KU Leuven

Praktijkassistent Literatuurwetenschap (50%)

2024-10-30 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De universiteit van Leuven geniet in de geesteswetenschappen internationaal aanzien. Binnen de Faculteit Letteren vormt de Onderzoekseenheid Literatuurwetenschap en Culturele Studies een levendige, meertalige en internationale gemeenschap van lesgevers en onderzoekers. De Onderzoekseenheid biedt alle kansen tot boeiende samenwerkingen en biedt een brede waaier aan mogelijkheden om je professionele vaardigheden te ontwikkelen.

Website van de eenheid

Functie

Je staat mee in voor vakken in het eerste en tweede jaar van de Bachelor Taal- en Letterkunde in Leuven. Omdat de vakken "Inleiding tot de studie van de Europese literatuur en cultuur" en "Algemene Literatuurwetenschap II" grotere groepen studenten bedienen, speel je een cruciale en zichtbare rol in de literatuurwetenschappelijke vorming van de studenten taal- en letterkunde.
● Voor de vakken Inleiding tot de studie van de Europese literatuur en cultuur: voor 1800 (eerste semester) en Inleiding tot de studie van de Europese literatuur en cultuur: na 1800 (tweede semester) ben je samen met de titularis verantwoordelijk voor het onderwijs. Je doceert een aantal sessies, bouwt mee het didactisch materiaal uit, en staat in voor organisatorische aspecten. Je helpt bij het opstellen van examens en bij het verbeteren ervan.
● Voor het vak Algemene literatuurwetenschap II, dat zowel in Leuven als in Kortrijk (KULAK) wordt aangeboden, verzorg je samen met de titularis het contactonderwijs en bouw je mee het didactisch materiaal uit. In de loop van het tweede semester doceer je heel occasioneel een college. Je werkt mee aan het opstellen van de examens en je helpt mee bij het verbeteren ervan.
● In al deze opdrachten voorzie je de studenten van feedback / neem je een studentgerichte houding aan.
● Je neemt actief deel aan opleidingen en initiatieven i.v.m. onderwijsvernieuwing, onderwijstechnologie en activering en begeleiding van studenten.
● In overleg met de betrokken docenten voer je ook een aantal administratieve taken uit met betrekking tot het onderwijs in de opleiding (organiseren masterproefsessies, verslagen curriculumcommissie, surveilleren tijdens examenzittijd …)

Profiel

● Je hebt een masterdiploma in de Taal- en Letterkunde of in een literatuurwetenschappelijke richting.
● Je hebt een uitstekende taalvaardigheid, zowel in het Nederlands als het Engels.
● Je hebt een grote interesse in literatuurtheoretische, -methodologische, en tekst-analytische vraagstukken.
● Je beschikt over pedagogische kwaliteiten. Een educatieve master of een diploma lerarenopleiding is geen vereiste, een duidelijke interesse in onderwijs en vakdidactische expertise wel.
● Je bent een ondernemend persoon die graag samenwerkt met collega’s en studenten.
● Je hebt zelforganiserende vaardigheden. Je bent in staat om zelf je werk te plannen en te anticiperen op deadlines en periodes van drukte.
● Je hebt interesse in literatuurwetenschappelijk onderzoek, maar je engageert je in de eerste plaats om vijf jaar mee literatuuronderwijs te verzorgen.

Aanbod

Wij bieden een tewerkstelling van 50% van bepaalde duur voor 1 jaar als praktijkassistent, na positieve evaluatie verlengbaar tot maximum 5 jaar. De startdatum is idealiter 1 januari, of zo snel mogelijk daarna. De verloning gebeurt volgens het geijkte barema 43 (https://admin.kuleuven.be/personeel/wedde/graadbarema/ap/barema43.pdf). 

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij professor Sascha Bru, tel.: +32 16 32 48 40, mail: sascha.bru@kuleuven.be en bij doctor Leanne Darnbrough mail: leannerae.darnbrough@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Praktijkassistent Literatuurwetenschap (50%)
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-09-13
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-30 23:59 (Europe/Brussels)
2024-10-30 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant