Uw vacaturemelding is succesvol aangemaakt.
Deze vacature is niet meer beschikbaar
Vrije Universiteit Brussel
WE/2018/013 – Assisterend Academisch Personeel - 100% – Wetenschappen en Bio-Ingenieurswetenschappen - Biologie
Vrije Universiteit Brussel
De Vrije Universiteit Brussel is ontstaan uit de Franstalige Université Libre de Bruxelles (ULB) die in 1834 door de Brusselse advocaat van Vlaamse oorsprong, Pierre-Théodore Verhaegen, gesticht werd.
Bezoek werkgeversprofiel
DETAILS
Gepubliceerd: 1 maand geleden
Sluitingsdatum: jul. 13
Locatie: Brussels, België
Vergeet in uw sollicitatie niet te vermelden dat u deze vacature bij Academic Positions hebt gevonden.
DEZE VACATURE DELEN

WE/2018/013 – Assisterend Academisch Personeel - 100% – Wetenschappen en Bio-Ingenieurswetenschappen - Biologie

Bedrijfsdetails

De Vrije Universiteit Brussel is al 40 jaar een hoofdrolspeler in het Vlaamse hoger onderwijslandschap. De universiteit telt 12.000 studenten en samen met haar ziekenhuis UZ Brussel stelt ze meer dan 6000 mensen tewerk. De Vrije Universiteit Brussel is de grootste Nederlandstalige werkgever in de hoofdstad.

De Vrije Universiteit Brussel grondt haar onderwijs en onderzoek op het beginsel van Vrij onderzoek ten bate van de vooruitgang van de mensheid. Dit houdt de verwerping in van elk louter gezagsargument en de waarborg van vrije oordeelsvorming, nodig voor de maatschappelijke inschakeling van dit basisbeginsel.

De Universiteit is autonoom en wordt democratisch beheerd. Dit houdt de waarborg in van de uitoefening van de fundamentele vrijheden binnen de Universiteit, alsmede het recht van de Universitaire Gemeenschap om deel te nemen aan de besluitvorming in het beleid van de Universiteit en de controle hierop.

Tot de zending van de Universiteit behoren:

 • het ontwikkelen, het overbrengen en het toepassen van een hoogstaand academisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, vrij van elk vooroordeel;
 • de maatschappelijke inschakeling hiervan in een geest van sociale bewogenheid;
 • de kritische vorming van iedereen in het licht van de in de gemeenschap te dragen verantwoordelijkheid.

Functie

Vakgroep: Biologie

Vakgebied: Biologie

U wordt tewerkgesteld in de Vakgroep Biologie (DBIO) van de Vrije Universiteit Brussel. Als assistent zal u ondersteuning verlenen bij het onderwijs voor de studiedelen van het curriculum in de Bachelor opleiding Biologie. U verzorgt en coördineert de practica (WPO, inclusief laboratoriumoefeningen en terreinwerk). Nederlands is de onderwijstaal.

U zal eveneens onderzoek uitvoeren met het oog op het behalen van een doctoraatsdiploma. Het specifieke onderwerp van dit onderzoek is onderzoek in de aquatische ecologie, meer bepaald populatie-genetische studies over connectiviteit en lange-afstandsdispersie in estuaria en kustgebieden (zeegrassen, mangroven en geassocieerde mariene fauna)

Meer info?

Contacteer Prof. Dr. Luc Leyns op +32 (0)2 629 34 32 of via Luc.leyns@vub.be

Profiel

We zoeken een dynamische lesgever en gemotiveerde onderzoeker met een sterke interesse in onderwijs over ecologie en biodiversiteit van planten en dieren in het bachelorprogramma.

Het diploma van Master in de Biologie is vereist en kandidaten moeten voldoen aan de voorwaarden om doctoraatswaardig onderzoek te verrichten. Een duidelijke interesse in vernieuwend academisch onderzoek is essentieel om een kwalitatief doctoraat te kunnen afronden in de gestelde termijn. Studenten die in eerste zittijd 2018 zullen afstuderen kunnen hun kandidatuur stellen.

De kandidaten worden verzocht hun visie op hun doctoraal onderzoek voor te stellen en hun visie op practicumonderwijs neer te schrijven. Van de kandidaat wordt ook verwacht de onderwijsvisie van de Universiteit te onderschrijven (integrale tekst te raadplegen op de website van de Universiteit).

Vakgroep website: http://we.vub.ac.be/nl/vakgroep-biologie

Vrouwelijke kandidaten worden in het bijzonder aangemoedigd om zich kandidaat te stellen.

Aanbod

Als werknemer van de Vrije Universiteit Brussel beweeg je je dagelijks in een dynamische, diverse en veeltalige omgeving. Onze campussen zijn allebei gelegen in het midden van een groene oase aan de rand van het centrum van de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa. Dat centrum, met al zijn mogelijkheden, bereik je met het openbaar vervoer in minder dan een halfuur.

In functie van je ervaring en je academische merites ontvang je een salaris in een van de barema’s die door de overheid worden vastgelegd. Standaard hoort daar een hospitalisatieverzekering en het kosteloos gebruik van het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer bij. Fiets je liever naar je werk, dan staat daar ook een vergoeding tegenover. Op beide campussen staan uitgebreide sportaccommodaties tot je beschikking en een kinderdagverblijf bevindt zich op wandelafstand.

Meer info vind je op de www.vub.ac.be onder de rubriek ‘ toekomstige werknemers’

 • Voorziene startdatum: 01/10/2018
 • Looptijd/duur contract: 2 jaar (hernieuwbaar)
 • Uiterlijk: 13/07/2018

Solliciteren kan uitsluitend ONLINE (via de website van de VUB)

De kandidaatstelling bevat ten minste volgende bijlagen:

 • een beknopt CV
 • het academisch dossier met alle relevante elementen
 • Visie op onderwijs & onderzoek en vermelding van de vijf belangrijkste publicaties (voor postdoc functies)
 • een bondige motivering van de kandidaatstelling met inbegrip van een toelichting over de uitbouw van het toekomstig onderzoek
 • diploma’s.

SOLLICITEER NU

Interesse?

Voor meer informatie:
Bel PATRICIA PROVE
op het nummer: 02/629 15 92

Lees verder

AANMELDEN VOOR DIT SOORT VACATURES

32 VACATURES VAN DEZE WERKGEVER

Vrije Universiteit Brussel
Vrije Universiteit Brussel
Locatie: Brussels, België | Sluit op sep. 04
IR/2018/017– Associate Assistant Academic Staff – 100% – Faculty of Engineering Sciences – FYSC-MACH
Company details   The Vrije Universiteit Brussel has been a leading player in the Flemish Higher Education landscape for 40 years. The University numbers 12.000 students and together with its hospital - UZ Brussel – employs more than 6.000 people. The Vrije Universiteit...
Vrije Universiteit Brussel
Vrije Universiteit Brussel
Locatie: Brussels, België | Sluit op sep. 04
IR/2018/017 – Bijzonder Assisterend Academisch Personeel – 100% - Faculteit Ingenieurswetenschappen – MACH
Bedrijfsdetails   De Vrije Universiteit Brussel is al 40 jaar een hoofdrolspeler in het Vlaamse hoger onderwijslandschap. De universiteit telt 12.000 studenten en samen met haar ziekenhuis UZ Brussel stelt ze meer dan 6000 mensen tewerk. De Vrije Universiteit Brussel is...
Vrije Universiteit Brussel
Vrije Universiteit Brussel
Locatie: Brussels, België | Sluit op aug. 25
RC/2018/010 – Assisterend Academisch Personeel – Mandaatassistent - 100% - Recht en Criminologie – Fiscaal Recht
De Vrije Universiteit Brussel is al 40 jaar een hoofdrolspeler in het Vlaamse hoger onderwijslandschap. De universiteit telt 12.000 studenten en samen met haar ziekenhuis UZ Brussel stelt ze meer dan 6000 mensen tewerk. De Vrije Universiteit Brussel is de grootste...
Vrije Universiteit Brussel
Vrije Universiteit Brussel
Locatie: Brussels, België | Sluit op jul. 21
ES 2018 025: PhD in Data Science voor logistieke optimisatie
Bedrijfsdetails   De Vrije Universiteit Brussel is al 40 jaar een hoofdrolspeler in het Vlaamse hoger onderwijslandschap. De universiteit telt 12.000 studenten en samen met haar ziekenhuis UZ Brussel stelt ze meer dan 6000 mensen tewerk. De Vrije Universiteit Brussel is...