Uw vacaturemelding is succesvol aangemaakt.
Erasmus Universiteit Rotterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Rotterdam, Netherlands

Erasmus Universiteit Rotterdam

over_slider_21 De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

Heldere focus

De EUR staat bekend als de universiteit van ambitieuze denkers en doeners. Ons scherpe profiel kenmerkt zich door verregaande samenwerking en de bijzondere focus op een select aantal disciplines. Ons wetenschappelijk onderwijs en onderzoek richt zich op een viertal domeinen:
  • Gezondheid: van molecuul tot mens tot maatschappij
  • Welvaart: duurzame economische groei
  • Bestuur: de organisatie van bedrijven en de maatschappij
  • Cultuur; media, geluk en identiteit in de moderne stedelijke samenleving
Profiel en focus zorgen ervoor dat de Erasmus Universiteit bijzondere mensen aantrekt, uit alle delen van de wereld. Zo vormt onze universiteit een smeltkroes van talenten van alle leeftijden met verschillende nationaliteiten en culturele achtergronden. Die diversiteit is onze kracht, een solide basis voor verdere innovatie en stelt ons in staat om - in de geest van onze naamgever Desiderius Erasmus - onze studenten op te leiden tot echte wereldburgers.

Intensieve samenwerking

Dankzij de open en duurzame samenwerking met regionale, nationale (bv LDE) en internationale partners produceert de Erasmus Universiteit kennis van het hoogste academische niveau. Die verbondenheid met partners en de wereld om ons heen is een belangrijke voorwaarde voor het behalen van onze strategische doelstellingen.