KU Leuven

Employability for all!

2024-09-17 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De Onderzoeksgroep Arbeids,- Organisatie- en Opleidingskunde (O2L) onderzoekt de relatie tussen mens en werk, met veel aandacht voor duurzaamheid en op mensenmaat. Onderzoeksthema’s zijn divers: employability, jobonzekerheid, burnout, mediatie, leiderschap, teamleren... De methoden zijn dat ook. Daarnaast engageert O2L zich ook voor innovatief onderwijs.

Project

Inzetbaarheid staat hoog op de onderzoeks- en beleidsagenda, met recent veel aandacht voor mensen die niet vast en/of voltijds werken (vb. tijdelijke tewerkstelling, deeltijdse tewerkstelling), werkloos zijn, of een grotere afstand van de arbeidsmarkt ervaren. Belangrijke vragen zijn hoe inzetbaarheid vorm krijgt, maar ook wat de grenzen zijn aan inzetbaarheid. Inzetbaarheid en grenzen aan inzetbaarheid bij specifieke doelgroepen vormt het overkoepelende thema van dit doctoraatsproject. Binnen dit thema krijg je als onderzoek(st)er veel autonomie, onder begeleiding van Prof. dr. Nele De Cuyper. Daarnaast ondersteun je ook in het onderwijs van de faculteit (vb. begeleiden van projectwerk, correctie, administratie,...).

Profiel

  • Je hebt een diploma van master in de psychologie of pedagogische wetenschappen, master in de economische en bedrijfswetenschappen, master in de sociale wetenschappen of in een andere sociaalwetenschappelijke discipline, met uitstekende studieresultaten.

  • Je hebt belangstelling voor thema's gerelateerd aan de arbeidsmarkt, werk en tewerkstelling.

  • Je leest en schrijft graag en goed. Je wil je resultaten graag communiceren, zowel in wetenschappelijke outlets als naar een ruimer publiek.

  • Je hebt een goede kennis van het Engels, geschreven en gesproken.

  • Je werkt graag zelfstandig.

Aanbod

  • Voltijdse tewerkstelling als assistent (Academisch Assisterend Personeel). 
  • Aanstelling voor twee jaar, twee keer verlengbaar met twee jaar mits positieve evaluatie. Je werkt dus zes jaar aan dit project.
  • Je wordt verloond in barema 43. 
  • Een internationale omgeving, veel ontwikkelingsmogelijkheden en autonomie.

Interesse?

Aarzel niet contact op te nemen met Prof. Nele De Cuyper (nele.decuyper@kuleuven.be) voor meer informatie. We verwachten je CV, motivatiebrief en ten minste één referentie die we mogen contacteren ten laatste op 3 september. Na positieve CV-screening word je uitgenodigd op gesprek. Je krijgt daarbij ook een korte schrijf- of presentatie-opdracht.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Employability for all!
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-08-20
Uiterste sollicitatiedatum
2024-09-17 23:59 (Europe/Brussels)
2024-09-17 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant