KU Leuven

Profielvacature ERC grantholders Hoger Instituut voor Wijsbegeerte

2024-11-11 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven is een voltijds ambt (100%) als tenure-track docent vacant in het domein van de middeleeuwse filosofie. Dit ambt is bedoeld voor een onderzoeker die recent onderzoeksfinanciering heeft verworven in het kader van een ERC Starting Grant en dit onderzoek aan de KU Leuven wil uitvoeren. De toegekende ERC Starting Grant geldt als aanvraagdossier voor het ZAP-ambt. Na een gunstige beoordeling na 5 jaar wordt de kandidaat hoofddocent.
Website van de eenheid

Opdracht

Onderzoek

De bij dit ambt behorende opdracht bestaat hoofdzakelijk uit wetenschappelijk onderzoek van hoogstaand internationaal niveau in het domein van de middeleeuwse filosofie, met als specialisme de Latijnse vertalingen van Aristoteles en hun receptiegeschiedenis. De opdracht zal verbonden zijn aan het De Wulf-Mansioncentrum voor Antieke, Middeleeuwse en Renaissancefilosofie van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij nauw samenwerkt met de andere onderzoekers binnen Aristoteles Latinus.

Onderwijs

De kandidaat is bereid beperkte onderwijstaken op te nemen. Dit onderwijs beantwoordt aan de eisen die aan academische opleidingen worden gesteld op het vlak van niveau, oriëntatie en academische gerichtheid en sluit aan bij de onderwijsvisie van de KU Leuven.

Dienstverlening

Profiel

Kandidaten dienen houder te zijn van een doctoraat. Op het ogenblik van de aanvang van het mandaat hebben de kandidaten minstens 3 volle jaren het doctoraat behaald.
De kandidaten hebben potentieel om onderzoekers van hoog internationaal niveau te worden, wat onder meer moet blijken uit internationaal erkende wetenschappelijke publicaties. Zij moeten tevens over de nodige didactische kwaliteiten beschikken voor onderwijsopdrachten aan de universiteit.
Een zeer goede kennis van het Engels is een vereiste.
De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Als u bij de aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen. Vooraleer u in het Nederlands of in het Engels doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands of respectievelijk het Engels te verwerven.
De evaluatie uitgevoerd door het evaluatiepanel van de European Research Council (ERC) is een onderdeel van de ZAP-beoordeling. Zoals voor alle ZAP-vacatures zal het advies van de bevoegde beoordelingscommissie worden ingewonnen. De beslissing over het mandaat wordt door het Universiteitsbestuur genomen.

Aanbod

De aanstelling gebeurt in de graad van docent (TT).

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Helder De Schutter, mail: helder.deschutter@kuleuven.be. Indien u problemen ondervindt bij het elektronisch solliciteren, kan u mailen naar solliciteren@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Profielvacature ERC grantholders Hoger Instituut voor Wijsbegeerte
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-10-25
Uiterste sollicitatiedatum
2024-11-11 23:59 (Europe/Brussels)
2024-11-11 23:59 (CET)
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken