KU Leuven

Doctoraatsbeurs: ontwikkeling en evaluatie van infant mental health interventie

2024-05-10 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Joint PhD: Universiteit Antwerpen – KU Leuven
Deze unieke doctoraatspositie situeert zich tussen twee bruisende steden met bloeiende universiteiten, en bevindt zich op het raakvlak van fundamenteel en toegepast onderzoek.
Het Departement Sociologie – Centrum voor Demografie, Familie en Gezondheid van de Universiteit Antwerpen en het Departement Neurowetenschappen - Center for Developmental Psychiatry van de KU Leuven zoeken een enthousiaste en bekwame onderzoeker (m/v/x) voor een voltijdse (100%) doctoraatsbeurs (4 jaar) in het domein van de Gezondheidssociologie/Public Health/Infant Mental Health.
Website van de eenheid

Project

Je maakt deel uit van een interdisciplinair FWO-SBO project, waarbij diverse wetenschappelijke disciplines, clinici en maatschappelijke partners samenwerken om een preventieve interventie te ontwikkelen en evalueren in de eerstelijnsgezondheidszorg ter ondersteuning van de mentale gezondheid van het jonge kind en zijn/haar ouders. Meer informatie over het project vind je op onze Co-PRIME website (“Co-regulation as the foundation of PReventive Infant MEntal health care”). 
De belangrijkste (maatschappelijke) partners zijn Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, Collaborative Antwerp Psychiatric Research Institute (CAPRI), en het Agentschap Opgroeien.
Jouw functie
• Je werkt aan een doctoraal proefschrift binnen de context van een ‘dubbeldoctoraat’ (combinatie van Gezondheidssociologie en Ontwikkelingspsychiatrie). Je verricht onderzoek naar regulatieproblemen bij jonge kinderen en ontwikkelt, test en evalueert een preventief interventieprogramma ter ondersteuning van de mentale gezondheid van jonge kinderen (< 2 jaar) en hun ouders.  
• Via on-the-job training bouw je algemene kennis op inzake de mentale gezondheid van het jonge kind en familiedynamieken, en verwerf je uitgebreide expertise inzake uitvoering en analyse van een cluster Randomized Controlled Trial (cluster RCT).
• Je ondersteunt de ontwikkeling van een evidence-based eerstelijns programma. Je zorgt voor de transfer van expert knowhow naar eerstelijns hulpverleners, en staat mee in voor de training van de teams van Opgroeien. 
• Je evalueert de effectiviteit van het programma aan de hand van een cluster RCT. Dit impliceert dataverzameling (i.e. surveys) vóór en na de interventie, geavanceerde statistische analyse en rapportage van de data. 
• Je werkt samen met maatschappelijke stakeholders om de maatschappelijke impact te optimaliseren. 
• Je publiceert wetenschappelijke artikelen en presenteert op wetenschappelijke congressen.
• Je schrijft/draagt bij tot projectaanvragen rond dit thema en/of bredere gezondheidssociologische thema’s.
• Je neemt een beperkt pakket van onderwijs- en onderzoeksondersteunende taken op voor het Centrum voor Demografie, Familie en Gezondheid.

Profiel

Jouw profiel
• Je behaalde een masterdiploma in de (medische) Sociologie, Psychologie, Psychiatrie, Pedagogie, Public Health of een andere relevante opleiding. Ook laatstejaarsstudenten worden sterk aangemoedigd zich kandidaat te stellen.
• Je kan goede studieresultaten voorleggen.
• Je hebt een goede kennis van en wilt je verdiepen in kwantitatieve onderzoeksmethoden en analysetechnieken: experimenteel design, statistiek (o.a. multilevel regressie analyse), cluster RCT, en ervaring met relevante statistische software (bv. SPSS, Stata, R, Mplus,...)
• Je hebt interesse in de mentale gezondheid van baby’s en jonge kinderen, in familiedynamieken; in gedragstherapeutische, gezinsgerichte en pedagogische methodieken
• Je bezit sterke sociale vaardigheden om de opleiding van zorgprofessionals te ondersteunen, en om samen met andere onderzoekers en stakeholders deze interventie tot een succes te brengen
• Je hebt sterke organisatorische kwaliteiten om de implementatie van de interventie in goede banen te leiden
• Je gaat kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht te werk. Je toont tegelijkertijd zin voor initiatief en zelfstandigheid. Je bent sterk gemotiveerd om hoogwaardig onderzoek te verrichten binnen het hiervoor aangehaalde onderzoeksdomein.
• Je spreekt vlot Nederlands en hebt een degelijke (schriftelijke) kennis van de Engelse taal.

Aanbod

Wij bieden
• We bieden een voltijdse doctoraatsbeurs voor een periode van twee jaar. De beurs is eenmaal hernieuwbaar na positieve evaluatie, met een termijn van twee jaar. 
• De voorziene startdatum is 1 september, 1 oktober of 1 november 2024.
• Je maandelijkse beurs wordt berekend volgens de beursbedragen voor doctoraatsbursalen in de barema’s voor het Bijzonder Academisch Personeel. 
• Je krijgt ecocheques, internet-connectiviteitsvergoeding en een fietsvergoeding of volledige terugbetaling van je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.            
• Je hoofdinstelling is de Universiteit Antwerpen (stadscampus) waar je werkt in een dynamische en stimulerende omgeving. In het kader van je dubbeldoctoraat zal je ook ongeveer 1x/week op KU Leuven (campus Gasthuisberg) werken. Frequentie af te spreken in onderling overleg. Ook thuiswerk is mogelijk.
• Je maakt deel uit van een interdisciplinair en interuniversitair team.
• Je draagt bij aan een maatschappelijk relevant onderzoeksdomein, en werkt samen met een ruim team van klinische experts en stakeholders.
• Je krijgt de kans om een (inter)nationaal netwerk op te bouwen, wat ook perspectieven biedt voor je verdere carrière.
• Je krijgt verschillende opportuniteiten om jezelf persoonlijk te ontwikkelen door middel van congresdeelnames, Doctoral Schools opleidingen, contributies aan onderwijsactiviteiten en publicatiemogelijkheden.
• Je wordt begeleid door vier promotoren: Prof. dr. Edwin Wouters, Prof. dr. Bart Boets, Prof. dr. Monica Dhar en dr. Sara De Bruyn. 
• Lees hier meer over werken bij de Universiteit Antwerpen. Meer informatie over de onderzoeksgroepen vind je bij Centrum voor Demografie, Familie en Gezondheid en Center for Developmental Psychiatry.

Website Co-PRIME project

Interesse?

Solliciteren?
• Je kan tot en met maandag 6 mei voor deze vacature solliciteren via het online sollicitatieplatform van de Universiteit Antwerpen. Klik op de knop ‘Solliciteren’ van de website van U Antwerpen: https://www.uantwerpen.be/nl/jobs/vacatures/ap/?q=3367&descr=Doctoraatsbeurs-(FWO)-voor-4-jarig-project-over-het-ontwikkelen-en-evalueren-van-een-preventief-programma-ter-ondersteuning-van-de-mentale-gezondheid-van-het-jonge-kind-(%3C2-jaar)-en-zijn/haar-ouders 
• Vervolledig het online sollicitatieformulier en voeg zeker de volgende bijlages toe: 
o Motivatiebrief
o CV
o Referentiepersoon (bv. thesis- of stagebegeleider, vorige werkgever,…)
o Kopie van je diploma’s, met een samenvatting van de individuele studieresultaten voor alle studiejaren.  
o Voorbeeld van een wetenschappelijke tekst die jij hebt geschreven (bv. thesis, publicatie,…)
• De selectiecommissie zal zo snel mogelijk na de sollicitatiedeadline alle sollicitaties bekijken. Zodra er een beslissing genomen is, brengen we je op de hoogte en informeren we je over de volgende stappen in de selectieprocedure. We vragen alvast om deze datum vrij te houden voor het selectiegesprek: donderdag 16 mei.  
• Bij vragen over het online sollicitatieformulier kan je de Frequently Asked Questions raadplegen of mailen naar jobs@uantwerpen.be. Bij inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Prof. dr. Edwin Wouters (edwin.wouters@uantwerpen.be), dr. Sara De Bruyn (sara.debruyn@uantwerpen.be) of prof. Bart Boets (bart.boets@kuleuven.be).
We zijn een duurzame, gezinsvriendelijke organisatie die maximaal in de groei van medewerkers investeert. We stimuleren diversiteit en hechten veel belang aan een inclusieve werkomgeving met gelijke kansen - ongeacht gender, functiebeperking, afkomst, levensbeschouwing, seksuele oriëntatie of leeftijd. Wij moedigen mensen met een diverse achtergrond en diverse eigenschappen aan om te solliciteren.

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Bart Boets, tel.: +32 16 37 35 62, mail: bart.boets@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsbeurs: ontwikkeling en evaluatie van infant mental health interventie
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-04-03
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-10 23:59 (Europe/Brussels)
2024-05-10 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken