Universiteit Hasselt

Doctoraatsbursaal biogeïnspireerde functionele materialen

2024-04-30 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond
De onderzoeksgroep Nanobiophysics and Soft Matter Interfaces is op zoek naar een gemotiveerde doctoraatsstudent in het kader van de synthese en karakterisering biogeïnspireerde functionele materialen.

De groep van Prof. dr. Anitha Ethirajan specialiseert zich in de ontwikkeling van functionele materialen voor geavanceerde biomedische toepassingen (bioimaging, medicijnafgifte, detectie, contrastmiddelen en theranostica). De interdisciplinaire groep legt een sterke nadruk op het rationele ontwerp van materialen en het onderzoek van zachte materie en nano-bio interfaces. De groep heeft een sterk netwerk en samenwerkingen opgebouwd met zowel interne (aan de UHasselt) als externe nationale en internationale onderzoeksgroepen. De NSI-groep bevindt zich in het Instituut voor Materiaalonderzoek (https://www.uhasselt.be/UH/IMO/About-IMO-IMOMEC) aan de Universiteit Hasselt.

Functie-inhoud
Het onderzoeksproject omvat zowel de fundamentele aspecten van materiaalsynthese, alsook de materiaaleigenschappen en karakterisering.
 
Je zal in je onderzoek focussen op het ontwikkelen van geavanceerde nano(bio)materialen met functionele eigenschappen (vb. responsiviteit, functionele groepen) om zo hogere biologische functies te beïnvloeden. Je bestudeert in het project biogeïnspireerde oplossingen, gebaseerd op functionele interfaces. Dit met als doel om inzicht te bieden in de bestaande uitdagingen tussen verschillende materiaal-bio interfaces, alsook de structuur-eigenschap-prestatie relatie, van de ontwikkelde materialen. Dit uitdagend onderzoeksproject omvat het afstemmen van de biologische interactie met de functionele materialen door de fysicochemische eigenschappen aan te passen. Dit onderzoek zal sterk geïntegreerd worden met andere lopende onderzoeksprojecten op functionele (nano)materialen op het instituut met een sterke collaboratie met samenwerkende groepen met complementaire expertise. Je hebt toegang tot de nieuwste technieken, die voorzien zijn om de projectdoelen te verwezenlijken. Je zal werken in een stimulerende en interdisciplinaire onderzoeksomgeving.

Naast jouw project zijn andere taken:

  • Professionaliseren in geavanceerde karakterisatietechnieken en syntheseprocedures van (nano)biomaterialen door een aantal gespecialiseerde cursussen/workshops te volgen.
  • Ontwikkelen van transfereerbare en netwerk vaardigheden door deel te nemen in nationale en internationale conferenties alsook de Doctoral School.
  • Deelnemen aan het lesgeven (practica, oefenzittingen, …) en het organiseren van workshops/symposia.
Dit doctoraatsproject is onderdeel van de Doctoral School of Sciences and Technology aan de Faculteit Wetenschappen van de UHasselt. https://www.uhasselt.be/doctoral-school-sciences-and-technology

Profiel

  • Je behaalde een masterdiploma in de chemie (of equivalent), materiaalwetenschappen, fysische chemie of biochemie.
    Laatstejaarsstudenten worden eveneens aangemoedigd om zich kandidaat te stellen.
  • Je bent gemotiveerd door het onderwerp van biogeïnspireerde nano(bio)materialen om geavanceerde materialen met functionele eigenschappen te ontwikkelen.
  • Je hebt ervaring met productie en karakterisering van materialen.
  • Goede achtergrondkennis van polymeerchemie en ervaring met synthese van polymere nanodeeltjes is een pluspunt.
  • Je beschikt over basiskennis van nanomateriaal-cel studies en relevante karakteriseringstechnieken.
  • Je hebt een goede kennis van het Engels, zowel gesproken als geschreven.
  • Je bent goed georganiseerd en je voert graag het experiment op de best mogelijke manier uit en zorgt ervoor dat technische instrumenten op de juiste manier worden gebruikt/gekalibreerd.
  • Je beschikt over uitstekende sociale, communicatieve en rapporteer vaardigheden om optimaal te functioneren in een multidisciplinaire onderzoeksgroep.
  • Hoewel je de mogelijkheid krijgt om jezelf te professionaliseren door gespecialiseerde cursussen en workshops, wordt jouw kandidatuur verder versterkt als je een goede achtergrond en ervaring hebt in het veld van geavanceerde nanopartikel synthese met functionele eigenschappen, functionalisatie/derivatie van biopolymeren, conjugatiereacties, fysieke en chemische karakterisatie technieken, alsook nano(materiaal)-cell interacties.
  • Je bent bereid mee te werken aan een positieve werkomgeving en kan goed samenwerken in verschillende domeinen en met verschillende mensen (praktijkassistenten, doctoraatsstudenten, post-docs en professoren).

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als Doctoraatsbursaal.
We bieden je een doctoraatsbeurs voor 2 x 2 jaar, met tussentijdse evaluatie. UHasselt biedt haar medewerkers diverse personeelsvoordelen.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 30 april 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier en een interview.
Een aanbevelingsbrief van de promotor van je master thesis is vereist. Je moet een cv en overtuigende motivatiebrief indienen waarin je duidelijk persoonlijke achtergrond en ervaringen deelt die blijk moeten geven dat je over de juiste motivatie en competenties beschikt om een doctoraat binnen het gegeven onderwerp succesvol af te ronden. Er zal een bijkomende taak afgenomen worden gedurende de selectieprocedure.

Meer info
Prof. dr. Anitha ETHIRAJAN, +32-11-268877, anitha.ethirajan@uhasselt.be
Prof. dr. ir. Koen VANDEWAL, +32-11-268879, koen.vandewal@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsbursaal biogeïnspireerde functionele materialen
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-02-12
Uiterste sollicitatiedatum
2024-04-30 23:59 (Europe/Brussels)
2024-04-30 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
TROPOMI: Our Carbon-Monitoring Eye in the Sky SRON - Netherlands Institute for Space Research Leestijd: 4 min
...
Nanoparticle Robots: No Assembly Required Leiden University Leestijd: 5 min
...
Oceans: The Largest Active Carbon Reservoir NIOZ Royal Netherlands Institute for Sea Research Leestijd: 4 min
...
Why Does Friction Limit Our Ability to Make Smarter Computer Chips? Advanced Research Center for Nanolithography ARCNL Leestijd: 5 min
Meer stories