KU Leuven

Deeltijds Professor Aangepaste Bewegingsactiviteiten (in therapeutische context)

2025-01-30 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De Onderzoeksgroep ‘Aangepaste Bewegingsactiviteiten en Psychomotorische Revalidatie’ is ingebed in het Departement Revalidatiewetenschappen van de Groep Biomedische Wetenschappen. Het departement werd de afgelopen jaren door onafhankelijke accreditatiecommissies systematisch als sterk gerangschikt op vlak van onderzoeks- en onderwijskwaliteit. Zowel het departement als de onderzoeksgroep beschikken over een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk in de academische wereld. Binnen het departement is er een degelijke onderzoekinfrastructuur en een ondersteunende werkomgeving binnen KU Leuven.

Website van de eenheid

Opdracht

Onderzoek

U ontwikkelt een onderzoeksprogramma in het domein van de aangepaste bewegingsactiviteiten met een focus op personen en patiënten met een fysieke of verstandelijke beperking en/of neurologische of psychiatrische conditie. 
U maakt daarbij gebruik van nationale en internationale netwerken en u heeft in uw onderzoek een focus op de participatie en integratie van deze populatie in het reguliere of G-sport aanbod. 
Uw onderzoek richt zich op implementatie en kan ook ondersteunend zijn voor het G-sportbeleid in Vlaanderen of Europa. 
Voor uw onderzoek zoekt u nadrukkelijk samenwerking op met onderzoekers van de onderzoeksgroepen van het Departement Revalidatiewetenschappen. U kan hierbij ook de Universitaire Ziekenhuizen, met name de Revalidatie-afdelingen in het UZ Pellenberg in uw onderzoeksactiviteiten betrekken. 
U publiceert uw bevindingen op een hoog wetenschappelijke niveau en verwerft middelen voor uw onderzoek. 
U bouwt uw internationale samenwerking verder uit en begeleidt doctoraten. Valorisatie wordt vooral beoogd door de validatie en implementatie van uw bevindingen in de klinische praktijk of in de maatschappij. 

Onderwijs

U verzorgt kwalitatief hoogstaand onderwijs binnen het domein van Aangepaste Bewegingsactiviteiten (BSc & MSc) in de Revalidatiewetenschappen en de Bewegingswetenschappen, en integratieve casuistiek in de Revalidatiewetenschappen. 
U neemt verantwoordelijkheid bij het inrichten van de Bachelor stages in de Revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie en u heeft bij deze opdrachten een duidelijk engagement voor de kwaliteit van de opleiding en innovatie. Voor uw onderwijsopdracht in de Bachelor jaren werkt u ook samen met de collega’s van campus Brugge. 
U draagt ook bij aan het pedagogisch project van de faculteit en de universiteit mede door de begeleiding van masterproeven en als promotor van doctoraatsstudenten.
U ontwikkelt uw onderwijs overeenkomstig de visie van de KU Leuven op activerend en onderzoeks-gebaseerd onderwijs en maakt gebruik van de mogelijkheden voor onderwijskundige professionalisering die de faculteit en de universiteit aanbieden.

Dienstverlening

U bent bereid tot wetenschappelijke, maatschappelijke en interne dienstverlening, uiteraard rekening houdend met uw deeltijdse aanstelling.

Profiel

U hebt een diploma van doctor Biomedical Sciences (FABER), doctor Rehab Sciences and Physiotherapy, doctor Movement Sciences of verwant diploma.

U beschikt over een goed onderzoeksdossier in het vakgebied van de aangepaste bewegingsactiviteiten. De onderzoekskwaliteit blijkt uit publicaties in toonaangevende/internationale tijdschriften en uit internationale onderzoekservaring, of ervaring binnen internationale netwerken.

U hebt aantoonbare kwaliteiten voor het academisch onderwijs. Onderwijservaring is een pluspunt.

U beschikt over organisatorische vaardigheden en u bent collegiaal ingesteld. U bezit ook leidinggevende capaciteiten in een universitaire context.

De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Als u bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen. Het bereiken van een voldoende niveau van Nederlands is een vereiste om een definitieve aanstelling te bekomen.

Een goede kennis van het Engels is een vereiste. 

Vooraleer u een lesopdracht in het Nederlands of Engels doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands resp. Engels te verwerven.

Aanbod

Wij bieden een deeltijdse (60%) tewerkstelling in een intellectueel uitdagende omgeving. De KU Leuven is een onderzoeksintensieve, internationaal georiënteerde universiteit die zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoert. Zij is sterk inter- en multidisciplinair gericht en streeft naar internationale excellentie. Zij werkt hiervoor actief samen met haar onderzoekspartners in binnen- en buitenland. Haar studenten biedt ze een academische vorming aan die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek van hoog niveau.

U werkt in Leuven, een historische en tegelijk dynamische en levendige stad in het centrum van België, op twintig minuten afstand van Brussel, de hoofdstad van de Europese Unie, en op minder dan twee uur van Parijs, Londen en Amsterdam.

Afhankelijk van uw dossier en kwalificaties wordt u aangesteld of benoemd in een van de graden van het zelfstandig academisch personeel: docent, hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar. Junior onderzoekers worden in principe aangesteld als docent tenure track voor een periode van 5 jaar; nadien worden ze, bij positieve evaluatie, vast benoemd als hoofddocent.

Aan mandaathouders van externe postdoctorale beurzen kan gevraagd worden om eerst hun mandaat te beëindigen. Zij worden dan in een overgangsperiode aangesteld als deeltijds ZAP.

KU Leuven is goed uitgerust om buitenlandse professoren en hun familie te verwelkomen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van immigratie en administratie, huisvesting, kinderopvang, Nederlands leren, partner loopbaancoaching... 

Om wetenschappelijke integratie en onderzoek in de eerste fase te faciliteren wordt een startfinanciering aangeboden aan nieuwe professoren, die geen substantiële andere financiering hebben en die minstens voor 50% aangeworven worden.

KU Leuven hecht veel belang aan wetenschappelijke integriteit, ethisch en integer handelen en zal u bij aanwerving vragen om ter zake een verklaring te ondertekenen.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Thierry Troosters, tel.: +32 16 33 07 98, mail: thierry.troosters@kuleuven.be of prof. dr. Davy Vancampfort, tel.: +32 16 37 65 64, mail: davy.vancampfort@kuleuven.be.
Indien u problemen ondervindt bij het elektronisch solliciteren, kan u mailen naar solliciteren@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Deeltijds Professor Aangepaste Bewegingsactiviteiten (in therapeutische context)
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-10-25
Uiterste sollicitatiedatum
2025-01-30 23:59 (Europe/Brussels)
2025-01-30 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken