Uw vacaturemelding is succesvol aangemaakt.
Teijin Aramid BV
Manager Technologie & Engineering
DETAILS
Gepubliceerd: 1 jaar geleden
Sluitingsdatum: Onbepaald
Locatie: Arnhem, Nederland
Vergeet in uw sollicitatie niet te vermelden dat u deze vacature bij Academic Positions hebt gevonden.
DEZE VACATURE DELEN

Manager Technologie & Engineering

In Delfzijl staat de fabriek die het para-aramidepolymeer maakt dat de basis vormt voor de hoogwaardige aramidevezel Twaron. Op onze locatie in Delfzijl werken ruim 270 mensen. In Delfzijl hebben we drie complexe chemische fabrieken waar we PPD, TDC en het polymeer PPTA produceren. In een aparte fabriek wordt het oplosmiddel voor het polymerisatieproces teruggewonnen. Het bedrijf valt onder BRZO regelgeving.

De functie
Als Manager Technologie & Engineering geef je direct leiding aan 4 teamleaders en indirect aan ongeveer 30 voornamelijk HBO/WO opgeleide medewerkers. Jij bent een inspirerende leidinggevende die met je team de koers uitzet voor het continu verbeteren van de prestaties van de fabrieken en de afdeling.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van het technologie- en engineeringsplan voor de locatie. Hiermee zorg je voor continue verbetering van de prestaties op het gebied van procesveiligheid, stabiliteit, toekomstige capaciteit en de kosten/kg ontwikkeling van de locatie. Je bent de opdrachtgever vanuit de plant voor het R&D technologie programma m.b.t. de toekomstige technologie voor uitbreidings- en vervangingsprojecten. De afdeling Engineering realiseert jaarlijks tientallen projecten met een totale omvang van ruim 15 miljoen € CAPEX. Je maakt onderdeel uit van het Site Management Team van de locatie Delfzijl.

Jouw profiel
Je hebt een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur richting Chemische Technologie. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soort gelijke functie en relevante ervaring met technologie ontwikkeling en het uitvoeren van engineering projecten in een complexe chemische productie omgeving. Je hebt ervaring met procesveiligheid en kent de wet- en regelgeving van een industriële omgeving. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring in het aansturen van grote multidisciplinaire (investerings)projecten en programma / changemanagement.

Je bent:

  • een ervaren en sterke leider die mensen weet te inspireren en motiveren;
  • resultaatgericht en weet efficiënt en effectief resultaten te boeken in een complexe chemische omgeving;
  • conceptueel vaardig en doorziet snel complexe problemen en vertaalt die naar oplossingen en resultaten;
  • in staat om de standaard te zetten voor een pro actieve procesveiligheidscultuur;
  • in staat om grote multidisciplinaire projecten op te zetten en aan te sturen, met behulp van externe engineering bureaus;
  • ervaren in het ontwikkelen van een continue verbeterende omgeving;
  • in staat bij incidenten het overzicht te houden en slagvaardig te opereren met oog voor de omgeving;
  • mondeling en schriftelijk vaardig in zowel de Nederlandse als ook Engelse taal.

Ons aanbod
Naast een uitdagende en inspirerende werkomgeving bieden wij een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waarin loopbaanontwikkeling en opleiding een belangrijke rol spelen.

Solliciteren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Edward Groen, Sitemanager,  telefoonnummer 088-2688420. Je sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, ontvangen we graag via onderstaande button.

Een assessment, medische keuring en screening kunnen een onderdeel vormen van de sollicitatieprocedure.

Lees verder

AANMELDEN VOOR DIT SOORT VACATURES

CAREER ADVICE

Interested in working in the Netherlands? Here's how much PhD students, postdocs, and professors earn there.

By Academic Positions
Posted Oct 09, 2018 at 08:00am

During your PhD, you’re not just learning about your research topic. You’re also learning core skills that apply to jobs both in and out of academia.

By Academic Positions
Posted Sep 21, 2018 at 08:00am

Twitter has a lot of value for academics as a professional social network and news service. 1 in 40 scholars in the US and UK use Twitter and that number continues to grow. If you’re not already on Twitter here’s how to use it to share your research, connect with your peers,...

By Academic Positions
Posted Sep 11, 2018 at 08:00am