KU Leuven

ZAP Coördinator PREKLINISCH VAARDIGHEIDSONDERWIJS TANDHEELKUNDE

2024-11-25 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Topreferent zijn in wetenschappelijk onderzoek, universitaire opleiding en patiëntenzorg, dat zijn de drie hoofdopdrachten van KU Leuven en UZ Leuven. In België en Europa spelen we een toonaangevende rol die we willen behouden en verder uitbouwen. Daartoe bundelen meer dan 12.000 gedreven medewerkers in KU Leuven en meer dan 10.000 medewerkers in UZ Leuven elke dag hun expertise. Sinds 2016 leidt KU Leuven de Reuters’ lijst van meest innovatieve universiteiten in Europa. UZ Leuven bekleedt de 45ste positie in de lijst van ‘s werelds beste ziekenhuizen volgens het Amerikaanse nieuwsmagazine Newsweek. KU Leuven Tandheelkunde houdt momenteel een 17de positie in de QS World University Rankings en is 22ste gerangschikt in de wereldwijde Shangai Academic Ranking, de 6de Europese tandheelkundige school.

KU LEUVEN staat voor kwalitatief, activerend en toekomstgericht onderwijs. De OPLEIDING TANDHEELKUNDE aan KU LEUVEN is één van de twee tandartsopleidingen in Vlaanderen. Zij omvat zowel een basisopleiding in de tandheelkunde, een bachelor- en masteropleiding tandarts, als een aanvullende vervolgopleiding, een master-na-master in de specialistische mondzorg. De opleiding tandheelkunde maakt deel uit van de FACULTEIT GENEESKUNDE en is ingebed in de GROEP BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN van KU Leuven en de nabije omgeving van UZ LEUVEN. De opleiding telt in het huidige academiejaar 376 studenten in de bachelor-, 221 studenten in de master- en 53 studenten in de ManaMa-opleiding. Het onderwijs in de opleiding is gebaseerd op innovatief onderzoek binnen het DEPARTEMENT MONDGEZONDHEIDSWETENSCHAPPEN. De opleiding hecht veel belang aan kwaliteitscultuur en beschikt over een team vermaarde docenten.
Website van de eenheid

Opdracht

Onderzoek

· Naast uw primaire onderwijsopdracht verricht u WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK in één van de onderzoeksgroepen van het Departement Mondgezondheidswetenschappen, waarvoor u competitieve onderzoeksfinanciering verwerft, doctoraatsstudenten begeleidt en onderzoeksoutput genereert door internationaal te publiceren.

Onderwijs

· U bent verantwoordelijk voor de praktische organisatie, de dagelijkse uitvoering en coördinatie van het PREKLINISCH VAARDIGHEIDSONDERWIJS binnen de OPLEIDING TANDHEELKUNDE aan de KU Leuven.

· U leert studenten tandheelkunde preklinische vaardigheden aan in het ultramoderne PREKLINISCH VAARDIGHEIDSCENTRUM TANDHEELKUNDE, ondersteund door een team van begeleiders en logistieke medewerkers.

· U neemt met enthousiasme onderwijstaken op binnen de OPLEIDING TANDHEELKUNDE aan de KU Leuven met een duidelijk engagement voor de kwaliteit van de opleiding als geheel. U draagt ook bij aan het pedagogische project van de universiteit en de opleiding tandheelkunde door begeleiding van MASTERPROEVEN.

· U ontwikkelt uw onderwijsactiviteit overeenkomstig de visie van de KU Leuven op ACTIVEREND en ONDERZOEKSGEBASEERD ONDERWIJS en maakt gebruik van de mogelijkheden voor onderwijskundige professionalisering die de Faculteit Geneeskunde en de universiteit aanbieden.

Dienstverlening

· U bent bereid om actief deel te nemen aan één of meerdere werkgroepen en commissies binnen het Departement Mondgezondheidswetenschappen, de Faculteit Geneeskunde, en de Groep Biomedische Wetenschappen.

· U bent na een inwerkperiode ook bereid om VERTEGENWOORDIGINGSFUNCTIES op te nemen in organisaties extern aan de KU Leuven (raden, commissies, ...).

· Indien gewenst, kan u (beperkt) klinisch werken als ‘toegelaten’ tandarts in UZ Leuven.

Profiel

. U beschikt over een MASTERdiploma in de TANDHEELKUNDE (of equivalent)

· U behaalde een DOCTORAAT op proefschrift in de BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN (of equivalent).

· ONDERWIJSERVARING is een pluspunt.

· U beschikt over uitstekende ORGANISATORISCHE VAARDIGHEDEN en bewaart het overzicht, zelfs in stressende omstandigheden.

· U bent een MANAGER en INSPIRATOR voor uw medewerkers en collega’s, of u bent bereid deze competenties te ontwikkelen.

· U bent creatief en beschikt over goede COMPUTERVAARDIGHEDEN.

· U beschikt over uitstekende COMMUNICATIEVE COMPETENTIES in termen van wisselwerking met andere personen, verbale en non-verbale communicatie en persoonlijk charisma.

· Een goede kennis van het NEDERLANDS is een vereiste. Als u bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen (Nederlands niveau B2). Vooraleer u een lesopdracht in het Nederlands doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands, namelijk Nederlands niveau C1, te verwerven.

Aanbod

· Wij bieden een VOLTIJDSE TEWERKSTELLING in een intellectueel uitdagende omgeving die diversiteit waardeert, een inclusieve omgeving bevordert en de ALBA-verklaring voor billijkheid en inclusie[1] onderschrijft. KU Leuven is een onderzoeksintensieve, internationaal georiënteerde universiteit die zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek verricht. Ze heeft een sterke inter- en multidisciplinaire focus en streeft naar internationale excellentie. Daartoe werkt ze actief samen met haar onderzoekspartners in binnen- en buitenland. Ze biedt haar studenten een academische vorming op basis van hoogstaand wetenschappelijk onderzoek. KU Leuven RESEARCH & DEVELOPMENT[2] is voor kennis- en technologietransfer een rolmodel voor vele Europese universiteiten.

[1] https://www.kuleuven.be/over-kuleuven/inclusie/charter

[2] https://lrd.kuleuven.be/

· Afhankelijk van uw staat van dienst en uw kwalificaties wordt u aangesteld of benoemd in een van de rangen van het HOGER ACADEMISCH PERSONEEL: docent, hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar. Jonge onderzoekers worden in principe voor een periode van 5 jaar aangesteld als docent in een tenure track; na deze periode en een positieve evaluatie worden ze definitief aangesteld (of ‘tenured’) als hoofddocent.

· KU Leuven is goed uitgerust om buitenlandse professoren en hun familie te verwelkomen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van immigratie en administratie, huisvesting, kinderopvang, Nederlands leren, partner loopbaancoaching, … .

· Om wetenschappelijke integratie en onderzoek in de eerste fase te faciliteren wordt een startfinanciering van 110.000 euro aangeboden aan nieuwe professoren, die geen substantiële andere financiering hebben en die minstens voor 50% aangeworven worden.


KU Leuven hecht veel belang aan wetenschappelijke integriteit[1], ethisch en integer handelen[2], en zal u bij aanwerving vragen om ter zake een verklaring te ondertekenen.

 

LEUVEN[3] is een AANTREKKELIJKE EUROPESE UNIVERSITEITSSTAD met een rijke geschiedenis en een levendige sfeer, en al eeuwenlang een natuurlijke woonplaats voor onderzoekers en hun gezinnen. De stad werd door de Europese Commissie zelfs uitgeroepen tot Europese hoofdstad van innovatie 2020. Engels wordt zeer veel gesproken in de stad en omgeving. Leuven biedt een betaalbare hoge levensstandaard, heeft een internationale school en voldoende betaalbare kinderopvangmogelijkheden. Het openbare onderwijsstelsel en de openbare gezondheidszorg in Vlaanderen zijn van wereldklasse, gemakkelijk toegankelijk en goedkoop voor eindgebruikers. Het openbaar vervoer is ook goed en ruim beschikbaar.

 

BRUSSEL[4], de hoofdstad van Europa, ligt op slechts 20 minuten afstand. Leuven ligt ook op slechts 14 minuten met de trein van Brussels Airport, dat dagelijks vele rechtstreekse vluchten heeft naar Noord-Amerika, Afrika en Azië. Er zijn ook rechtstreekse internationale treinverbindingen om in minder dan twee uur Parijs, Londen, en Amsterdam te bereiken.

[1] https://www.kuleuven.be/english/research/integrity

[2] https://admin.kuleuven.be/thema/gg

[3] https://leuven.be/

[4] https://www.brussel.be/

Meer informatie

Informatie over het programma van de Bachelor in Tandheelkunde, inclusief het preklinisch onderwijs tandheelkunde
nformatie over het programma van de Master in Tandheelkunde, inclusief het preklinisch onderwijs tandheelkunde

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Bart Van Meerbeek (Departementsvoorzitter), tel.: +32-16-337587, mail: bart.vanmeerbeek@kuleuven.be, prof. dr. Els Wierinck (Coördinator Preklinisch Vaardigheidscentrum Tandheelkunde), tel.: +32-16-374693, mail: els.wierinck@kuleuven.be, of prof. dr. Marcio Vivan Cardoso (Programmadirecteur Tandheelkunde), tel. +32-16-194322, mail: marcio.vivancardoso@kuleuven.be.

Indien u problemen ondervindt bij het elektronisch solliciteren, kan u mailen naar solliciteren@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
ZAP Coördinator PREKLINISCH VAARDIGHEIDSONDERWIJS TANDHEELKUNDE
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-09-27
Uiterste sollicitatiedatum
2024-11-25 23:59 (Europe/Brussels)
2024-11-25 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken