Radboud University

Promovendus: Communicatieve aspecten van de relatie tussen mensen en wilde dieren

2024-10-30 (Europe/Amsterdam)
Baan opslaan

Over de werkgever

Radboud University is a denominational university originally established in 1923 as the Catholic University of Nijmegen.

De pagina van de werkgever bekijken

Dienstverband 1,0 fte

Bruto maandsalaris € 2.872 - € 3.670

Werk/denkniveau Universitair

Organisatieonderdeel Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Reageer uiterlijk 30 oktober 2024

In het project WildlifeNL onderzoeken wetenschappers samen met maatschappelijke partners hoe mensen beter kunnen leren samenleven met wilde dieren en grote grazers in Nederland. Wil jij als promovendus één van onze deelonderzoeken doen binnen een interdisciplinair team met verschillende junior en senior onderzoekers? Word jij enthousiast van het bestuderen van communicatieprocessen? Dan zijn we op zoek naar jou!

WildlifeNL is een onderzoeksproject dat zoekt naar manieren om een conflictarm samenleven van mensen en wilde dieren te bevorderen. WildlifeNL bestudeert de interacties tussen mensen en dieren, en onderzoekt hoe het gedrag van dieren én mensen zo kan worden beïnvloed dat samenleven mogelijk wordt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een breed consortium van onderzoekers met verschillende disciplines in nauwe samenwerking met verschillende maatschappelijke partners, waaronder natuurbeheerders, boeren, jagers, dierenbeschermers en verschillende overheidsinstanties.

We hebben momenteel vacatures voor een team van 6 promovendi met achtergronden in ecologie, sociale wetenschap en filosofie. Als promovendus Communicatieve aspecten van de relatie tussen mensen en wilde dieren richt jij je binnen het WildlifeNL team op het bestuderen van communicatieprocessen. Het gaat dan om de betekenis van communicatie voor de manier waarop mensen en wilde dieren met elkaar omgaan en de manier waarop verschillende groepen belanghebbenden zich gedurende het onderzoeksproces tot elkaar verhouden. Je onderzoekt hoe mensen in interacties met elkaar frames construeren van risico’s en gedragingen van wilde dieren en grote grazers en hoe mensen daarmee om zouden moeten gaan. Daarnaast bestudeer je de wijze hoe verschillende belanghebbenden met elkaar communiceren en onderhandelen om te komen tot een enigszins gedeeld idee van goede interactie tussen mensen en wilde dieren. De gesprekken tussen belanghebbenden worden vormgegeven en gaandeweg verbeterd op basis van actie-onderzoek (doen – leren – beter doen) aan de hand van richtlijnen voor een ‘ware’ dialoog. Je onderwijstaak bedraagt 10% van je werklast.

Profiel

  • Je hebt een masterdiploma in de Culturele Antropologie, Sociologie, Communicatiewetenschap of een vergelijkbare discipline.
  • Je hebt ervaring met discourse analyse, frame analyse, interactie analyse of discursieve psychologie.
  • Je hebt aantoonbare interesse in kwesties rond natuur, natuurbeheer en omgang met wilde dieren.
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden; je praat gemakkelijk met mensen met diverse achtergronden.
  • Je hebt het vermogen om effectief zelfstandig te werken, maar ook samen te werken in een interdisciplinair team met promovendi, junior onderzoekers, senior wetenschappers en maatschappelijke partners.
  • Je bent een flexibele team-player.
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Wij zijn

Je gaat deel uitmaken van het Institute for Science in Society (ISiS) van de Radboud Universiteit in Nijmegen. ISiS is een interdisciplinair onderzoeksinstituut binnen de Faculteit der Natuurwetenschappen, dat tot doel heeft de maatschappelijke en filosofische reflectie op wetenschap te bevorderen door dialoog en samenwerking tussen de verschillende onderzoeksinstituten van de faculteit. Het instituut heeft tot taak de maatschappelijke inbedding van nieuwe ontwikkelingen in wetenschap en technologie te analyseren, te beoordelen en te verbeteren door middel van onderzoek, onderwijs en voorlichting, en te begrijpen hoe de maatschappij de wetenschap vormgeeft en vice versa.

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI), de bètafaculteit van de Radboud Universiteit, werken we iedere dag aan baanbrekend onderzoek en uitstekend onderwijs. Zo verleggen we de grenzen van onze wetenschappelijke kennis en dragen we die kennis over aan de volgende generatie.

We zoeken oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals cybercriminaliteit en klimaatverandering en werken aan grote wetenschappelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld in de kwantum wereld. Tegelijkertijd leiden we onze studenten op voor een carrière binnen en buiten de wetenschap.

Op dit moment leveren ruim 1300 collega’s een bijdrage aan onderzoek en onderwijs. Sommigen als onderzoekers en docenten, anderen in de technische en administratieve ondersteuning. De faculteit heeft een sterk internationaal karakter met medewerkers uit meer dan 70 landen. We werken samen in een informele en toegankelijke sfeer met aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een omgeving waar iedereen kan meedoen.

Wij bieden

  • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst (1,0 fte) voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met tweeënhalf jaar (vierjarig contact).
  • Je salaris start met € 2.872 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek en loopt op tot € 3.670 in het 4e jaar (salarisschaal P).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Noelle Aarts. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 21 november. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op dinsdag 10 december. Je treedt bij voorkeur 1 maart 2025 in dienst. 

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

Informatie over de vacature

Functienaam
Promovendus: Communicatieve aspecten van de relatie tussen mensen en wilde dieren
Werkgever
Locatie
Houtlaan 4 Nijmegen, Nederland
Gepubliceerd
2024-10-03
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-30 23:59 (Europe/Amsterdam)
2024-10-30 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

Radboud University is a denominational university originally established in 1923 as the Catholic University of Nijmegen.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant