KU Leuven

Junior professor in thermo-hydraulica voor loodgekoelde Small Modular Reactors

2024-05-05 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Het onderzoek zal zowel aan de KU Leuven (Faculteit Ingenieurswetenschappen, Departement Werktuigkunde, Afdeling Toegepaste Mechanica en Energieconversie) als aan de UCLouvain (Ecole Polytechnique and Institute of mechanics, materials and civil engineering) uitgevoerd worden, in nauwe samenwerking met het SCK CEN. Wij zoeken internationaal georiënteerde kandidaten met een uitstekend onderzoeksdossier en met onderwijscompetentie op het gebied van werktuigkunde, inclusief nucleaire technologie. De succesvolle kandidaat wordt aangesteld voor bepaalde duur, voor 50% in het Departement Werktuigkunde, Faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven (Leuven) en voor 50% in het Institute of mechanics, materials and civil engineering, Ecole polytechnique de Louvain van de UCLouvain (Louvain-la-Neuve).

U vindt hieronder de link naar het aanbod van UCLouvain.

SCK CEN is een wereldleider op het gebied van nucleaire technologie voor vreedzame toepassingen. Samen met het SCK CEN heeft de federale overheid een onderzoeksprogramma gelanceerd dat de mogelijkheden van elektriciteits- en waterstofproductie via SMR tegen 2040 onderzoekt.
Het doel is om loodgekoelde SMR’s te ontwikkelen en een traject voor te bereiden naar een loodgekoelde technologiedemonstrator bij het SCK CEN in Mol.

Website van de eenheid

Opdracht

Onderzoek

  • U ontwikkelt een onderzoeksprogramma dat de onderzoeksportfolio van de onderzoeksgroepen aan de KU Leuven en UCLouvain zal versterken. De focus van uw onderzoek ligt op thermohydraulica voor de ontwikkeling van loodgekoelde SMR’s, inclusief het mogelijke gebruik van additieve productie voor een verbeterd ontwerpconcept. Onderzoeksonderwerpen kunnen het geïntegreerd thermo-hydraulisch ontwerp van SMR-systemen omvatten, b.v. om de passieve veiligheid, het optimale ontwerp van de warmtewisselaars, enz. te garanderen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het SMR onderzoeks- en ontwikkelingsteam van het SCK CEN met als doel het onderzoek naar kernsplijting in België te intensifiëren.
  • U bent in staat om expertise van andere onderzoeksteams binnen zowel de KU Leuven als de UCLouvain te mobiliseren om de intensifiëring van het academisch onderzoek rond kernsplijting te verzekeren.
  • U streeft naar excellentie in uw onderzoek, publiceert op het hoogste wetenschappelijke niveau en zorgt, via projectaanvragen, voor externe financiering.
  • U begeleidt promovendi en neemt verantwoordelijkheid voor hun academische en professionele ontwikkeling.

Onderwijs

  • U zorgt voor kwalitatief hoogstaand onderwijs in de opleidingen van de Faculteiten Ingenieurswetenschappen van beide universiteiten, meer bepaald in opleidingsonderdelen die aansluiten bij uw onderzoek, zoals bijvoorbeeld voor de vakken in de interuniversitaire Master of Nuclear Engineering, zie https://www.kuleuven.be/programma's/master-nucleaire-ingenieur
  • U ontwikkelt uw onderwijs volgens de visie van de KU Leuven en UCLouvain op activerend en onderzoeksgebaseerd onderwijs en maakt gebruik van de mogelijkheden voor onderwijskundige professionalisering die beide faculteiten en universiteiten aanbieden.

Dienstverlening

  • U bent bereid om wetenschappelijke, sociale, industriële en interne diensten te verlenen. Gezien de focus van de leerstoel op onderzoek en onderwijs wordt geen sterke betrokkenheid bij de dienstverlening verwacht.

Profiel

  • U hebt een diploma van doctor in de Ingenieurswetenschappen of een gerelateerd vakgebied, en hebt expertise op het gebied van nucleaire technologie.
  • U beschikt over een sterk onderzoeksdossier. De onderzoekskwaliteit blijkt uit publicaties in toonaangevende internationale tijdschriften en patenten. Internationale ervaring is een belangrijk pluspunt.
  • U hebt aantoonbare kwaliteiten voor het academisch onderwijs. Onderwijservaring is een pluspunt.
  • U beschikt over organisatorische vaardigheden en u bent collegiaal ingesteld. U bezit ook leidinggevende capaciteiten in een universitaire context.
  • Een goede kennis van het Engels is een vereiste. De KU Leuven biedt cursussen academisch Engels aan.
  • De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Als u bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen. 
  • U communiceert ook in het Frans. Als dit niet het geval is, verbindt u zich ertoe deze taal binnen twee jaar na indiensttreding te beheersen.

Aanbod

  • Wij bieden een voltijdse aanstelling als docent voor bepaalde duur, startend ten vroegste op 1 oktober 2024 tot en met 30 september 2028 (50% aan de KU Leuven en 50% aan de UCLouvain) in een intellectueel uitdagende omgeving. Verlenging van de aanstelling is afhankelijk van uw functioneren en van verdere financiële steun van de overheid. 
  • KU Leuven, UCLouvain en SCK CEN zijn onderzoeksintensieve, internationaal georiënteerde centra die zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. De drie instellingen hebben een sterke inter- en multidisciplinaire focus en streven naar internationale excellentie. Daartoe werken KU Leuven, UCLouvain en SCK CEN actief samen met hun onderzoekspartners in binnen- en buitenland. KU Leuven en UCLouvain bieden hun studenten een academische een academische vorming aan die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek van hoog niveau. De SCK CEN Academy organiseert een unieke internationale opleiding in reactortechnologie.
  • Uw aanstelling houdt in dat u 50% van de tijd in Leuven en 50% van de tijd in Louvain-la-Neuve werkt en regelmatig contact onderhoudt met het SCK CEN. 

Meer informatie

Link naar de vacature bij UCLouvain.
Om te solliciteren voor zowel de KU Leuven als UCLouvain positie, klik hier. U hoeft niet te solliciteren via de link "solliciteer voor deze functie" hiernaast op de KU Leuven pagina

Interesse?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met:
• Prof. dr. ir. Martine Baelmans, tel.: +32 16 32 25 17, mail: tine.baelmans@kuleuven.be
• Prof. dr. ir. Hervé Jeanmart, tel.: +32 10 47 22 09, mail: herve.jeanmart@uclouvain.be
Om voor beide vacatures (KU Leuven en UCLouvain) te solliciteren, gelieve uiterlijk op 5 mei 2024 enkel via de UCLouvain online sollicitantentoepassing “Success Factors” uw kandidatuur in te dienen  niet via de knop "solliciteer voor deze functie"  hiernaast op de KU Leuven pagina.
Voeg aan uw sollicitatie volgende onderdelen toe:
- een motivatiebrief
- een biosketch waarin u uw meerwaarde als academicus aantoont voor de kerntaken onderzoek, onderwijs en dienstverlening in uw voorbije loopbaan en voor uw toekomstige activiteiten (maximaal 2 pagina’s) ;
- een uitgebreid cv (met inbegrip van een volledige publicatielijst); een samenvatting van uw 3-5 belangrijkste publicaties of realisaties;
- een onderzoeksplan met aandacht voor de uitbouw van een onderzoekslijn voor de komende 4 jaar en een voorstel van doctoraatsonderwerp om een PhD student aan te werven;
- uw visie op het academisch onderwijs en de organisatie ervan (maximaal 2 pagina’s);
- een kopie van uw doctoraatsdiploma;
- de namen en gegevens van 3-5 personen die uw kandidatuur kunnen aanbevelen. Bij ontvangstbevestiging van uw sollicitatie wordt u meegedeeld hoe u de aanbevelingsbrieven kunt indienen.
KU Leuven en UCLouvain hechten veel belang aan onderzoeksintegriteit en ethisch handelen. Daarom zal u  bij aanstelling gevraagd worden een integriteitsverklaring te ondertekenen.
De KU Leuven en UCLouvain voeren een gelijkekansen- en diversiteitsbeleid. Zij moedigen kandidaten uit groepen die in de universiteit momenteel ondervertegenwoordigd zijn expliciet aan om zich kandidaat te stellen.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Junior professor in thermo-hydraulica voor loodgekoelde Small Modular Reactors
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-04-02
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-05 23:59 (Europe/Brussels)
2024-05-05 23:59 (CET)
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant