Velg regionen som passer best for din plassering eller dine preferanser.
Denne innstillingen kontrollerer språket for brukergrensesnittet, inkludert knapper, menyer og all tekst på nettstedet. Velg ditt foretrukne språk for best brukeropplevelse.
Velg språkene for stillingsannonser du vil se. Denne innstillingen bestemmer hvilke stillingsannonser som vises for deg.
De Research Group for Insect Production and Processing (IP&P) maakt deel uit van het Departement Microbiële en Moleculaire Systemen (M²S) en is gevestigd aan KU Leuven, Campus Geel, België. Ons onderzoek richt zich op de productie, verwerking en het gebruik van insecten voor humane voeding en diervoeder, als bron van biochemicaliën en als actoren in het opwaarderen van organische afvalstromen. We focussen op kennishiaten binnen de hele insectenwaardeketen en werken nauw samen met nationale en internationale onderzoeksgroepen en industriële partners. Deze vacature is gekoppeld aan een van de onderzoekslijnen van IP&P, die zich specifiek richt op het onderzoeken van het belang van interacties tussen insecten, hun micro-organismen en hun omgeving binnen de insectenwaardeketen en hoe deze interacties kunnen gebruikt worden voor het verbeteren van de productopbrengst, productkwaliteit, -veiligheid en -stabiliteit.
De KU Leuven is een onderzoeksgerichte instelling die steevast tot de top van de onderzoeksuniversiteiten in Europa behoort. De campus in Geel ligt in een groene en landelijke omgeving, en werkt nauw samen met onderzoeksinstellingen en de industrie.
Website van de eenheid
In de afgelopen tien jaar heeft de productie van insecten voor voedsel en diervoeder een hoge vlucht genomen in Europa. Van bijzonder belang zijn de larven van de zwarte soldaatvlieg (BSF), die een opmerkelijk vermogen hebben om organisch afval om te zetten in waardevolle voedingsstoffen. Met de opkomst van deze sector is ook een verscheidenheid aan uitdagingen en onderzoeksvragen ontstaan. Dit doctoraat past in lopend onderzoek bij IP&P dat zich richt op de behoefte aan een uitgebreid begrip van microbiële diversiteit en dynamiek in de darmen van industrieel geproduceerde insecten en hoe deze dynamiek de gezondheid en prestaties van insecten beïnvloedt, met de zwarte soldaatvlieg (BSF, Hermetia illucens) als model, onder begeleiding van Prof. Jeroen De Smet.
De open doctoraatspositie zal zich richten op enkele van de belangrijkste open vragen om deze complexe interacties beter te begrijpen, waarbij in de eerste plaats wordt gekeken naar hoe het substraat in de loop van de tijd verandert (zowel chemisch als microbiologisch) in relatie tot de samenstelling van het aanwezige (darm)microbioom. Op basis van deze inzichten is het de bedoeling om veelbelovende microben met interessante functionaliteiten te isoleren en te karakteriseren die gewenste processen in het substraat ondersteunen voor valorisatie in een later stadium.
Als PhD-onderzoeker zult u baanbrekend onderzoek verrichten in microbiologie en insectenproductie, waarbij u nauw samenwerkt met Prof. De Smet en collega's binnen en buiten de onderzoeksgroep. U zult een actieve rol spelen in de dagelijkse activiteiten van de onderzoeksgroep IP&P en de wetenschappelijke en technische vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om toekomstige uitdagingen in het veld aan te pakken. Uw onderzoek zal leiden tot een doctoraatsproefschrift dat verdedigd wordt aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van KU Leuven. Gedurende het doctoraatstraject zal u bachelor- en masterstudenten begeleiden, presentaties geven op nationale en internationale conferenties en uw bevindingen publiceren in wetenschappelijke tijdschriften, waarmee u bijdraagt aan de bredere academische en industriële gemeenschap.
Wij bieden een voltijdse tewerkstelling van bepaalde duur voor 1 jaar, hernieuwbaar tot max. 4 jaar. Het is de bedoeling dat het onderzoek na 4 jaar resulteert in een doctoraat.
Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Jeroen De Smet, tel.: +32 16 37 95 27, mail: [email protected].
KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.
KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.
Besøk arbeidsgiverens side