KU Leuven

Doctor-assistent aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte

2024-05-30 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte zoekt kandidaten voor drie deeltijdse posities van doctor-assistent (‘onderwijspostdocs’).
Het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte biedt opleidingen aan in het Nederlands en het Engels op het niveau van bachelor, master en research master en telt een honderdtal doctoraatsstudenten. Het Instituut heeft een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk en een uitstekende bibliotheek.
Website van de eenheid

Functie

Onderwijs
  • Je verzorgt een aantal opleidingsonderdelen in de BA-, MA- of ReMa-opleidingen van het HIW en/of andere faculteiten van de KU Leuven, zowel in het Nederlands als in het Engels. De onderwijsopdracht (tussen 2 en 5 opleidingsonderdelen, afhankelijk van het aanstellingspercentage) situeert zich in de domeinen van resp. ethiek/politieke filosofie/rechtsfilosofie (eerste positie, 60%), fenomenologie (tweede positie, 40%) en Duitse filosofische teksten (derde positie, 20%). De tweede en derde positie worden bij voorkeur door één kandidaat opgenomen. De onderwijsopdracht omvat ook inleidende cursussen filosofie aan grote groepen. De opdracht omvat, naast vakken in Leuven, ook een aantal cursussen op de campussen in Kortrijk, Brussel en/of Antwerpen. 
  • Je biedt didactische en wetenschappelijke begeleiding aan studenten (o.m. via masterproeven).
Onderzoek
  • Je neemt deel aan de activiteiten van je onderzoeksafdeling.
  • Je ontwikkelt een eigen onderzoekslijn en valoriseert je onderzoek in publicaties.

Profiel

  • Je behaalde een doctoraat in de wijsbegeerte en kan publicaties voorleggen in je onderzoeksdomein.
  • Je hebt een goede kennis van de situatie van het universitaire filosofie-onderwijs. Aantoonbare ervaring met onderwijs is vereist.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, hebt zin voor verantwoordelijkheid, bent teamgericht.
  • Naast een goede kennis van het Nederlands heb je een goede kennis van de Engelse taal, zowel gesproken als geschreven (minstens niveau C1 voor beide talen).
  • Voor de positie in Duitse filosofische teksten is kennis van het Duits vereist.

Aanbod

Wij bieden aan twee of drie kandidaten een deeltijdse tewerkstelling voor 1 jaar met verloning in barema 44. Percentages van aanstelling zijn resp. 60%, 40% en 20%, waarbij de laatste twee posities bij voorkeur worden opgenomen door één kandidaat. De aanstellingspercentages zijn mogelijk uitbreidbaar, afhankelijk van de in te vullen onderwijsopdrachten en de expertise van de kandidaat.
Startdatum: 15 september 2024.

Interesse?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Prof. Gerd Van Riel, decaan HIW (gerd.vanriel@hiw.kuleuven.be).

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctor-assistent aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-04-22
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-30 23:59 (Europe/Brussels)
2024-05-30 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken