Universiteit Hasselt

Navorser Beleidsonderzoek vereenvoudiging & digitalisering

2024-05-31 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond
De onderzoeksgroep ‘Economie en beleidsmanagement’ voert onderzoek naar de efficiëntie en effectiviteit van beleidsmaatregelen. Eén van de onderzoekslijnen focust op administratieve vereenvoudiging en digitalisering en de impact hiervan op bedrijven en burgers. De onderzoeksgroep voert in dit kader een project uit voor het Domein Administratieve Vereenvoudiging van de federale overheidsdienst Beleid & Ondersteuning waarin de focus ligt op beleidsonderzoek omtrent administratieve vereenvoudiging.

Functie-inhoud
Wij zoeken een gedreven junior onderzoeker om ons team te versterken in het analyseren van administratieve processen en het in kaart brengen van digitaliseringsprojecten. In deze rol zal je je concentreren op:

  • Analyse van Administratieve Processen: Je onderzoekt bestaande processen om efficiëntieverbeteringen en impacts te identificeren en brengt deze in kaart.
  • Dataverzameling: Je verzamelt en verwerkt actief data, inzichten en inschattingen vanuit diverse bronnen.
  • Stakeholdercommunicatie: je onderhoud contacten met interne en externe stakeholders van de federale overheid om relevante informatie te verwerven.
  • Impactbeoordeling: Je rapporteert over de verwachte administratieve baten en kosten verbonden aan de vereenvoudigingsprojecten.
  • Teamvertegenwoordiging: Je vertegenwoordigt het onderzoeksteam in meetings met stakeholders en functioneert als aanspreekpunt voor vragen en verduidelijkingen.
  • Projectbijdrage: Je draagt bij aan de ontwikkeling van projectplannen, rapporten en presentaties.

Profiel

  • Je beschikt over een master in een relevant domein zoals toegepaste economische wetenschappen, handelswetenschappen, bestuurskunde (of gelijkwaardig)
  • Je hebt ervaring of een sterke interesse in toegepast onderzoek omtrent administratieve vereenvoudiging en digitale technologieën.
  • Je hebt ervaring met onderzoeksmethoden en analysetools om projectresultaten te meten en te evalueren.
  • Je hebt uitgesproken analytische vaardigheden en bent in staat om complexe processen te doorgronden en samen te vatten in overzichtelijke en precieze analyses.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Frans.
  • Je hebt een proactieve houding en de capaciteit om zelfstandig en in teamverband te werken.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als Navorser.
We bieden een contract van 6 maanden. Deze aanstelling kan verlengd worden met 1.5 jaar bij positief functioneren. Aanstelling kan ingaan vanaf 1 mei 2024.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 31 mei 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier, een kennismakingsinterview en een diepte-interview.

Meer info
Prof. dr. Wim MARNEFFE, +32-11-268791, wim.marneffe@uhasselt.be
dr. Theo JANS, +32-11-268555, theo.jans@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Navorser Beleidsonderzoek vereenvoudiging & digitalisering
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-01-31
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-31 23:59 (Europe/Brussels)
2024-05-31 23:59 (CET)
Soort functie
Vakgebied
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant