KU Leuven

Deeltijds klinisch ZAP (5%) voor vaste medische staf UZ Leuven / UPC Leuven

2025-02-03 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Als lid van de vaste medische staf in UZ Leuven of in UPC Leuven heeft u als hoofdopdracht klinische dienstverlening. Daarnaast behoort ook een onderwijsopdracht in één of meerdere van de Faculteiten behorend tot de Groep Biomedische Wetenschappen tot uw takenpakket. U participeert aan hoogstaand (klinisch) wetenschappelijk onderzoek in één van de departementen binnen de Groep. Gedetailleerde afspraken over de klinische, onderzoeks- en onderwijsopdrachten worden gemaakt in overleg met uw medisch diensthoofd, de hoofdarts, de decaan van de Faculteit Geneeskunde, de departementsvoorzitter van het betrokken departement en de onderzoekscoördinator bij middel van een taakbeschrijving (https://gbiomed.kuleuven.be/english/forms/activiteitenverslag-en-taakomschrijving).

Website van de eenheid

Opdracht

Onderzoek

U trekt kwalitatief hoogstaand (klinisch) wetenschappelijk onderzoek. 
Meer informatie over het onderzoek binnen de departementen van de Groep Biomedische Wetenschappen vindt u op https://gbiomed.kuleuven.be/english/research-and-departments/index.htm.

Onderwijs

U neemt een onderwijsopdracht op in één of meerdere van de Faculteiten behorende tot de Groep Biomedische Wetenschappen.
Meer algemene informatie over het onderwijs en de onderwijsondersteuning voor docenten vindt u op deze KU Leuven webpagina: https://www.kuleuven.be/onderwijs/intranet.  
Specifieke informatie over onderwijsondersteuning vindt u op de docentenportalen van de Faculteiten (zie bij "Meer informatie").

Dienstverlening

Uw klinische activiteit als vaste medische staf is onderdeel van de pijler “dienstverlening”. Daarnaast engageert u zich om beleidsondersteunende en maatschappelijke dienstverlenende taken op te nemen.

Profiel

  • U hebt een diploma van arts met erkenning als arts-specialist of u bent apotheker-klinisch bioloog. In uw vakgebied heeft u ruime en diepgaande onafhankelijke klinische en onderzoeksexpertise opgebouwd.
  • Op het moment van uw kandidaatstelling bent u aangesteld als vast medisch staflid van UZ Leuven of UPC.
  • Op het moment van uw kandidaatstelling bent u eveneens houder van een doctoraat op proefschrift en heeft u voldoende postdoctorale ervaring. Buitenlandse onderzoeksactiviteit is een meerwaarde.
  • De hoge kwaliteit van uw onafhankelijk onderzoek blijkt uit publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften binnen het vakgebied van uw (klinisch) onderzoeksdomein.
  • U beschikt over de nodige kwalificaties om uitstekend onderwijs te geven en u bent bereid om lesopdrachten op te nemen.
  • Een goede kennis van het Engels is een vereiste. 
  • De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Als u bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen. Vooraleer u een lesopdracht in het Nederlands of Engels doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands resp. Engels te verwerven. Meer informatie over taalondersteuning vindt u bij het Instituut voor Levende Talen (ILT.kuleuven.be).

Aanbod

Wij bieden een deeltijdse (5%) academische aanstelling aan in één van de departementen van de Groep Biomedische Wetenschappen in een uitdagende omgeving. Afhankelijk van uw dossier en kwalificaties wordt u aangesteld of benoemd in één van de graden van het zelfstandig academisch personeel: docent, hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar.
U beschrijft uw plannen en voornemens wat de drieledige opdracht (onderwijs, onderzoek en dienstverlening) betreft in de taakbeschrijving. Deze bevat zowel uw academische ambities en plannen voor wetenschappelijk onderzoek en klinische dienstverlening, als ook een onderwijsstatement. Het sjabloon van die taakbeschrijving kan gedownload worden op deze webpagina: https://gbiomed.kuleuven.be/english/forms/activiteitenverslag-en-taakomschrijving. Deze taakomschrijving maakt deel uit van uw sollicitatiedossier en dient als bijlage te worden toegevoegd in de online sollicitatietoepassing.

Meer informatie

Activiteitenverslag en taakomschrijving
Departementen Groep Biomedische Wetenschappen
Docentenportaal Faculteit Geneeskunde
Docentenportaal Faculteit Farmaceutische Wetenschappen
Docentenportaal Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen

Interesse?

Het is noodzakelijk dat u voorafgaand aan uw sollicitatie contact opneemt met de desbetreffende departementsvoorzitter.
Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Chris Van Geet, tel.: +32 16 32 53 47, mail: chris.vangeet@kuleuven.be. 
Indien u problemen ondervindt bij het elektronisch solliciteren, kan u mailen naar solliciteren@kuleuven.be.
KU Leuven hecht veel belang aan wetenschappelijke integriteit, ethisch en integer handelen en zal u bij aanwerving vragen om ter zake
een verklaring te ondertekenen.
KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Deeltijds klinisch ZAP (5%) voor vaste medische staf UZ Leuven / UPC Leuven
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-06-06
Uiterste sollicitatiedatum
2025-02-03 23:59 (Europe/Brussels)
2025-02-03 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken