Selecteer de regio die het beste past bij je locatie of voorkeuren.
Deze instelling regelt de taal van de gebruikersinterface, inclusief knoppen, menu's en alle tekst op de site. Selecteer je voorkeurstaal voor de beste browse-ervaring.
Selecteer de talen voor vacatures die je wilt zien. Deze instelling bepaalt welke vacatures aan jou worden getoond.
Het Departement Werktuigkunde telt ongeveer 500 medewerkers en verricht internationaal toonaangevend onderzoek binnen de disciplines robotica en automatisatie, machinebouw en mechatronica, productietechnieken, bio-mechanica, energieconversie, thermische en vloeistoftechnieken, logistiek, mobiliteit en verkeer. Ter ondersteuning van onderwijs, onderzoek en dienstverlening beschikt het departement over verschillende laboratoria met uitgebreide en geavanceerde wetenschappelijke infrastructuur die ontwikkeld en ondersteund wordt door een groep van technische medewerkers. Het departement Werktuigkunde maakt deel uit van de groep Wetenschap en Technologie.
De opleidingsonderdelen Probleemoplossen en ontwerpen, deel 1a en deel 1b worden gedoceerd in de eerste fase van de ingenieursopleiding (burgerlijk ingenieur). Hierbij ligt de klemtoon op het aanleren van basis-ingenieurskennis en basis-ingenieurscompetenties, naast het wiskundig modelleren en vakintegrerend denken voor het oplossen van echte ingenieursproblemen. Dit gebeurt deels via klassikale oefensessies en deels via teamwerk. De studenten maken tijdens het uitvoeren van de (team)opdrachten gebruik van de kennis verworven in de andere opleidingsonderdelen van de eerste fase. Het didactisch team van deze opleidingsonderdelen bestaat momenteel uit een groep medewerkers gespecialiseerd in verschillende disciplines uit de ingenieurswetenschappen. Echter een medewerker gespecialiseerd in Computerwetenschappen (of met een grote kennis van software schrijven) ontbreekt nog in onze groep.
Deeltijdse aanstelling (tot maximaal 50%) vanaf 01/09/2025 voor een periode van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging na positieve evaluatie. De te leveren inspanning is ongelijk verdeeld over het academiejaar, met een hogere inspanning tijdens de weken dat de teamopdrachten en oefensessies doorgaan, en een lagere inspanning in de andere weken. Teamopdrachten en oefensessies vinden plaats in de voor- of namiddag tussen 8h30 en 18h. Combinatie met andere deeltijdse aanstellingen is zeker mogelijk.
Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kathleen Geraedts, tel.: +32 16 37 28 86, mail: [email protected].
KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.
KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.
De pagina van de werkgever bekijken