Eindhoven University of Technology

Business Developer Biotech Booster

2024-05-12 (Europe/Amsterdam)
Baan opslaan

Over de werkgever

We are an internationally top-ranking university in the Netherlands that combines scientific curiosity with a hands-on attitude.

De pagina van de werkgever bekijken

Als Business Developer Biotech Booster bij de TU/e ben je verantwoordelijk voor valorisatie van biotechnologische innovaties binnen het onderzoek van de TU/e, en binnen het netwerk van het Nationaal Groeifonds Initiatief Biotech Booster.

Position Other academic staff

Irène Curie Fellowship No

Service(s) Research Support and Valorization

FTE 1,0

Date off 12/05/2024

Reference number V19.7356

Job description

Als Business Developer – valorisatie Biotechnologie ben je verantwoordelijk voor het identificeren, ontwikkelen en onderzoeken van mogelijkheden tot waardevermeerdering en commercialiseren van biotechnologische innovaties met potentieel voor economische groei en maatschappelijke impact. Dit doe je op regionaal, landelijk en Europees niveau. Je werkt samen met onderzoekers, (MKB) bedrijven en andere belanghebbenden om ervoor te zorgen dat baanbrekende biotechnologische ontdekkingen worden omgezet in waardevolle producten of diensten.

Zo maak jij impact

Door jouw aantoonbare ervaring in valorisatie of technologietransfer in de biotechnologie kan je:

  • Identificeren van biotechnologische ontwikkelingen met potentieel voor valorisatie en economische waarde creatie;
  • Ontwikkelen van strategieën om biotechnologische innovaties om te zetten in commerciële producten of toepassingen;
  • Beoordelen van de marktpotentie en haalbaarheid van biotechnologische projecten en ideeën;
  • Samenwerken met multidisciplinaire teams om de valorisatieprocessen te stroomlijnen en te versnellen;
  • Verbindingen leggen met investeerders, bedrijven en andere stakeholders om financiering en samenwerkingen te bevorderen.

Job requirements

  • Masterdiploma of een equivalent academisch niveau in een relevant onderwerp;
  • Ervaring in bedrijfsontwikkeling, inclusief het maken van businesscases en marktonderzoek;
  • Ervaring in het ontwikkelen van kennis tot producten of diensten met economische en/of maatschappelijke impact;
  • Ervaring in het opstellen van businesscases/plannen voor biotechnologische producten of diensten;
  • Sterke analytische vaardigheden voor het beoordelen van technologische uitvindingen/concepten;
  • Ervaring in (subsidie)gerelateerde rapportage;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels;
  • Professionele ervaring in samenwerking met onderzoekers;
  • Specifieke kennis en/of affiniteit met biotechnologische onderwerpen en hun economische en/of maatschappelijke impact;
  • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Marktgerichte/economische houding en interesse;
  • Netwerk binnen de (Nederlandse) biotechnologiesector, bij voorkeur op het gebied van Biotechnologie waarbij het eindproduct wordt gebruikt in de menselijke gezondheid, diagnostiek, therapie of de productie daarvan.

Twijfel je of je voldoende aan de eisen voldoet, maar word je wel enthousiast van deze baan? Dan nodigen we je toch uit om te reageren – we kijken graag naar je profiel.

Conditions of employment

Een boeiende positie binnen een internationale en tegelijkertijd persoonlijke universiteit. Je zit midden tussen de studenten, op een groene campus op loopafstand van het centraal station. Daarnaast bieden we jou:

  • Een maandsalaris van minimaal € 4.332,- tot maximaal € 5.929,- bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten).
  • Naast vakantiegeld, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een gunstige regeling voor extra verlofdagen of een sabbatical.
  • Een keuzemodel voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Werktijden in overleg voor een optimale werk-privé balans.
  • Ruimte voor jouw talent met doorgroeikansen en uitstekende ontwikkelmogelijkheden, zoals mentoring, workshops en coaching.
  • Deels betaald ouderschapsverlof en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerken en internet.
  • Een ruime werkgeversbijdrage aan de gunstige ABP-pensioenregeling.

Hier ontdek je nog meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. Bouw verder aan je carrière bij de TU/e!

Information and application

Over de TU/e

De TU/e is een internationaal vooraanstaande universiteit die ingenieurs van de toekomst opleidt en de grenzen van wetenschap en technologie verlegt voor een betere wereld. Op de levendige en inspirerende campus werkt en studeert een internationale community van bijna 7000 medewerkers en 13.000 studenten.

Over The Gate

Je werkt vanuit ‘The Gate’. Binnen de TU/e vervult The Gate de rol van Technology Transfer Office. The Gate is dé one-stop shop voor (deep-)tech start-ups in de eerste fase van hun bestaan in de regio Brainport Eindhoven.

The Gate is de regionale start-up helpdesk voor (deep)tech start-ups in de regio Brainport Eindhoven. (Toekomstige) ondernemers kunnen bij The Gate terecht voor elke start-up gerelateerde vraag. The Gate dient als informatie- en adviesplatform en is zowel fysiek als digitaal bereikbaar. Met een toegewijd team en netwerk van partners is The Gate er om start-ups te helpen met advies over onder andere intellectueel eigendom, financiering, huisvesting of training via een van onze programma's. The Gate is in 2021 opgericht en heeft als doel: het verbeteren van de kwantiteit en kwaliteit van het high tech start-up klimaat in Brainport Eindhoven.

Landelijk maak je deel uit van het Nationaal Groeifonds project Biotech Booster. Dit is een uniek verbond van kennisinstellingen en bedrijven om kennis over biotechnologie beter om te zetten in bedrijvigheid en toepassingen. Zo draagt innovatie in biotechnologie maximaal bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen in gezondheid, klimaat, energie, landbouw en voeding. Biotech Booster vergroot ons toekomstige innovatie- en verdienvermogen. Binnen dit nationale programma werk je specifiek aan het bouwen van projecten die zich richten op geneesmiddelen voor menselijk gebruik die gebaseerd zijn op genen, weefsels of cellen (ATMP's), farmaceutische producten vervaardigd in, geëxtraheerd uit of semi-gesynthetiseerd uit biologische bronnen (biofarmaceutica) en technologieën die het mogelijk maken en/of verbeteren de ontdekking, ontwikkeling en/of biologische werkzaamheid van ATMP's en/of biofarmaceutica.

Meer informatie

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met de vacaturehouder: Sebastiaan Huntjens (Business Developer Biotech), s.w.g.huntjens@tue.nl of +31 40 247 06-28525715.

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden, neem contact op met collega’s van HR Services Support Units, hrservices.supportunits@tue.nl of +31 40 2472421.

Nieuwsgierig geworden? Op www.tue.nl/jobs vind je meer over werken bij de TU/e.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd? Via de solliciteer-knop ontvangen we graag je CV en brief met motivatie en omschrijving van je kwalificaties.

De screening van kandidaten begint zodra de sollicitaties zijn ontvangen en gaat door totdat de vacature is ingevuld. Indien van toepassing, krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.

We kijken uit naar je sollicitatie!

In jouw motivatie lezen we graag hoe jij impact kunt komen maken bij de TU/e en Biotech Booster.

Sluit deze vacature niet aan op jouw talenten, maar ken je iemand voor wie deze vacature op het lijf geschreven is? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij.

Informatie over de vacature

Functienaam
Business Developer Biotech Booster
Locatie
De Zaale Eindhoven, Nederland
Gepubliceerd
2024-04-02
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-12 23:59 (Europe/Amsterdam)
2024-05-12 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

We are an internationally top-ranking university in the Netherlands that combines scientific curiosity with a hands-on attitude.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Light: the Essential Ingredient for Future Technology Eindhoven University of Technology Leestijd: 5 min
...
TU/e Enables Surgeons to See the Invisible Eindhoven University of Technology Leestijd: 5 min
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) Leestijd: 4 min
...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku Leestijd: 5 min
Meer stories