De Faculteit Letteren is een van de vijftien faculteiten van de KU Leuven. De Faculteit biedt opleidingen aan op vier campussen in Leuven, Antwerpen, Brussel en Kortrijk.
Website van de eenheid
Functie
De functie omvat de volgende taken:
- Je ontwikkelt, doceert en evalueert specifieke opleidingsonderdelen. Het gaat vooral om taalbeheersingsonderdelen Engels in de bachelor in de toegepaste taalkunde.
- Je ontwerpt onderwijsactiviteiten en begeleidt de studenten bij hun didactische proces.
- Je draagt bij tot de organisatie van het didactische traject.
- Je updatet voortdurend je kennis over het eigen vakgebied; je introduceert nieuwe werkvormen.
- Je surveilleert bij de examens in de verschillende examenperiodes.
- Je ondersteunt de opleiding toegepaste taalkunde in haar geheel.
- Je ondersteunt en werkt samen met collega's voor taalgerelateerde activiteiten, rekrutering (bijv. infodagen) en voor maatschappelijke dienstverlening.
Profiel
- Je hebt een masterdiploma met focus op Engels (Meertalige communicatie, Vertalen, Tolken, Taal- en letterkunde, Taalkunde of gelijkwaardig).
- Je beschikt over een uitstekende kennis (C1/C2) van het Nederlands en het Engels.
- Je beschikt over sterke didactische kwaliteiten. Je hebt bij voorkeur een lerarenopleiding/educatieve master voltooid of je kunt onderwijservaring voorleggen.
- Enkele jaren onderwijservaring in een academische context vormt een meerwaarde.
- Je bent samenwerkingsgericht en je legt op een vlotte manier contacten.
- Je toont zin voor initiatief en je bent creatief.
- Je kunt flexibel invulling geven aan je onderwijstaken.
- Je kunt zelfstandig werken, maar overlegt ook met collega’s, bijvoorbeeld over de invulling van vergelijkbare opleidingsonderdelen.
Aanbod
- We bieden een tewerkstelling in een statuut AAP praktijkassistent (50%) voor één jaar (startdatum 1 februari 2025). Bij een positieve evaluatie behoort een verlenging van het contract tot de mogelijkheden.
- Voor dit takenpakket is er een salaris in barema 43.
- Je komt terecht in een enthousiaste en gemotiveerde groep van docenten en onderzoekers die graag lesgeven en onderzoek verrichten, regelmatig met onderwijsvormen experimenteren, initiatieven nemen om individueel of in groep hun onderwijs of onderzoek te verbeteren of te vernieuwen.
Interesse?
Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Heidi Verplaetse, mail: heidi.verplaetse@kuleuven.be of prof. dr. Priscilla Heynderickx, campusvicedecaan onderwijs, mail: priscilla.heynderickx@kuleuven.be.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 9 december 2024.
KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.