Universiteit Hasselt

Doctoraatsbursaal Techno-economische analyse en levenscyclusanalyse van de opschaling van flexibele perovskietzonnecellen

2024-05-31 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond
De Environmental Economics (EEC) Research Group richt zich op de duurzaamheidsbeoordeling van schone technologieën, in het bijzonder duurzame vliegtuigbrandstoffen en fotovoltaïsche zonne-energie. We zijn ingebed in het onderzoeksinstituut Centrum voor Milieukunde (CMK) en de onderzoekssamenwerking Energyville. Je zal worden begeleid door Prof. dr. Sebastien Lizin.
Deze vacature is het resultaat van de financiering van het H2020-project “LUMINOSITY” en is een vervolg op het PERCISTAND-project. Het doel van het LUMINOSITY-project is het demonstreren van roll-to-roll geproduceerde fotovoltaïsche modules met een energieconversie-efficiëntie van >20% op een oppervlakte van >900 cm2, om zo de efficiëntiekloof tussen op laboratoriumschaal en op fabrieksschaal geproduceerde devices te overbruggen. LUMINOSITY wordt gecoördineerd door TNO en het consortium bestaande uit meerdere internationale organisaties omvat de volledige waardeketen: van onderzoeks- en technologieontwikkelaars, fabrikanten van apparatuur, leveranciers, tot industriële eindgebruikers. Voor dit project werk je nauw samen met HyET solar.

Functie-inhoud
Je levert een bijdrage aan het LUMINOSITY-project door het uitvoeren van en rapporteren over de techno-economische analyse (TEA) en levenscyclusanalyse (LCA) van de opschaling van de productie van flexibele perovskietzonnecellen. Het doel is om het concurrentievermogen van de LUMINOSITY-technologie te evalueren door vergelijking met bestaande alternatieven en te stimuleren en als zodanig bij te dragen aan de technologische ontwikkeling ervan.
Belangrijkste doelen, naast het produceren van de deliverables voor het onderzoeksproject, zijn de voorbereiding van een proefschrift aan de hand van wetenschappelijke publicaties in internationale toptijdschriften en de uitbreiding van het onderzoeksnetwerk, bijvoorbeeld door deel te nemen aan internationale academische conferenties. Je krijgt een beperkte onderwijsopdracht afgestemd op jouw achtergrond en PhD.

Profiel

  • Je hebt het diploma van master handelsingenieur, master in de ingenieurswetenschappen, master in de economie of gelijkwaardig behaald of je zult dit diploma behalen tegen juli 2024
  • Je kunt ten laatste starten op 01/09/2024.
  • Je hebt uitstekende cijfers, zoals blijkt uit je bachelor- en mastertranscripts.
  • Je hebt ervaring met dataverzameling, kwantitatieve onderzoeksmethoden en de bijbehorende software.
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, kennis van het Nederlands is een pluspunt.
  • Ervaring met multidisciplinair (onderzoeks)projectwerk is een pluspunt.
  • Ervaring met levenscyclusanalyse en techno-economische analyse of gelijkwaardig is een pluspunt.
  • Ervaring met dergelijke analyses op het gebied van hernieuwbare energietechnologie of PV in het bijzonder is een pluspunt.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als Doctoraatsbursaal.
• Je ontvangt een doctoraatsbeurs voor vier jaar op voorwaarde van een positieve evaluatie na 2 jaar. • Je wordt teamlid van de internationaal georiënteerde onderzoeksgroep milieueconomie van Universiteit Hasselt, waar je leert hoe je een onafhankelijke onderzoeker kunt worden die kwaliteitsvolle onderzoeksoutput produceert. • Je krijgt de kans om te genieten van onze doctoral schools-opleidingen en wordt uitgedaagd om je eigen leertraject uit te stippelen. • Je hebt via het LUMINOSITY project de mogelijkheid om in contact te komen met zowel academische, onderzoeks- en technologie- als industriële belanghebbenden en je carrièrenetwerk op te bouwen.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 31 mei 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier en een interview.
De voorselectie vindt plaats op basis van (1) CV, (2) bachelor- en mastertranscripts en diploma’s (3) motivatiebrief (max 0,5 pagina verdana 9 waarin je uiteenzet waarom jij geschikt bent voor deze functie), (4) een schrijfvoorbeeld van jouw eigen werk, en (5) een codeervoorbeeld van je eigen werk met behulp van een softwarepakket naar keuze dat gebruikmaakt van syntax voor commando's. Na de voorselectie volgt een interview en presentatie voor de geselecteerde kandidaten. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in juni en/of juli 2024.

Meer info
Prof. dr. Sebastien LIZIN, +32-11-268696, sebastien.lizin@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsbursaal Techno-economische analyse en levenscyclusanalyse van de opschaling van flexibele perovskietzonnecellen
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-03-27
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-31 23:59 (Europe/Brussels)
2024-05-31 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) Leestijd: 5 min
...
Lighting the Way in the Search for Distant Exoplanets SRON - Netherlands Institute for Space Research Leestijd: 4 min
...
3D Printing for Better Healthcare Medical University of Vienna Leestijd: 4 min
Meer stories