Radboud University

Universitair docent empirische religiewetenschap

2024-11-10 (Europe/Amsterdam)
Baan opslaan

Over de werkgever

Radboud University is a denominational university originally established in 1923 as the Catholic University of Nijmegen.

De pagina van de werkgever bekijken

Word Universitair Docent met ontwikkelingsmogelijkheden in een faculteit die religie en zingeving midden in de maatschappij onderzoekt en leid studenten op voor werkplekken in zorg, onderwijs, overheid of kerk.

We zoeken een universitair docent (UD) die in onze Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschap van de Radboud Universiteit onderwijs verzorgt in de empirische en praktische religiewetenschap. Je hebt daarbij twee belangrijke taken.

Onderwijs in religie, levensbeschouwing en zingeving behoort tot de kern van je werkzaamheden. Je gaat studenten begeleiden in hun opleiding tot geestelijk verzorger. Je kunt daarbij denken aan het verzorgen van practica die gericht zijn op vaardigheden in counseling of ethische ondersteuning. Ook draag je bij in de begeleiding van stages binnen diverse werkvelden van de zorg, en help je studenten om in scripties hun eigen onderzoeksthema’s uit te werken. Uiteraard doe je dat in een enthousiast team waarin je wordt begeleid en ondersteund. We zien graag dat je vertrouwd bent met de geestelijke verzorging, zij het vanuit de professionele praktijk of vanuit de studie ervan.

Ook verricht je onderzoek naar religie, levensbeschouwing en zingeving. Je hebt ervaring met verschillende empirische methoden, en je kunt dat toelichten aan de hand van je proefschrift en overige publicaties. Je hebt een eigen visie op onderzoek van zingevingsthema’s en existentiële vragen waarin je ook het belang van samenwerking bij interdisciplinair onderzoek in de gezondheidszorg kunt verantwoorden. In ons Center for Religion and Contemporary Society krijg je daarnaast de kans om bij te dragen in het bredere onderzoeksveld van theologie en religiewetenschap in onze faculteit, en daarmee je talenten te ontwikkelen.

De afdeling waarin je komt te werken bied je een prettige omgeving waarin veel aandacht bestaat voor praktijken van religie en zingeving, en waarin we goed proberen te luisteren naar vragen van onze maatschappelijke partners in zorg, onderwijs, overheid en kerk. In de komende tijd staan er ook verschillende onderwijsvernieuwingen op het programma. We kijken uit naar de bijdrage die jij als nieuwe collega kunt leveren om onze programma's verder te verbeteren. Zit daarin jouw uitdaging ook, dan nodigen we je graag uit om in een gesprek na te gaan of we een goede match kunnen vinden.

Profiel

  • Je bent opgeleid in theologie of religiewetenschap en beschikt over een PhD in deze disciplines dan wel een daarvoor relevante discipline.
  • Je bent empirisch geschoold, en in het bijzonder in kwalitatief onderzoek. Je kunt dat aantonen aan de hand van wetenschappelijke (‘peer-reviewed’) publicaties.
  • Je bent bekend met het werkveld van de geestelijke verzorging. Je kent de daar levende existentiële vragen en thema’s van patiënten, cliënten of bewoners, en kunt dat illustreren met eigen ervaringen of onderzoeksgegevens.
  • Je hebt een visie op studentgericht onderwijs waarbij studenten gemotiveerd worden om eigen thema’s en vraagstukken te verkennen op het terrein van geloof, levensbeschouwing en zingeving.
  • Je bent bekend met de zorgsector en kunt de geestelijke verzorging daarin organisatorisch plaatsen en de grondslag ervan inhoudelijk verantwoorden.
  • Je beschikt over een voor deze vacature relevant netwerk en bezit de sociale vaardigheden en ervaring om jezelf daarin te presenteren.
  • Je vindt het belangrijk om in teamverband te werken aan je eigen ontwikkeling als docent en onderzoeker.

Het betreft hier een functie met groeimogelijkheden. Ook al voldoe je niet aan alle eisen in het hierboven geschetste profiel, dan nodigen we je toch uit om te reageren.

Wij zijn

De afdeling empirische en praktische religiewetenschap bestaat uit een enthousiast team van senior- en junioronderzoekers en docenten, en medewerkers van drie onderzoeksinstituten: het Kaski (religie- en beleidsonderzoek), het NIM (missionair ontwikkelingswerk) en het Laudato-Si’ Instituut (studie van ecologie vanuit duurzaamheid en rechtvaardigheid). Het team van de afdeling beschikt over een groot netwerk op het terrein van zorg, onderwijs, overheid en kerk en zet haar expertise in voor (beroeps-)opleidingen en onderzoek inzake geloof en zingeving.

Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig. 

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen
Medewerkers en studenten van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen reflecteren op de grote uitdagingen van deze tijd en onderzoeken concepten, geloofssystemen en wereldbeelden. Zo voorzien zij het maatschappelijk debat van filosofische en levensbeschouwelijke context en leveren zij een bijdrage aan de analyse en oplossing van de grote maatschappelijke vraagstukken. De faculteit telt ruim 180 medewerkers, verdeeld over acht wetenschappelijke en vier ondersteunde afdelingen. Onze wetenschappers werken samen in zes onderzoekscentra en verzorgen onderwijs aan meer dan 1.000 studenten.
Onze medewerkers en studenten zijn betrokken bij elkaar. De lijnen zijn kort en er is aandacht voor de individuele student en medewerker. Meer over onze missie en visie vind je op de pagina Over FFTR.

Wij bieden

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 18 maanden met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 
  • Afhankelijk van je academisch track record en ervaring valt je salaris binnen salarisschaal 11 (tussen €4.492 en €6.148 of schaal 12 (tussen €5.441 en €6.986) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. 
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. 
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Praktische informatie en solliciteren

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan prof. dr. Hans Schilderman In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie. 

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 21 november 2024. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 12 december 2024. Je treedt bij voorkeur zo snel mogelijk dienst. 
 
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten. 

Informatie over de vacature

Functienaam
Universitair docent empirische religiewetenschap
Werkgever
Locatie
Houtlaan 4 Nijmegen, Nederland
Gepubliceerd
2024-10-21
Uiterste sollicitatiedatum
2024-11-10 23:59 (Europe/Amsterdam)
2024-11-10 23:59 (CET)
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

Radboud University is a denominational university originally established in 1923 as the Catholic University of Nijmegen.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant