Universiteit Hasselt

Navorser-expert neuroimmunologie

2024-04-30 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond
De faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen draagt bij aan duurzame oplossingen voor gezondheidsgerelateerde vraagstukken in de civic Universiteit Hasselt. De faculteit zet in op excellentie in onderwijs en onderzoek en verbindt zich met de samenleving via een sterke samenwerking met onze partners. Vanuit voortdurende aandacht voor kwaliteit en innovatie is de faculteit een voedingsbodem en magneet voor talent met een open blik op de samenleving, van regio tot wereld.
Het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED) van de Universiteit Hasselt is een interactief en goed uitgerust multidisciplinair instituut waar zowel fundamenteel als toegepast onderzoek wordt verricht om ziekteprocessen van (auto)immuunziekten, neurologische aandoeningen en hartaandoeningen beter te begrijpen. (www.uhasselt.be/biomed).
Binnen deze stimulerende omgeving zijn we op zoek naar een enthousiaste postdoctoraal onderzoeker om ons team te versterken.

Functie-inhoud
Binnen onze onderzoeksgroep bestuderen we de rol van het lipidenmetabolisme in ontstekings- en herstelprocessen in het centrale zenuwstelsel. Het uiteindelijke doel is ontstekingen te reduceren en weefselherstel te bevorderen door deze processen te moduleren door middel van nutritionele- en farmaceutische interventies. Het vetmetabolisme is ontregeld bij hersenziekten zoals multiple sclerose en de ziekte van Alzheimer, en speelt een sleutelrol bij de regulatie van de immuuncelfunctie en herstel van hersenweefsel. Daarom onderzoeken wij hoe het lipenmetabolisme betrokken is bij hersenaandoeningen en trachten we op basis van onze bevindingen targets te identificeren om betere behandelingen te ontwikkelen. Hiervoor maken we gebruik van cellen en weefsels afkomstig van patiënten, dierlijke in vitro, ex vivo en in vivo modelsystemen en innovatieve technieken (oa lipidomics, massaspectrometrie gebaseerde beeldvorming, single cell RNAseq, moleculaire en metabole analyses, immunohistochemie, multicolor flowcytometrie...).
We zoeken een gemotiveerde postdoctorale onderzoeker met expertise die complementair is aan die van onze onderzoeksgroep. Naast het doen van kwalitatief hoogstaand onderzoek zul je PhD- en masterstudenten begeleiden en actief deelnemen aan het schrijven van beurzen en het geven van onderwijs.

Profiel

  • Je hebt een doctoraat in de (bio)medische wetenschappen (immunologie, neurowetenschappen) (of gelijkwaardig).
  • Je hebt een bewezen trackrecord met publicaties die relevant zijn voor het onderzoeksonderwerp.
  • Expertise in neuroimmunologie, macrofaag/microglia/oligodendrocyt biologie, lipidenmetabolisme, voeding, diermodellen en/of analyse van omics data is een pluspunt.
  • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband onderzoek te doen.
  • Je hebt uitstekende schrijf- en communicatievaardigheden in het Engels.
  • Je hebt een goed probleemoplossend vermogen.
  • Je toont initiatief.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als Navorser-expert.
We bieden een contract van twee jaar, met de mogelijkheid tot verlenging na positieve evaluatie. De UHasselt biedt haar medewerkers tal van personeelsvoordelen.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 30 april 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier en een interview.

Meer info
Prof. dr. Jerome HENDRIKS, +32-11-269207, jerome.hendriks@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Navorser-expert neuroimmunologie
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2023-11-29
Uiterste sollicitatiedatum
2024-04-30 23:59 (Europe/Brussels)
2024-04-30 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Unlocking the Brain with Biostatistics King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) Leestijd: 5 min
...
Bridging Adolescence and Society with Neuroscience Erasmus Universiteit Rotterdam Leestijd: 4 min
...
Making Perception Engineering a Reality University of Oulu Leestijd: 4 min
Meer stories