Selecteer de regio die het beste past bij je locatie of voorkeuren.
Deze instelling regelt de taal van de gebruikersinterface, inclusief knoppen, menu's en alle tekst op de site. Selecteer je voorkeurstaal voor de beste browse-ervaring.
Selecteer de talen voor vacatures die je wilt zien. Deze instelling bepaalt welke vacatures aan jou worden getoond.
Binnen de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van KU Leuven, Campus Gent, is er een voltijdse vacature in de opleiding Elektromechanica, die ressorteert onder de Groep Wetenschap en Technologie. Deze functie behoort tot de organisatorische eenheid Structurele Materialen – Campus Gent (Elooi-lab), die deel uitmaakt van het Departement Materiaalkunde (MTM).
Website van de eenheid
Traditionele scheidingstechnieken zoals verspanen, lasersnijden of chemisch etsen veroorzaken vaak ongewenste neveneffecten, zoals thermische schade of restspanningen, vooral bij brosse of gelaagde materialen. Dit doctoraatsonderzoek richt zich op de ontwikkeling van een innovatieve methode waarbij vermoeiingsbelasting wordt ingezet om gecontroleerde breuken op te wekken als precisietool voor materiaalverwerking. Door gecontroleerde vermoeiingsbelastingen toe te passen, kunnen scheuren zich langs vooraf bepaalde trajecten voortplanten. Hierdoor wordt het mogelijk om materialen efficiënt en met minimale schade te scheiden. Het onderzoek omvat zowel experimenteel werk als numerieke modellering. Mogelijke toepassingen zijn onder meer het verwijderen van ondersteuningsstructuren in 3D-geprinte onderdelen, de delaminatie van meerlagige systemen, en de nauwkeurige vormgeving van brosse materialen.
De onderwijsopdracht omvat het verzorgen van onderwijs in de bachelor- en masteropleidingen industrieel ingenieur (elektromechanica). Tot deze taken behoren het begeleiden van labo’s materiaalselectie, materiaalkunde en CAD (SolidWorks), evenals het ondersteunen van projectwerk rond het ontwerpen van mechanische constructies en machines, en het begeleiden van masterproeven.
Kandidaten moeten in het bezit zijn van een masterdiploma in de industriële ingenieurswetenschappen of de ingenieurswetenschappen, bij voorkeur met afstudeerrichting elektromechanica, werktuigkunde of materiaalkunde. Ervaring met laboratoriumapparatuur voor materiaalkundige proeven is een pluspunt. Van kandidaten wordt verwacht dat ze zich kunnen inwerken in de CAD-software SolidWorks. Daarnaast wordt een sterke motivatie en interesse in zowel onderwijs als onderzoek verwacht, zodat de kandidaat op een positieve manier kan bijdragen aan de kwaliteit en werking van het departement. Een uitstekende kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Engels zijn vereist voor het uitvoeren van de onderwijsopdracht.
KU Leuven voert een beleid van gelijke kansen en diversiteit.
Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. ir. Reza Talemi, tel.: +32 9 398 64 47, mail: [email protected].
KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.
KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.
De pagina van de werkgever bekijken