imec

imec.icon Innovation Manager

Unspecified
Baan opslaan

Als imec.icon innovation manager ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding van imec innovatiedossiers. Heb jij ervaring met het begeleiden van innovatieprojecten, detecteer je snel de noden van je gesprekspartners en weet je de link te leggen naar innovatie- en samenwerkingsopportuniteiten, dan bij dé persoon die we zoeken!

Wat ga jij doen

Als imec.icon innovation manager ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding van innovatiedossiers, voornamelijk binnen het imec.icon programma. Zo ben je betrokken in het opzetten en managen van relaties met bedrijven, social profit organisaties en onderzoeksgroepen die deelnemen aan een imec innovatiedossier. 

Jouw verantwoordelijkheden zijn: 

  • Adviseren, coachen en managen van R&D-projecten in het domein van de geavanceerde (nano)elektronica en open innovatie consortia (bedrijven, social profit organisaties, start-ups en onderzoeksgroepen).
  • Op basis van de noden van de regionale bedrijvenpartners opportuniteiten tot samenwerking met imec (ook buiten imec’s eigen open innnovatieprogramma’s) detecteren.
  • De innovatievragen van bedrijven matchen met de gepaste imec onderzoeksgroepen of departementen en daartoe het nodige overleg coördineren.
  • Na afloop van R&D-projecten: oog hebben voor de mogelijkheden tot verdere samenwerking met imec, bv. in een bilaterale samenwerking of in een licentie-overeenkomst.
  • Imec vertegenwoordigen in het steering committee van de innovatieprojecten.
  • Managen van een bepaalde imec marktsegment (vb. health, media & entertainment, logistiek & supply chain) of functioneel domein en het opzetten en beheren van partnerrelaties voor dat domein.
  • Mee invulling geven aan de imec innovatieprogramma’s (bv. door outreach naar bedrijven, de inhoudelijke invulling van workshops, opvolging van de projecten, funnel management…).
  • Imec en imec innovatieprogramma’s vertegenwoordigen in nationale en internationale netwerken, (netwerk)events en conferenties.

Wat wij doen voor jou

We bieden je de kans om deel uit te maken van een van 's werelds belangrijkste onderzoekscentra in nanotechnologie in het hoofdkwartier in Leuven, België. Met jouw talent, passie en expertise maak je deel uit van een team dat het onmogelijke mogelijk maakt. Samen geven we vorm aan de technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen.

We streven ernaar een inclusieve werkgever te zijn en zijn trots op onze open, multiculturele en informele werkomgeving met ruime mogelijkheden om initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te tonen. Bij alles wat we doen, laten je toekomstige collega's zich leiden door de imec-waarden passie, uitmuntendheid, verbondenheid en integriteit. Wij engageren ons om je hierbij te ondersteunen en te begeleiden; niet alleen met woorden maar ook met tastbare daden. Via imec.academy, 'onze bedrijfsuniversiteit', investeren we actief in jouw ontwikkeling om je technische en persoonlijke groei te bevorderen.

We zijn ons ervan bewust dat jouw waardevolle bijdrage imec tot een topspeler in zijn domein maakt. Jouw energie en inzet wordt dan ook gewaardeerd door middel van een marktconform salaris met tal van extralegale voordelen. 

Wie ben jij

  • Je combineert een Master Ingenieurswetenschappen in de elektronica of PhD in een verwant domein met minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige rol. Zo heb je specifieke ervaring met intrapreneurship projecten in het domein van de elektronica binnen een grotere (R&D) organisatie of onderzoeksinstelling.
  • Door je ervaring in innovatieprojecten, project management en road mapping, weet je snel de noden van je gesprekspartners te detecteren en weet je de link te leggen naar innovatie- en samenwerkingsopportuniteiten.
  • Jouw passie voor innovatie zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de nieuwste trends in de markt. Hierdoor ben je in staat marktopportuniteiten te identificeren, te analyseren en te beoordelen op hun potentieel.
  • Je bent een bruggenbouwer met zeer sterke communicatieve en relationele vaardigheden.
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen en kan kritisch en probleemoplossend meedenken met je gesprekspartners.
  • Dankzij jouw veerkracht en resultaatgerichtheid laat je je niet uit het lood slaan door een onverwachte tegenslag.
  • Je bent een echte intrapreneur die gedreven is om mee te werken aan duurzame innovatie. Je denkt outside-of-the-box en ziet opportuniteiten en kansen in plaats van problemen.
  • Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels.

Informatie over de vacature

Functienaam
imec.icon Innovation Manager
Werkgever
Locatie
Miriam Makebaplein 1 Gent, België
Gepubliceerd
2024-02-07
Uiterste sollicitatiedatum
Unspecified
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) Leestijd: 5 min
...
Lighting the Way in the Search for Distant Exoplanets SRON - Netherlands Institute for Space Research Leestijd: 4 min
...
3D Printing for Better Healthcare Medical University of Vienna Leestijd: 4 min
Meer stories