Selecteer de regio die het beste past bij je locatie of voorkeuren.
Deze instelling regelt de taal van de gebruikersinterface, inclusief knoppen, menu's en alle tekst op de site. Selecteer je voorkeurstaal voor de beste browse-ervaring.
Selecteer de talen voor vacatures die je wilt zien. Deze instelling bepaalt welke vacatures aan jou worden getoond.
Het Academisch Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde (AccentVV) is onderdeel van het Departement Volksgezondheid & Eerstelijnszorg van de KU Leuven. AccentVV streeft ernaar een toonaangevend wetenschappelijk centrum te zijn dat de kwaliteit van de verpleegkundige en vroedkundige zorg maximaliseert. Het Academisch Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde voert toonaangevend onderzoek uit rond het ontwikkelen en testen van zorginterventies, het optimaliseren van de zorgorganisatie op micro- en mesoniveau, het implementeren van effectieve interventies, zorgethische aspecten van verpleeg- en vroedkundige zorg. Met onderzoek omtrent zorgprocessen en uitkomsten voor verschillende doelgroepen en binnen verschillende zorgsectoren draagt het onderzoek binnen AccentVV bij tot tastbare aanbevelingen voor en verbetering van de klinische praktijk.
Website van de eenheid
Binnen AccentVV zal je als hoofdopdracht een doctoraatsonderzoek verrichten in het domein van de oncologische zorg. Met het TRANSFORM-project (transmurale follow-up zorg na kanker) zullen we inzetten op de ontwikkeling en implementatie van een transmuraal zorgmodel voor verpleegkundige nazorg na kanker. Op basis van internationale best-practice voorbeelden en met participatie van patiënten en zorgverleners uit het ziekenhuis en de eerstelijn bouwen we een zorgmodel uit voor verpleegkundige follow-up na kanker in de eerstelijn. In het vervolg van het TRANSFORM-project zetten we in op implementatie: we ontwikkelen een implementatieplan om tegemoet te komen aan de barrières en noden bij verpleegkundigen in ziekenhuis en eerstelijn om transmurale follow-up zorg te bieden. Vervolgens implementeren we en onderzoeken we de effecten van een verpleegkundig-geleide transitie.
Je zal - onder begeleiding en supervisie – de leiding nemen bij de voorbereiding en uitvoering van de studies, de analyse en interpretatie van de gegevens, de publicatie van het onderzoek en de verspreiding van de resultaten bij een breder publiek. Je bent tevens mee betrokken in de financieringsaanvraag voor (een deel van) het onderzoeksproject.
Je zal in het kader van je onderzoeksproject ook betrokken worden bij verbeterinitiatieven rond nazorg vanuit UZ Leuven en de Cel Oncologische Zorg van het LKI (Leuven Kankerinstituut) en bij het onderwijs zoals begeleiding van gerelateerde masterproeven in (onder andere) de Master in de verpleegkunde en de vroedkunde.
Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Annemarie Coolbrandt, tel.: +32 16 19 33 15, mail: [email protected].
KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.
KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.
De pagina van de werkgever bekijken