KU Leuven

Business process management om de circulaire economie te stimuleren

2024-09-30 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De onderzoekspositie wordt gedeeld tussen UGent en KU Leuven en zal plaatsvinden onder respectievelijke supervisie van prof. Amy Van Looy en prof. Karel Van Acker, met als doel het uitvoeren van doctoraatsonderzoek. Het onderzoek is bovendien ingebed binnen CE Center (Steunpunt Circulaire Economie), rechtstreeks gefinancierd door de Vlaamse Overheid. CE Center voert beleidsonderzoek uit om de voortgang van de Vlaamse regio richting een circulaire economie te monitoren, stimuleren en contextualiseren. Het bestaat uit vijf interdisciplinaire en complementaire onderzoeksclusters en is een joint venture van KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt en VITO.
Website van de eenheid

Project

Circulaire economie impliceert een systemische maatschappelijke verschuiving en (vooral voor bedrijven) de behoefte aan begeleiding over hoe ze mee kunnen bewegen met de transitie naar de circulaire economie, terwijl ze optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen capaciteiten. Hoewel dit steeds belangrijker wordt, is dit onderwerp tot nu toe niet op adequate wijze behandeld. In dit onderzoek werk je aan de adoption journeys van bedrijven in de circulaire economie, door business capacities te analyseren, beoordelen en monitoren. Onderzoeksresultaten zullen gericht zijn op bedrijven en vorm krijgen in directe samenwerking, bijvoorbeeld door samenwerking met bedrijven, bv. door een dashboard te ontwikkelen, en richting beleidsmakers om hen te voeden met kennis over hoe de CE-transitie te realiseren aan de productiekant van de Vlaamse economie, bv. in het kader van de strategische Werkagenda’s van Vlaanderen Circulair.

Profiel

Je hebt een masterdiploma in Business and Information Systems Engineering, Business Engineering, Informatica, Computerwetenschappen, Machine Learning, Kunstmatige Intelligentie, Informatiemanagement, Statistiek, Bedrijfskunde of een aanverwante discipline. Uitstekende (honours-niveau of betere) resultaten in voorgaande studies zijn vereist. Kandidaten moeten voldoen aan de voorwaarden voor toelating tot het betreffende PhD-programma. 
Je moet een sterke interesse tonen in duurzaamheidsvraagstukken en mondiale uitdagingen zoals de circulaire economie, maar ook in beleidsontwerp.
Specifieke expertise op één of meer van de volgende gebieden is een pluspunt: bedrijfsprocesbeheer, procesmodellering, bedrijfsinformatica, bedrijfsprocesmodellering en management in het algemeen.
Je hebt een wetenschappelijke, kritische houding en je bent geïnteresseerd in multidisciplinair onderzoek.
Je beschikt over goede communicatieve en presentatievaardigheden en beschikt over een goede kennis van het Engels. Kennis van het Nederlands, zowel gesproken als geschreven, wordt als een pluspunt beschouwd.
Je beschikt over een zelfstandige werkstijl.
Ervaring als onderzoeker is welkom maar niet verplicht.

Aanbod

Wij bieden een onderzoekspositie voor één jaar in een zeer aantrekkelijke multidisciplinaire internationale onderzoeksomgeving met een uitstekend trackrecord, met mogelijke verlenging met drie jaar. Het onderzoek zal naar verwachting leiden tot een gezamenlijk doctoraat aan de UGent en de KU Leuven. Het onderzoekswerk zal worden uitgevoerd in de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent en in de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de KU Leuven. Het werk omvat samenwerking en informatie-uitwisseling met onderzoekers uit verschillende disciplines, de industrie en beleidsmakers.
Steunpunt Circulaire Economie
Onderzoeksgroep SAM
Onderzoeksgroep BIOM

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij de heer Luc Alaerts, tel.: +32 16 32 49 69, mail: luc.alaerts@kuleuven.be of prof. dr. Karel Van Acker, tel.: +32 16 32 12 71, mail: karel.vanacker@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Business process management om de circulaire economie te stimuleren
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-09-13
Uiterste sollicitatiedatum
2024-09-30 23:59 (Europe/Brussels)
2024-09-30 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken