopleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen binnen de 5 jaar na start van uw aanstelling.
-  Vooraleer u een lesopdracht in het Nederlands/Engels doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands/Engels te verwerven.

Aanbod

Wij bieden een voltijdse tewerkstelling in een intellectueel uitdagende omgeving. De KU Leuven is een onderzoeksintensieve, internationaal georiënteerde universiteit die zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoert. Zij is sterk inter- en multidisciplinair gericht en streeft naar internationale excellentie. Zij werkt hiervoor actief samen met onderzoekspartners in binnen- en buitenland.
Haar studenten biedt ze een academische vorming aan die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek van hoog niveau.
U zal werken in Leuven, een historische, dynamische en levendige stad in het hart van België, op 20 minuten van Brussel, de hoofdstad van de Europese Unie, en minder dan twee uur van Parijs, Londen en Amsterdam.
Afhankelijk van uw dossier en kwalificaties wordt u aangesteld of benoemd in één van de graden van het zelfstandig academisch personeel: docent, hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar. Junior onderzoekers worden in principe aangesteld als docent tenure track voor een periode van 5 jaar; nadien worden ze, bij positieve evaluatie, vast benoemd als hoofddocent.
U wordt ondersteund met een doctoraatsstudent en hebt toegang tot de unieke onderzoeksfaciliteiten voor het meten van mens-omgeving interacties van de Afdeling Dier en Mens van de KU Leuven.
De KU Leuven is goed uitgerust om buitenlandse professoren en hun familie te verwelkomen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van immigratie en administratie, huisvesting, kinderopvang, Nederlands leren, partner loopbaancoaching, ... 
Om wetenschappelijke integratie en onderzoek in de eerste fase te faciliteren wordt een startfinanciering van 110.000 euro aangeboden aan nieuwe professoren, die geen substantiële andere financiering hebben en die minstens voor 50% aangeworven worden.

Meer informatie

http://biw.kuleuven.be

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. ir. Jean-Marie Aerts, tel.: +32 16 32 14 34, mail: jean-marie.aerts@kuleuven.be. Indien u problemen ondervindt bij het elektronisch solliciteren, kan u mailen naar solliciteren@kuleuven.be.
Voeg aan uw sollicitatie volgende onderdelen toe (meer info vindt u op de jobsite KU Leuven):
- een biosketch waarin u uw meerwaarde als academicus aantoont voor de kerntaken onderzoek, onderwijs en dienstverlening in uw voorbije loopbaan en voor uw toekomstige activiteiten (maximaal 2 pagina’s) ;
- een dossier over uw vijf belangrijkste publicaties of realisaties;
- een uitgebreid cv (met inbegrip van een volledige publicatielijst en desgevallend een portfolio van uw architectuurprojecten);
- een onderzoeksplan met aandacht voor de uitbouw van een onderzoekslijn en bijhorend onderzoeksteam met oog voor samenwerking met collega-onderzoekers binnen de entiteit van tewerkstelling (maximaal 5 pagina’s);
- uw visie op het academisch onderwijs en de organisatie ervan (maximaal 2 pagina’s);
- uw bijdrage aan dienstverlenende activiteiten (interne representatie via lidmaatschap in raden en bestuursorganen, bijdragen aan de maatschappij vanuit onderwijs en onderzoek, outreach en wetenschapscommunicatie) (maximaal 1 pagina);
- uw visie op leiderschap (maximaal 1 pagina).
KU Leuven hecht veel belang aan onderzoeksintegriteit en ethisch gedrag en zal u daarom vragen om bij aanstelling een integriteitsverklaring te ondertekenen.
KU Leuven streeft naar een omgeving waarin alle talenten zich kunnen ontplooien, ongeacht geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, nationaliteit of beperking. Als je vragen hebt in verband met toegankelijkheid of ondersteuning, neem dan contact met ons op via diversiteit.HR@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Professor in micro-omgevingsbeheersingstechnologie voor menselijke gezondheid
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-10-01
Uiterste sollicitatiedatum
2024-12-02 23:59 (Europe/Brussels)
2024-12-02 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken